AcasăNational10 idei pentru un weekend de neuitat în Brașov

10 idei pentru un weekend de neuitat în Brașov

Publicat pe

Articole

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 1,1 miliarde lei

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, a anuntat, joi, ca a inregistrat anul trecut o pierdere de 1,1 miliarde lei, din cauza diferentelor de curs valutar aferente creditelor de investitii pentru indeplinirea cerintelor de mediu impuse de...

Situat în centrul țării, Brașovul este un oraș în care ajungi ușor din orice zonă și pe care merită să-l vizitezi în orice anotimp, pentru că găsești aici peisajele montane minunate și obiective turistice de mare valoare și frumusețe.

Dacă vrei să petreci un weekend de neuitat în Brașov, iată 10 idei de distracție ca să te bucuri pe deplin de farmecul acestei cetăți medievale cu viață modernă și oameni primitori:

  1. Vizitează Centrul Vechi al orașului Brașov

Pornește la pas prin zona centrală a orașului, pornind din Piața Sfatului către Casa Negustorilor și Biserica Neagră. Mergi pe Strada Sforii, care este cea mai îngustă stradă din Europa și vizitează Muzeul de Istorie, un ansamblu de obiective turistice interesante și pline de tradiții: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Graft și Clădirea Olimpia. Mergi și la Poarta Ecaterinei, Bastionul Fierarilor și în Scheii Brașovului, să vezi Prima Școală Românească.

  1. Savurează specialități culinare ardelenești

Un weekend reușit în acest oraș cetate din inima Ardealului are ca oprire obligatorie unul dintre localurile din topul restaurantelor din Brașov pentru un festin cu specialități tradiționale și preparate delicioase. Vei savura feluri de mâncare specifice din arta culinară locală, care este îmbogățită de influențe germane, ungurești, austriece și balcanice.

  1. Mergi în excursie pe Dealul Cetățuia

Denumit și Cetățuia Brașovului acest deal este un loc îndrăgit de localnici și turiști deopotrivă. De pe terasa aflată în vârful Cetațuii poți să admiri întreaga panoramă a orașului și să te bucuri de o priveliște de vis în orice anotimp.

  1. Colindă prin rezervația naturală Tâmpa

Dacă te-ai decis să faci plimbări prin natura montană, hai pe Tâmpa, dealul simbol al orașului care găzduiește o minunată rezervație naturală unde găsești flori rare și o mulțime de specii de fluturi multicolori. 

  1. Vizitează Poiana Brașov

În apropierea orașului se află cea mai cunoscută stațiune de munte din țară, Poiana Brașov, un obiectiv turistic îndrăgit de iubitorii sporturilor de iarnă și de excursioniștii care vizitează regiunea pe tot parcursul anului. Rezervă-ți câteva ore bune să străbați la pas Poiana, vei fi încântată de frumusețile naturale și de facilitățile de agrement de aici.

  1. Mergi la Rezervația de urși de la Zărnești

Un weekend la Brașov n-ar fi complet fără o vizită la Rezervația de urși de la Zărnești, aflată la doar jumătate de oră de mers cu mașina. Găsești aici cea mai mare rezervație de urși bruni din lume și ai ocazia să vezi animalele în libertate și să te bucuri de un peisaj unic, ca în povești.

  1. Vizitează satul săsesc Prejmer

La doar 15 kilometri de Brașov poți să vizitezi cel mai frumos sat săsesc din România care este faimos în toată lumea datorită bisericii fortificate ce se află de sute de ani în inima satului. Acest monument  este inclus în Patrimoniul UNESCO și este cea mai impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei.

  1. Distrează-te la Parc Aventura 

Dacă ești în căutare de adrenalină pentru un weekend de neuitat, mergi la cel mai mare parc de aventură din regiunea est-europeană, denumit sugestiv chiar Parc Aventura. Te așteaptă aici o mulțime de trasee, jocuri, tiroliene și alte activități în aer liber, perfecte pentru o zi de distracție cu prietenii. 

  1. Mergi la Cetatea Rupea

Unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, Cetatea Rupea este situată la 50 km de Brașov, pe Dealul Cohalmului. Vei fi impresionată de această cetate inedită construită pe un masiv de bazalt, având o panoramă unică asupra întregii regiuni. 

  1. Vizitează Satul Viscri – satul Prințului Charles

Pentru un weekend fain în regiunea Brașovului fă-ți timp să vizitezi și faimoasa localitate Viscri, numită și Satul Prințului Charles, pentru că ilustrul reprezentant al regalității britanice are o proprietate în această zonă pitorească și veselă cu dealuri domoale, căsuțe tradiționale frumos colorate și oameni primitori.

 

Inspiră-te din aceste idei de petrecere a timpului liber și bucură-te de un weekend de neuitat în Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania!

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...