AcasăNational10 idei pentru un weekend de neuitat în Brașov

10 idei pentru un weekend de neuitat în Brașov

Publicat pe

Articole

Alegerea unui serviciu cat mai potrivit pentru transportul de utilaje

Serviciul potrivit de transport utilaje poate fi ales in functie de nevoile voastre, un astfel de serviciu fiind indicat din multe puncte de vedere. Orice sofer trebuie sa se orienteze catre un astfel de serviciu de o calitate cat mai buna. Este bine de...

Situat în centrul țării, Brașovul este un oraș în care ajungi ușor din orice zonă și pe care merită să-l vizitezi în orice anotimp, pentru că găsești aici peisajele montane minunate și obiective turistice de mare valoare și frumusețe.

Dacă vrei să petreci un weekend de neuitat în Brașov, iată 10 idei de distracție ca să te bucuri pe deplin de farmecul acestei cetăți medievale cu viață modernă și oameni primitori:

  1. Vizitează Centrul Vechi al orașului Brașov

Pornește la pas prin zona centrală a orașului, pornind din Piața Sfatului către Casa Negustorilor și Biserica Neagră. Mergi pe Strada Sforii, care este cea mai îngustă stradă din Europa și vizitează Muzeul de Istorie, un ansamblu de obiective turistice interesante și pline de tradiții: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Graft și Clădirea Olimpia. Mergi și la Poarta Ecaterinei, Bastionul Fierarilor și în Scheii Brașovului, să vezi Prima Școală Românească.

  1. Savurează specialități culinare ardelenești

Un weekend reușit în acest oraș cetate din inima Ardealului are ca oprire obligatorie unul dintre localurile din topul restaurantelor din Brașov pentru un festin cu specialități tradiționale și preparate delicioase. Vei savura feluri de mâncare specifice din arta culinară locală, care este îmbogățită de influențe germane, ungurești, austriece și balcanice.

  1. Mergi în excursie pe Dealul Cetățuia

Denumit și Cetățuia Brașovului acest deal este un loc îndrăgit de localnici și turiști deopotrivă. De pe terasa aflată în vârful Cetațuii poți să admiri întreaga panoramă a orașului și să te bucuri de o priveliște de vis în orice anotimp.

  1. Colindă prin rezervația naturală Tâmpa

Dacă te-ai decis să faci plimbări prin natura montană, hai pe Tâmpa, dealul simbol al orașului care găzduiește o minunată rezervație naturală unde găsești flori rare și o mulțime de specii de fluturi multicolori. 

  1. Vizitează Poiana Brașov

În apropierea orașului se află cea mai cunoscută stațiune de munte din țară, Poiana Brașov, un obiectiv turistic îndrăgit de iubitorii sporturilor de iarnă și de excursioniștii care vizitează regiunea pe tot parcursul anului. Rezervă-ți câteva ore bune să străbați la pas Poiana, vei fi încântată de frumusețile naturale și de facilitățile de agrement de aici.

  1. Mergi la Rezervația de urși de la Zărnești

Un weekend la Brașov n-ar fi complet fără o vizită la Rezervația de urși de la Zărnești, aflată la doar jumătate de oră de mers cu mașina. Găsești aici cea mai mare rezervație de urși bruni din lume și ai ocazia să vezi animalele în libertate și să te bucuri de un peisaj unic, ca în povești.

  1. Vizitează satul săsesc Prejmer

La doar 15 kilometri de Brașov poți să vizitezi cel mai frumos sat săsesc din România care este faimos în toată lumea datorită bisericii fortificate ce se află de sute de ani în inima satului. Acest monument  este inclus în Patrimoniul UNESCO și este cea mai impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei.

  1. Distrează-te la Parc Aventura 

Dacă ești în căutare de adrenalină pentru un weekend de neuitat, mergi la cel mai mare parc de aventură din regiunea est-europeană, denumit sugestiv chiar Parc Aventura. Te așteaptă aici o mulțime de trasee, jocuri, tiroliene și alte activități în aer liber, perfecte pentru o zi de distracție cu prietenii. 

  1. Mergi la Cetatea Rupea

Unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, Cetatea Rupea este situată la 50 km de Brașov, pe Dealul Cohalmului. Vei fi impresionată de această cetate inedită construită pe un masiv de bazalt, având o panoramă unică asupra întregii regiuni. 

  1. Vizitează Satul Viscri – satul Prințului Charles

Pentru un weekend fain în regiunea Brașovului fă-ți timp să vizitezi și faimoasa localitate Viscri, numită și Satul Prințului Charles, pentru că ilustrul reprezentant al regalității britanice are o proprietate în această zonă pitorească și veselă cu dealuri domoale, căsuțe tradiționale frumos colorate și oameni primitori.

 

Inspiră-te din aceste idei de petrecere a timpului liber și bucură-te de un weekend de neuitat în Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania!

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...