AcasăDiverse10 Metode de îngrijire a blănii la câini

10 Metode de îngrijire a blănii la câini

Publicat pe

Articole

Jocuri similare cu poker- le poți juca online

În era digitală actuală, pasionații de jocuri de noroc și strategie au la dispoziție o gamă impresionantă de opțiuni pentru a se bucura de distracție și competiție direct din confortul propriilor case. Pe lângă poker, există numeroase jocuri similare captivante pe care le poți...

Sursa foto: Pixabay.com

Câinii au diferite tipuri de blană, în funcție de rasa pe care o au sau de amestecul de rase. Înainte de a începe să o îngrijești cum se cuvine, acesta este primul pas: trebuie să înțelegi tipul blănii sale. Această cunoaștere va fi baza pentru a acționa corect și a o face ca să arate senzațional.

Dar, ca principii generale, iată ce poți să faci pentru ca blana animalului tău de companie să arate senzațional:

  1. Asigură câinelui tău o alimentație corectă

O dietă sănătoasă și echilibrată este piatra de temelie pentru ca blana câinelui tău să arate strălucitoare, indiferent dacă este lungă și mătăsoasă sau scurtă și ondulată.

Colaborează cu medicul veterinar pentru a te asigura că regimul alimentar al câinelui tău este adaptat corect la nevoile sale specifice, inclusiv la vârsta, rasa și nivelul de activitate. Așa vei avea liniște sufletească că primește cantitatea potrivită de proteine, vitamine și minerale, precum și cantitatea corectă de calorii pentru a-și menține o greutate sănătoasă.

Împreună cu mâncarea calitate, este important ca animalul tău de companie să aibă și multă apă de băut pentru a te asigura că este hidratat corespunzător, ceea ce va avea, de asemenea, un efect direct asupra stării pielii și blăniței sale. A avea multă apă curată și proaspătă disponibilă este esențial, mai ales dacă câinele respectiv mănâncă numai alimente uscate și nu are parte de conținutul alimentelor umede.

  1. Periajul regulat

Periajul este cel mai bun mod de a răspândi uleiuri naturale pe pielea ei, ajutându-i blana să arate lucioasă. Periajul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună.

Pentru a afla ce tip de blană are câinele tău, uită-te cu mare atenție la aceasta.Este lungă sau scurtă? Sunt firele de păr fine sau groase? Părul este moale sau fragil? Blana este rară sau bogată?

  1. a) Îngrijirea câinilor cu păr scurt

Câinii cu părul scurt nu au nevoie de atât de multă întreținere precum câinii cu părul lung atunci când vine vorba de blănița lor.

Mai concret, părul scurt nu are de obicei nevoie să fie periat foarte des. Deoarece blana câinilor este scurtă, proprietarii sunt foarte fericiți că nu au probleme nici cu firele din blănița canină încâlcite.

Pentru un astfel de câine  se folosesc perii moi sau foarte mici, de regulă din cauciuc, pentru nu irita sau zgâria pielea animalului de companie.

Ai folosi o perie cu dinți metalici duri pe cineva aproape chel? Absolut nu, așa că nu o face nici dacă este vorba de câinelui tău!

O perie cu dinți mici de cauciuc este delicată cu pielea câinelui și îndepărtează totuși murdăria ce s-a lipit de firele de păr, netezește frumos fiecare fir în parte.

Dinții unei astfel de perii stimulează, de asemenea, producția de uleiuri naturale secretate de pielea câinelui tău, lucru care favorizează automat și sănătatea blăniței acestuia. Așadar, caută astfel de perii în petshop-uri, deoarece sunt proiectate special pentru un animal de companie cu părul scurt.

  1. b) Îngrijirea câinilor cu păr lung

Dacă ești proprietarul unui câine cu părul lung, atunci știți cât de utilă este o perie canină potrivită pentru o astfel de blană. Câinii cu părul lung trebuie obligatoriu periați cel puțin o dată pe săptămână, altfel firele de păr se vor înnoda și blana se va încâlci într-un mare fel, iar din acest coșmar doar un specialist de la un salon specializat te mai poate ajuta.

Nodurile și încâlciturile de fire pot fi foarte dureroase pentru câinele tău, așa că fă-i o favoare imensă și periază-l regulat.

În definitiv este nevoie de doar un sfert de oră pe săptămână pentru a-i oferi câinelui tău un astfel de răsfăț. Dacă poți să fac asta și mai des, cu atât mai bine!

  1. Baia câinelui

Indiferent dacă îți îngrijești câinele acasă sau îl duci la un salon profesionist este o idee bună să îi faci baie la fiecare patru până la șase săptămâni. Selectează întotdeauna șamponul și balsamul potrivit pentru nevoile specifice ale câinelui tău.

Dacă ne referim la gama de șampoane, poți utiliza în mod obișnuit orice tip de șampoane la câinii cu păr scurt, trebuie doar să fii prudent în legătură cu afecțiunile pielii sau cu sensibilitățile pe care le poate avea cățelul tău. Nu uită că a apela pentru baia animalului tău de companie la folosirea șamponului sau a balsamului pentru oameni nu este niciodată sigură, deoarece îi va dezechilibra nivelul pH-ului și îi va irita foarte mult pielea.

  1. Protejează blana câinelui tău de soarele puternic, nisip, apa mării și clor

Razele soarelui pot fi dăunătoare câinelui tău. Ca și în cazul oamenilor, expunerea excesivă la soare poate conduce la cancer de piele (frecvent la câinii cu pielea roz și blana albă). Utilizează o soluție de protecție solară specială pentru animalele de companie, cu un factor de protecție SPF de minim 15, de fiecare dată când câinele este expus la soare.

Apa de mare, nisipul și clorul pot dăuna pielii și blănii animalului tău. Acestea usucă pielea, provocând iritații și făcând blana să pară ternă și țepoasă. Spală întotdeauna animalul de companie după ce a înotat în mare sau s-a jucat în piscină.

  1. Ține câinele departe de purici și căpușe

Mâncărimea provocată de purici poate provoca iritații și uscăciunea gravă a pielii. În plus, scărpinarea constantă a cățelului îi poate provoca căderea părului și astfel deteriorarea blănii. Este nevoie de o singură pișcătură de purici pentru a provoca o reacție alergică gravă.

  1. Știai că ouăle sunt bune și pentru blana cățelului tău?

Adăugarea de ouă fierte în mâncarea câinelui o dată pe săptămână va face blănița lui foarte strălucitoare. În plus, oul este un aliment sănătos pe care îl va iubi cu siguranță. Dar atenție! Niciodată ouă crude, deoarece pot fi contaminate cu salmonella.

  1. Izolează-ți câinele când faci curățenie generală

Nu lăsa câinele să intre în contact cu produsele de curățare, indiferent dacă este vorba de un detergent așa-zis ecologic sau de un înălbitor. Câinii și substanțele chimice nu se potrivesc sub nicio formă. Încearcă să îți închizi câinele într-o cameră separată până când vezi că totul este curat și uscat.

  1. Descoperă avantajele pe care le are talcul și șervețelele umede sau uscate

Pentru a menține blana curată până la următoarea baie folosește talc, șervețelele umede sauurcate ori de câte ori este necesar, astfel încât murdăria și umezeala să fie fi absorbite de unul dintre aceste produse și îndepărtate rapid.

  1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient în eliminarea mirosurilor urâte ale câinelui. Procedează în același mod ca și la tratamentul antipurici: presară praful, masează, freacă și apoi periază-i blana. Această metodă este ideală pentru o curățare rapidă și atunci când este frig. Nu trebuie să mai uzi câinele.

Vara, umple cada cu apă, adăugă două sau trei linguri de bicarbonat de sodiu la litru de apă. Când va ieși din baie, blănița lui va fi moale și strălucitoare, fără mirosuri neplăcute.

  1. Mergi cu câinele regulat la salon

După cum am mai spus, câinii au nevoie de întreținerea corectă și regulată a blănii lor. Și, cel mai indicat este să faci asta la un salon canin, unde există oameni care chiar se pricep la îngrijirea blăniței prietenului tău cel mai bun!

 

 

 

 

 

Ultimele articole

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...

Compania Deratizescu: Lider în combaterea dăunătorilor

Deratizescu este un nume de referință în domeniul serviciilor DDD (Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție) în...

Articole asemanatoare

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...