AcasăLifestyle3 corpuri de iluminat care nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta

3 corpuri de iluminat care nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta

Publicat pe

Articole

O călătorie captivantă prin educație: Grădinița de elită din București – Grădinița IQ-EST

Educația este unul dintre pilonii fundamentali ai dezvoltării armonioase a copiilor noștri, iar alegerea grădiniței potrivite poate fi o decizie cu impact semnificativ asupra viitorului lor. În București, există o grădiniță de elită care se remarcă prin excelență și inovație în domeniul educației timpurii:...

Schimbarea aspectului unei incaperi poate depinde si de anumite corpuri de iluminat utilizate. Lumina dintr-o camera poate schimba intregul design. In mediul online oamenii au ocazia de a descoperi foarte multe modele inedite, iar specialistii ii ajuta cu sfaturi si propuneri, pentru a pune mai usor in practica proiectul la care doar viseaza. Elementul principal al unei incaperi poate sa devina corpul de iluminare, daca este atent ales.

Corpuri de iluminat in functie de fiecare incapere in parte

In birou, este nevoie de lumina de lucru pentru scris si citit, motiv pentru care o lampa de birou mai mare sau mai mica, asezata in functie de suprafata pe care lucreaza, poate fi foarte utila. De asemenea, utilizatorii pot alege un lampadar flexibil, dar important este ca masa de lucru sa fie asezata in fata unei surse de lumina naturala, in fata geamului.

Din bucatarie, corpurile de iluminat care nu trebuie sa lipseasca sunt aplicele, spoturile, corpurile de iluminat prinse de tavan, dar si luminile de lucru de deasupra blatului. Utilizatorii pot indrazni sa achizitioneze si un candelabru modern sau o lustra cu mai multe brate pe care le pot aseza deasupra mesei.

Livingul este spatiul in care oamenii se relaxeaza, citesc, petrec timp de calitate in familie sau cu prietenii, iar lustra este accesoriul de iluminat care nu trebuie sa lipseasca. Pe langa lustra, lampadarul este o alegere perfecta pentru camera de zi.

Din baie nu trebuie sa lipseasca aplicele sau luminile de tip spot pe corpurile suspendate. Lumina din baie trebuie sa ofere claritate si relaxare.

In camera copilului, iluminarea este esentiala. Luminile din camera copilului trebuie sa fie practice, clare, sa ofere copilului posibilitatea de a studia optim, sa aiba un design amuzant si sa ofere suficiente resurse celor mici sa isi desfasoare activitatile in cele mai bune conditii. O lampa de birou si o aplica draguta, combinata cu o lustra hazlie pot fi suficiente pentru iluminarea camerei celor mici.

Holul este o alta incapere care necesita atentie in alegerea corpurilor de iluminat, de regula, holurile de apartament nu beneficiaza de lumina naturala, de aceea este necesara instalarea unui candelabru sau a unei aplice. Daca spatiul le permite utilizatorilor, acestia pot aseza veioze pe corpurile de depozitare si pot incerca avantajele unor spoturi pe marginea tavanului sau a podelei.

Nu in ultimul rand, corpurile de iluminat din dormitor sunt foarte variate. Proprietarii pot alege o lustra, o plafoniera, o aplica, precum si lampi si veioze pentru citit.

In functie de stilul de amenajare al incaperilor, corpurile de iluminat pot fi elegante, jucause, in culori mai aprinse sau dimpotriva in culori neutre, corpuri de iluminat clasice sau cu LED. Este important ca oamenii sa stie ce fel de lumina au nevoie in fiecare camera in parte, in functie de activitatile pe care le intreprind.

Corpurile de iluminat pot fi independente, montate de tavan, asezate pe un corp de mobilier de depozitare sau pe birou. Alegerea unui corp de iluminat potrivit este o optiune care va aduce numai avantaje pentru utilizatori.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...