Stiri

4 sfaturi pentru a proteja bateria tabletei tale

0

De cele mai multe ori, uzura avansată a bateriei determină înlocuirea tabletei cu una nouă. Investiția în schimbarea bateriei devine nerentabilă, întrucât valoarea tabletei se depreciază odată cu trecerea timpului, iar prețul unei baterii noi poate ajunge să depășească această valoare.

Dacă tableta funcționează perfect, nimeni nu și-ar dori să o schimbe foarte des, așa că prelungirea duratei de viață a bateriei trebuie să devină o preocupare permanentă.

Noi avem câteva sfaturi în acest sens, pe care te invităm să le parcurgi și să le iei în considerare, pentru a proteja bateria tabletei. 

Setează luminozitatea pe modul automat

Prima măsură pentru protejarea bateriei tabletei constă în alegerea setărilor optime, care să reducă utilizarea acesteia. O resursă care solicită intens bateria este luminozitatea ecranului.

Cu cât luminozitatea este la un nivel mai ridicat, cu atât bateria se descarcă mai repede, așa că nu este recomandat ca modul de iluminare să fie setat pe maxim. Ideal este să selectezi modul automat, care va adapta luminozitatea ecranului în funcție de lumina de afară sau din cameră.

Totodată, contează și timpul de iluminare a ecranului după ce tableta nu mai este folosită. Dacă ecranul rămâne iluminat o perioadă mai lungă, tableta consumă mai mult curent absolut inutil, din moment ce nu este utilizată. Prin urmare trebuie să setezi un interval de stingere a ecranului de cel mult 30 de secunde. 

Folosește cea mai recentă versiune a softului

Funcționarea tabletei și uzura bateriei sunt influențate de varianta de soft folosită. Spre exemplu, tabletele Samsung sunt performante, însă această calitate poate fi pusă în valoare doar cu ajutorul unui soft actualizat la zi.

Prelungirea duratei de viață a bateriei este și o preocupare a producătorilor, care optimizează permanent softurile în acest sens. De aceea, trebuie să folosești tot timpul cea mai recentă versiune de soft. Pentru a fi sigur de asta, cel mai bine este să setezi dispozitivul să-și actualizeze automat sistemul de operare.

Evită ciclurile complete de încărcare – descărcare

Teoria conform căreia bateriile tabletelor trebuie să parcurgă cicluri de încărcare și descărcare complete este eronată, în fapt, acestea scurtându-i durata de viață. Specialiștii spun că un astfel de ciclu este necesar doar o dată pe lună, pentru că ajută la recalibrarea bateriei.

În rest, bateria trebuie menținută la un nivel de încărcare cuprins între 40% și 80%. Aceasta înseamnă că nu trebuie să o pui la încărcat atunci când este complet epuizată și nici să nu o lași conectată la sursa de alimentare până ajunge la 100%.

Încărcările dese și scurte asigură bateriei o perioadă mai lungă de viață, întrucât o mențin permanent într-un mod optim de funcționare. 

Nu lăsa tableta la încărcat peste noapte

Mulți utilizatori utilizează tableta pe timpul zilei, pentru ca noaptea să o lase la încărcat și să reia ciclul în dimineața următoare. Am precizat mai devreme că ciclurile complete de încărcare – descărcare nu sunt benefice, iar acesta este unul din motivele pentru care tableta nu ar trebui lăsată la încărcat pe tot parcursul nopții.

Un alt motiv îl reprezintă faptul că o baterie care rămâne conectată la sursa de alimentare și după ce s-a încărcat complet se poate supraîncălzi. Atunci când tableta este protejată cu o husă, temperatura va crește și mai mult prin disiparea căldurii. Dacă se întâmplă astfel în mod repetat, bateria se va deteriora mai repede și va începe să dea semne de slăbiciune. 

Nu în ultimul rând, încearcă să scapi de obiceiul de a utiliza tableta atunci când este pusă la încărcat. Îți va fi mai ușor dacă vei aplica metoda încărcărilor scurte și dese despre care ți-am vorbit. Acestea îți vor lăsa un răgaz suficient să folosești tableta atunci când ai nevoie de ea, fără a afecta în mod semnificativ durata de viață a bateriei.

Cadouri pentru pasionații de design interior: 5 idei care să te inspire

Articolul precedent

Ce iei cu tine în bagajul de vacanță. Idei practice

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri