AcasăStiri5 idei inedite pentru amenajarea balconului

5 idei inedite pentru amenajarea balconului

Publicat pe

Articole

Despre sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian: ce este, simptome, tratament. Apariția durerii în oricare parte a corpului nostru este un semnal că ceva nu este în regulă. Multe persoane se confruntă cu durerea de mâini. Aceasta poate lua naștere în urma unui traumatism, dar poate anunța...

Aveți un balcon care ar avea nevoie să beneficieze de atenție? Cu puțină imaginație și creativitate, puteți transforma acest spațiu adesea neglijat într-o extensie frumoasă și funcțională a casei voastre. Indiferent dacă doriți să creați un mic colț de grădină luxuriantă, un refugiu boem, un loc pentru a vă savura băuturile preferate, o mică grădină sau un spațiu relaxant cu un hamac, avem câteva idei pentru voi. 

Iată 5 sugestii unice pentru a amenaja balconul și a-l transforma într-un loc minunat și primitor:

1. Oază verde

Dacă sunteți un iubitor al plantelor și naturii, puteți transforma balconul într-o oază verde, alegând să instalați rafturi, jardiniere sau spaliere pe pereți și să adăugați o varietate de plante, cum ar fi flori colorate sau ierburi aromatice. 

Nu uitați să așezați un scaun confortabil sau o bancă, înconjurat de verdeață, pentru a vă relaxa în aer liber.

2. Refugiu boem 

Încercați să adăugați covoare, perne și cuverturi colorate pe podea și pe scaune. Creați o atmosferă eclectică și confortabilă prin agățarea unor suporturi pentru plante, a unor obiecte din macrame și montați un paravan balcon

Utilizați felinare, lumini și lumânări pentru a crea un spațiu cald și primitor, potrivit pentru relaxare și meditație.

3. Bar în aer liber

În cazul în care sunteți pasionați de băuturi fine, transformați balconul într-un minibar elegant, echipat cu scaune de bar și rafturi depozitare bine aprovizionate. Aici puteți stoca o varietate de lucruri necesare pentru un bar în aer liber, precum ustensile dedicate pentru cocktailuri și băuturile preferate. 

Adăugați elemente de iluminat inedite, precum un neon în culori aprinse sau lumini decorative, pentru a crea o atmosferă distractivă și modernă.

4. Grădină pe balcon 

Dacă aveți un balcon mai mare sau chiar o terasă pe un acoperiș, puteți să-l transformați într-un colț de grădină folosind jardiniere înalte, pavele din piatră și mobilier de gradină 

Optați pentru plante care necesită puțină îngrijire, cum ar fi suculentele sau ierburile ornamentale, pentru a crea o grădină relaxantă. Puteți adăuga un element de apă, precum o mică fântână sau un iaz, pentru a crea o atmosferă liniștitoare și naturală.

5. Colț cu hamac 

Dacă sunteți în căutarea unui spațiu confortabil pentru relaxare, gândiți-vă la amenajarea unui colț cu hamac. Aici puteți atârna unul sau două hamace și le puteți accesoriza cu perne colorate și o pătură confortabilă pentru serile mai răcoroase. 

Înconjurați hamacele cu ghivece cu plante și clopoței de vânt pentru a crea un mediu relaxant și liniștit. 

Aceste idei de design pentru balcon vă oferă posibilitatea de a alege dintr-o varietate de stiluri și atmosfere, astfel încât să puteți personaliza spațiul exterior în funcție de gusturile personale și dimensiunile disponibile. 

Cu puțină creativitate și imaginație, puteți crea un balcon frumos și primitor care va deveni locul vostru preferat pentru relaxare și refacere.

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...