International

5 motive pentru a aplica la programul Work And Travel USA

0

Tinerii care doresc sa traiasca visul american timp de cateva luni, cei care asteapta sa vada ce le ofera America si cum isi pot imbogati experienta de viata si experienta culturala in urma participarii la un program care ii ajuta sa se plimbe, sa descopere lumea si sa munceasca, sunt sfatuiti sa aplice la programul Work and Travel USA.

Studentii sunt candidatii ideali pentru acest program la care urmeaza sa participe in perioada vacantei de vara, cand se vor simti ca niste adevarati americani.

De ce sa lucrezi in Statele Unite ale Americii?

Comparativ cu salariile pe care le iau studentii care lucreaza pe perioada verii in Romania, salariile din SUA sunt mai mari, iar experienta este mai placuta. In primul rand, studentii vor putea sa urmeze cursurile de zi ale unei facultati de stat in tara si sa isi petreaca vacantele muncind in strainatate.

Aceasta este o oportunitate ce nu trebuie ratata, deoarece studentii dobandesc experienta de lucru intr-un mediu cultural diferit, au ocazia sa intre in contact cu oameni din toate colturile lumii si sa vada locuri pe care le-au vazut numai in filme, sa castige libertate si sa se distreze alaturi de alti tineri, sa isi perfectioneze limba engleza si sa se simta minunat.

In plus, conditiile de inscriere la un astfel de program nu sunt imposibile. Cursantii trebuie sa fie inscrisi la o facultate de stat sau particulara, acreditata, sa nu aiba restante, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani si sa cunoasca limba engleza foarte bine.

Acest program se intinde pe durata vacantei universitare ce dureaza maximum 3 luni si jumatate, iar la terminarea acestuia, studentii trebuie sa se intoarca acasa si sa isi continue studiile.

Practic, studentii vor lucra sezonier oferind servicii de receptie, de cazare, de vanzari, de curatenie, de amuzament, vor lucra in restaurante, in domenii care nu necesita experienta.

Cu un salariul minim ce porneste de la 7,25 dolari pe ora, cu oportunitatea de a lucra intr-un mediu diferit, de a lua contact cu persoane din toate colturile lumii, programul ofera acces la stilul de viata american si la un schimb cultural inedit.

In plus, documentele necesare inscrierii nu sunt numeroase si imposibil de obtinut. Participantii au nevoie de copie dupa buletin si pasaport, o adeverinta de student, un CV, un formular de aplicare si o poza tip buletin. Pe de alta parte, studentii vor beneficia de asigurare medicala, de asistenta pe perioada vizei, de un salariu decent si de oportunitatea de a invata lucruri noi si de a adauga in CV un punct foarte important care le va folosi studentilor pe viitor.

Programul Work and Travel SUA reprezinta oportunitatea ideala a studentilor de a capata experienta pe piata muncii, de a lucra legal intr-o tara care este privita ca fiind locul tuturor posibilitatilor, de a vizita locuri pe care le vad numai in filme.

Ventilatoare vs. aparate de aer conditionat? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte?

Articolul precedent

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in International