AcasăLifestyle5 sfaturi care te ajută să treci mai ușor peste astenia de...

5 sfaturi care te ajută să treci mai ușor peste astenia de toamnă

Publicat pe

Articole

NVIDIA RTX 4090 sau RTX 3090: care sunt diferenţele?

Plăcile video sunt componentele care generează imaginile către monitor. Pe lângă placa video integrată în procesor, un sistem configurat pentru gaming trebuie să aibă o placă video dedicată. Întrucât modelul GeForce RTX 4090 a fost creat de NVIDIA pentru a-şi detrona propriul vârf de...

Astenia de toamnă nu este doar o simplă stare trecătoare. Persoanele care suferă de această afecțiune se simt extrem de triste, pot avea stări frecvente de anxietate, se pot confrunta cu depresia și cu oboseala cronică pe timpul anotimpului ploios. Toate aceste simptome sunt dificil de gestionat și pot deveni, cu adevărat, copleșitoare. Dacă și tu ai de-a face cu astenia de toamnă, sfaturile de mai jos te vor ajuta să diminuezi stările neplăcute și să treci, mai ușor,  peste această perioadă. Iată ce să faci, atunci când astenia nu te lasă să te bucuri de toamnă!

1. Fă-ți analizele de sânge și rezolvă potențialele carențele

De foarte multe ori, carențele de vitamine și minerale din organism sunt responsabile de stările schimbătoare. De exemplu, o deficiență de vitamina D te poate predispune la astenie sau îi poate acutiza manifesările. De aceea, este esențial să îți faci un set complet de analize și să verifici dacă ai vreun deficit. Dacă da, suplimentează nutrienții respectivi. Probabil, vitamina D te va ajuta cel mai mult, din moment ce ea este produsă de corp atunci când pielea ta este atinsă de soare. Cum toamna este mai degrabă întunecată și ploioasă, este posibil ca organismul tău să nu producă suficientă vitamina D, lucru care se traduce prin stări de tristețe, melancolie și agitație interioară.

2. Petrece un week-end relaxant acasă

Presiunea socială îți poate spori sentimentele negative. Din acest motiv, atunci când te simți copleșit, spune „nu” planurilor care implică activități provocatoare de anxietate. Nu trebuie să oferi nicio explicație. Prietenii te vor înțelege, fără îndoială. Folosește-ți timpul ca să stai acasă, să te odihnești și să te relaxezi cu activitățile tale preferate. Oferă-ți tot confortul necesar și încearcă să nu te stresezi, nicio secundă. Așază-te comod pe canapea, alături de un ceai și de cartea favorită sau de serialul preferat. Și, dacă ți se face foame, nu uita că Food Panda livrează mâncare și în Târgu Mureș, dar și în alte orașe, așa că poți comanda prânzul sau cina, pentru a avea mai mult timp pentru tine. Delectează-te cu preparatele preferate, apoi fă o baie caldă și odihnește-te. Vei fi pregătit pentru o nouă săptămână!

3. Găsește câteva elemente de toamnă, care îți plac

Dacă astenia îți creează probleme în fiecare an, încearcă să o învingi cu propriile sale arme. În cazul în care toamna nu este, deloc, unul dintre anotimpurile tale preferate, străduiește-te să găsești măcar unul sau două elemente care te liniștesc sau care te fac să te simți bine. Poate fi vorba despre plimbările prin parcul plin cu frunze colorate, o cafea bună cu sirop de dovleac sau cu scorțișoară, un ceai fierbinte sau o oră de citit, cuibărit într-o pătură moale și caldă.

4. Continuă să faci mișcare

Un aspect foarte important în depășirea asteniei de toamnă este și sportul. Chiar dacă frigul nu te îmbie la exerciții, este esențial să îți păstrezi corpul activ. Mișcare nu te ajută doar să ai o stare fizică bună, ci și să îți eliberezi mintea de griji, să elimini stresul acumulat peste zi și să eliberezi endorfine. Așadar, indiferent de ce îți place să faci, include sportul în rutina ta săptămânală. Dansează, fă yoga, aleargă, ridică greutăți sau plimbă-te, pur și simplu, jumătate de oră.

5. Petrece timp în aer liber

Când astenia te încarcă, zi de zi, cu emoții negative, anxietate și îți oferă o perspectivă sumbră asupra lucrurilor, este momentul să te scuturi și să ieși afară. Chiar dacă este răcoare sau plouă, ia-ți jacheta groasă și umbrela și mergi până în cel mai apropiat parc. Plimbă-te într-un ritm ceva mai alert, aleargă în jurul unui lac, mergi pe bicicletă sau admiră peisajul de toamnă de pe o bancă, în mijlocul naturii.

Acestea fiind spuse, aplică toate aceste recomandări și vei reuși să diminuezi sau chiar să elimini simptomele asteniei de toamnă!

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...