AcasăDiverse6 lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea ta personală

6 lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea ta personală

Publicat pe

Articole

Romania a semnalat cele mai multe fraude din fonduri UE, in perioada 2014-2018 – ce valoare au acestea

Romania a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare in perioada 2014-2018 si ocupa locul 2, dupa Polonia, dupa criteriul valorii fraudelor raportate, arata un document de lucru al Oficiului UE Anti-Frauda (OLAF).Conform unui document de lucru al Comisiei...

Dezvoltarea personală presupune învățarea continuă, îmbunătățirea calităților pe toate planurile și adăugarea de informații sau obiceiuri noi și benefice în viața noastră. Este activitatea prin care ne evaluăm continuu obiectivele și valorile după care ne ghidăm în viață, precum și construirea sau îmbunătățirea abilităților și calităților care ne ajută să ne atingem potențialul. Toate acestea vor contribui la atingerea maturității, succesului și satisfacției. 

Multe persoane aleg să facă din dezvoltarea personală un obiectiv major al preocupărilor curente, iar pentru asta apelează la diverse metode, cum ar fi educația permanentă, găsirea unui mentor, practicarea unui sport, dar și multe altele. 

Nu uita că dezvoltarea personală este un proces care se derulează pe tot parcursul vieții, fiind o parte esențială a noastră. Nu există o vârstă specifică pentru a începe autodezvoltarea sau perfecționarea, niciodată nu este prea târziu. Indiferent care sunt abilitățile de dezvoltare personală pe care vrei să le îmbunătățești, cu siguranță te vor ajuta cel puțin în următoarele domenii:

 • Atingerea obiectivelor personale și profesionale
 • Avansarea în carieră
 • Îmbunătățirea punctelor forte cunoscute și descoperirea unora noi
 • Găsirea echilibrului interior
 • Atingerea unui nivel superior de împlinire și satisfacție

Află în continuare care sunt cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea personală și care te pot ajuta în călătoria ta spre obținerea încrederii, a succesului și chiar a fericirii. 

 1. Începe acum

Nu mai aștepta pentru momentul potrivit, pentru mentorul ideal. Fă ceva în legătură cu dezvoltarea personală și planul de autoperfecționare, astăzi, acum. Va dura ceva timp până vei obține o schimbare durabilă, așa că nu mai amâna nicio clipă. Dezvoltarea personală este o călătorie, nu o destinație. 

 1. Citește

Vrei să îți îmbunătățești o anumită abilitate? Citește despre asta. Alege cărți pentru dezvoltarea personală care abordează subiectul respectiv și care explică în detaliu ce trebuie să faci. Există nenumărate cărți care te pot ajuta și îți pot deschide adevărate orizonturi în subiecte despre care nici nu știai că există. 

 1. Învinge-ți fricile

Frica este cel mai periculos element care îți poate afecta dezvoltarea personală. Frica te împiedică să crești și să progresezi. Recunoașteți fricile pe care le ai și încearcă să le depășești cu ajutorul unui curs, al unui mentor sau al unui grup de suport. Experimentează din ce în ce mai des activitățile de care te temi, până când frica nu va mai fi un obstacol pentru tine. 

 1. Înțelege-te

Înainte de a începe procesul de dezvoltare personală, ar trebui mai întâi să înțelegi cine ești. Trebuie să fii pe deplin conștient de punctele tale fort, dar și de punctele slabe, să știi ce ai de oferit și dacă există posibilitatea de a îmbunătăți anumite aspecte. Atunci când te vei înțelege cu adevărat, vei putea identifica cu ușurință ceea ce este bun pentru tine. 

 1. Învață din greșelile tale

Nu uita că nimeni nu este perfect. Și doar cine nu muncește nu greșește. Călătoria prin dezvoltarea personală va întâmpina numeroase bariere pe care va trebui să le depășești. Este posibil să faci greșeli, să simți că nu avansezi deloc, dar este absolut normal. Nu poți învăța nimic dintr-o greșeală până nu admiți că ea există, iar tu trebuie să mergi mai departe. 

 1. Reflectează la finalul fiecărei zile

Este un obicei care te va ajuta să conștientizezi în permanență acțiunile pe care le-ai întreprins deja, rezultatele obținute, dar și modul în care trebuie să procedezi în continuare. Singura modalitate pentru a descoperi cum să te dezvolți din punct de vedere personal este să reflectezi și să te gândești zilnic de unde vii și încotro te îndrepți. Această reflecție te va ajuta să te motivezi mai bine și să continui să mergi pe lungul drum pe care ai pornit. 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...