Stiri

Află Cum trebuie să păstrezi icoana Fecioarei Maria

0

Icoanele ce o reprezintă pe Fecioară Preacurată Maica Domnului este obligatoriu să fie găsite în orice casă a creștinilor. Icoanele ce o prezintă pe Fecioara Maria trebuie să fie îngrijite cu atenție și cel mai important prețuite pentru a rămâne aproape de sufletul celui ce le păstrează. Icoanele au puterea de a te proteja și de a te ocroti pe tine, cât și familia ta. Acestea fiind spuse, hai să aflăm în ce locuri din casa ta este cel mai potrivit să îți așeze icoana Fecioarei Maria.

În primul rând, trebuie menționat faptul că, în general, icoana Fecioarei Maria este primită drept cadou de la un bun creștin, însă aceasta poate fi cumpărată chiar de către tine de la biserică. În orice caz, fii sigur că aceasta este sfințită. Dacă ai ales să o cumperi pentru tine sau pentru un membru al familiei sau un prieten mergi la un preot la biserică într-o zi în care este sărbătoare și roagă-l pe acesta să o sfințească.

Icoana devine mult mai puternică atunci când este sfințită de către preot și când poartă rugăciunile acestuia. Dacă nu vei face acest lucru icoana Fecioarei Maria poate deveni un simplu tablou la care nici nu este recomandat să te rogi sau să te închini.

Icoana Fecioarei Maria trebuie păstrată întru un loc de cinste

Icoanele, în general, sunt lucruri sfinte și ocupă o poziție foarte importantă în casele creștinilor. Chiar și persoanele care nu obișnuiesc să meargă la biserică în fiecare săptămână se asigură că asigură un loc curat și special unde să își păstreze icoanele.

Asemănător așezării icoanelor cu Isus și icoană ce o prezintă pe Maica Domnului este necesar să fie așezată pe un perete gol, curat sau într-un colț al camerei. Singură condiție fiind să fie orientată spre răsărit.

Se spune că icoana trebuie să primească lumina directă a soarelui, însă dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că vei așeza în fața Icoanei o lumânare sau candelă.

Preoții ne recomandă să păstrăm în fiecare cameră câte o icoană, dar icoana Fecioarei Maria este una dintre cele mai importante, așadar ar trebui să primească cea mai luminoasă cameră din casă sau o puteți așeza în dormitorul copilului fiind orientată spre fereastră și spre răsărit.

Puterile binefăcătoare ale icoanei Maicii Domnului

Din Biblie aflăm faptul că la răsărit se află Împărăția lui Dumnezeu, de aceea toate rugăciunile și mântuirea pe care noi le primim cu ajutorul rugăciunilor noastre vine de la răsărit din acest motiv toate bisericile, dar și icoanele sunt îndreptate către răsărit.

De asemenea, atunci când spui o rugăciune la una dintre icoane asigură-te că ești îndreptat cu fața către răsărit. În acest mod, vei primi toate binefacerea pe care acea icoană are puterea de a o aduce în locuința ta.

Este cunoscutul faptul că Fecioara Maria preacurata este ocrotitoare a familiei, a mamei și a copiilor. Aceasta ne oferă putere în fiecare zi și ne alină tristețea și ne oferă ajutor către mântuire și alinare sufletească.

Ce obiecte se păstrează în fața Icoanei?

În fața unei icoane sfinte se păstrează întotdeauna o lumină aprinsă, adică o candelă. În special, în momentele în care spui o rugăciune, această lumină semnifică cinstirea Harului pe care îl vei primi de la Maica Domnului. Atunci când candela arde cu ulei acest lucru semnifică jertfă și rugăciunea Sfintei Maria.

De asemenea, tot în fața unei icoanei se așază adesea o crenguță de busuioc, pe care o poți lua de la biserică cu prilejul sărbătorii de Florii. Candela și busuiocul reprezintă daruri de suflet care te vor ajuta să spui rugăciunile cu smerenie și care vor demonstra respectul pe care îl ai față de icoană respectivă, dar și de bunătatea care se ascunde în aceasta.

Sursă: https://ikonopis.bg/

Cum poate fi construita cabana perfecta

Articolul precedent

Service-ul diferitelor sisteme de rafturi metalice e oferit de furnizorul de rafturi

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri