AcasăTehnologieAi nevoie de o tablă magnetică dacă ești informatician?

Ai nevoie de o tablă magnetică dacă ești informatician?

Publicat pe

Articole

Sfaturi pentru alegerea cadoului perfect

Zilele de nastere sunt cele mai importante, pentru toate persoanele, atat pentru cei sarbatoriti, cat si pentru cei dragi lor, fapt pentru care achizitionarea cadoului potrivit poate fi o provocare pentru oricine. Totusi, acest task poate fi rezolvat extrem de rapid si de eficient,...

Dacă te ocupi de programare informatică în mod profesionist și lucrezi în cadrul unei firme de specialitate, cu siguranță ai constatat tu însuți faptul că plăcile magnetice pentru afișaj au luat locul tot mai mult tradiționalelor flipchart-uri, datorită comodității în utilizare și a faptului că în afară de niște markere colorate și un burete special pentru șters tablă respectivă, nu mai este nevoie de achiziția altor materiale auxiliare. O tablă magnetică online comandată este așadar un mijloc de afișaj uzual la job în majoritatea firmelor care se respectă.

Tabla magnetică, înlocuitoarea de nădejde a vechilor mijloace de afișaj

Pe vremea (deloc îndepărtată) când se folosea flipchart-ul, nu rare erau cazurile în care, când îți era lumea mai dragă rămâneai fără role de hârtie specială pentru acest mijloc de afișaj și totul se bloca până când se procurau respectivele rezerve pe care să se poată nota ideile principale în cadrul ședințelor de lucru obișnuite sau extraordinare. Se întâmpla extrem de frecvent asta și în firma ta, nu-i așa?

Mai mult decât atât, chiar și în cadrul unor activități de zi cu zi de la locul de muncă, prezența unei table magnetice a devenit ceva obișnuit. Pe suprafața netedă a acesteia, albă sau colorată, sunt notate anumite idei importante pentru programatorii din cadrul unui birou, dacă ne referim la firmele de profil.

Tabla magnetică din birou, mijloc de etalare a ideilor creative

O tablă magnetică este de mare ajutor în cadrul lucrului la anumite proiecte alături de alți dezvoltatori, deoarece în acest fel se poate comunica mai ușor (vizual), mult mai interactiv, se pot folosi formule, scheme, desene, imagini diverse care pot să dea un imbold manifestării plenare a creativității tehnice.

Aceia care lucrează într-un domeniu atât de provocator, precum este cel informatic, au nevoie de toate instrumentele existente la ora actuală pentru a putea să vizualizeze mai bine atât problema a cărei rezolvare o caută, cât și diferitele categorii de soluții posibile, dintre care, la final să o poată alege pe cea mai potrivită. Mulți și-au dat seama că foaia de hârtie format A4 îi limitează, le pune creativitatea într-un cadru foarte strâmt.

În schimb, o tablă magnetică albă fără ramă, agățată de un perete la fel de alb, este un spațiu perfect pentru notarea celor mai importante idei, inclusiv în domeniul programării care să le permită să își descătușeze ideile originale.

La acest lucru contribuie foarte mult și markerele colorate, precum și pastilele magnetice, niște accesorii extrem de importante, care pot să aducă un plus în modul de etalare al notițelor respective în fața privitorilor.

O tablă magnetică albă este ideală pentru a desena diagrame și pentru a sublinia mult mai ușor anumite idei, concepte, decât dacă s-ar folosi, spre exemplu, un flipchart. Plus că ocupă și mai puțin loc în spațiul de lucru, neavând nevoie de un trepied pentru a se susține, ci doar de un perete.

În prezent există diverse moduri de prindere ale unei astfel de table magnetice, absolut invizibile, așa încât ele să poată ca să facă corp comun cu peretele în perioadele în care sunt șterse.

Folosirea markerelor colorate este perfectă pentru un birou unde este nevoie de liniște, deoarece ele nu produc acel scârțâit supărător pe care, spre exemplu, îl cunosc aceia care au învățat la școală pe table lemn tradiționale pe suprafața cărora se scria cu creta.

Având în vedere cele de mai sus, chiar dacă unii informaticieni spun că nu au nevoie de o tablă magnetică la job, ea și-a dovedit deja deplina eficiență și nu este deloc un mijloc de afișaj care să fie ignorat.

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...