Diverse

Alegerea covoarelor pentru spațiul de lucru: 6 criterii de selecție

0

Covorul potrivit poate schimba în totalitate aspectul spațiului tău de lucru, pentru că acesta joacă de fapt un dublu rol. Funcționalitatea se îmbină cu esteticul, iar rezultatul final este puternic influențat de o alegere corectă a covorului. Află cum să optezi pentru covorul potrivit spațiului tău de lucru fără să fii nevoit să pierzi foarte mult timp în acest sens. 

Alege covorul în funcție de dimensiuni

Spațiul în care lucrezi poate avea diferite forme și dimensiuni, în funcție de configurația clădirii. Poți găsi aici o multitudine de covoare care să te ajute să scoți în evidență frumusețea spațiului tău. Vei putea alege în funcție de dimensiune, astfel încât să acoperi zonele de pardoseală în funcție de nevoia ta de confort. 

Fie că vrei să acoperi întreaga suprafață de trafic, fie că vrei să alegi un covor de dimensiuni mici, special pentru amenajări interioare moderne, vei găsi cu ușurință modele de covoare care se vor potrivi biroului tău. 

Alege covorul în funcție de culorile cu care ai amenajat spațiul

Cromatica spațiului este importantă în alegerea covorului, mai ales dacă optezi pentru unul de mari dimensiuni. Covorul poate constitui o pată de culoare atunci când optezi pentru amenajări monocrome, sau poate sublinia discret stilul spațiului de lucru.

Poți alege covoare simple, într-o singură culoare, sau poți opta pentru unele colorate, ba chiar multicolore, care să atragă atenția și să devină memorabile. 

Alege covorul în funcție de material

În general, pentru spațiile de lucru se preferă covoarele din fibre sintetice, pentru că în unele cazuri, nivelul de trafic este destul de mare. În cazul în care lucrezi de acasă sau dacă vrei să aduci la birou un plus de confort, atunci poți opta pentru covoare din materiale naturale. Lâna este una dintre opțiuni, însă aici va trebui să ai în vedere și timpul de așteptare necesar pentru ca țesătura să se adapteze la noul spațiu.

Covoarele sintetice, pe de altă parte, vor putea fi folosite cu o mai mare ușurință, deoarece își păstrează culorile și aspectul pentru mult timp. 

Alege covorul în funcție de densitate

Densitatea fibrelor, exprimată în grame pe metru pătrat, este un indicator în ceea ce privește grosimea covorului. Astfel, dacă ai nevoie de un covor mai gros, care să îți ofere căldură la nivelul extremităților, este indicat să optezi pentru unul cu o densitate cât mai mare a fibrelor. 

Alege covorul în funcție de tendințe

Dacă vrei să amenajezi un spațiu modern, atunci ar trebui să te inspiri din tendințele actuale. Un mod bun de a alege este să te ghidezi după culoarea anului, oferită de Institutul Pantone. Pentru anul 2022, nuanța aleasă este Very Pery, care îți poate servi drept inspirație.

Alege covorul în funcție de celelalte elemente textile

Dacă vrei ca în camera ta să domnească frumosul, atunci poți alege un covor care să se potrivească cromatic cu draperiile și husele. Astfel, întreaga linie de textile va avea nuanțe similare, iar acest lucru va contribui la senzația de organizare și eficientizare a spațiului. 

Spațiul tău de lucru merită să fie amenajat într-un mod cât mai estetic, însă, în același timp, nu ar trebui să uiți nici de funcționalitate. Alege un covor mai gros, pentru a te simți confortabil și ia în considerare și siguranța utilizării, fiind atent la locul unde-l vei amplasa. În acest fel, spațiul tău de lucru va arăta cu adevărat minunat, iar tu te vei putea bucura de confort pe termen nelimitat. 

Sfaturile utile care te ajută să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță

Articolul precedent

In ce situatii prefera oamenii incalzirea in pardoseala?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse