Diverse

Alegerea jucăriilor în funcţie de vârsta copilului

0

Jucăriile sunt o parte importantă a lumii copilăriei din jurul copilului, încă din primele zile de viață. Alegerea unei jucării pentru copil nu este o sarcină ușoară. Trebuie ca părinţii să abordeze această problemă cu deplină responsabilitate.

Achiziţionarea jucăriilor din magazine şi puncte de vânzare online demne de încredere

Dacă se doreşte ca un copil să și învețe în timpul jocului, se vor alege pentru el jucării educative. Se găsesc peste tot, însă trebuie achiziţionate din magazinele de specialitate – a se evita jucăriile expuse la colţ de stradă sau în piețe. În caz contrar, părinţii riscă să cumpere produse de calitate slabă, de la producători necunoscuţi, care puțin probabil oferă siguranță produselor lor.

 

Fiecare jucărie este concepută pentru o anumită vârstă. Înainte de cumpărare, este necesară citirea informațiilor relevante de pe pachet. Dacă trebuie făcută o alegere – între o jucărie din lemn şi una de plastic – se va alege materialul natural. De regulă, astfel de produse sunt bine finisate şi nu există riscul de spargere.

Evitarea jucăriilor cu părţi detaşabile de mici dimensiuni, pentru copiii sub 3 ani

Înainte de a cumpăra o jucărie din pluş, se va verifica mai întâi calitatea acesteia, de exemplu, dacă aceasta pierde din puf. Dacă da, este mai bine să se evite o astfel de achiziție. De asemenea, cele care prezintă riscul desprinderii detaliilor mici, precum ochii sau nasul. Copiii sub 3 ani sunt expuşi riscului de a se sufoca, deoarece au tendinţa să bage totul în gură! Dacă jucăria este însoțită de muzică, părinţii trebuie să asculte toate melodiile înainte de a o cumpăra, pentru a se asigura că bebelușul nu se sperie.

Jucarii copii alese în funcţie de vârstă 

  • pentru bebelușii cu vârsta de până la 1 an, se vor cumpăra zornăitoare, jucării mici de pluș, cuburi medii și piramide de inele; 
  • pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, se vor alege jucării din materiale naturale. De asemenea, se vor evita culorile prea strălucitoare – astfel de culori conţin vopsele, care nu sunt întotdeauna sigure pentru copii, deși acestora le plac foarte mult. 
  • pentru copii până la 3 ani – la această vârstă, cele mai potrivite jucării sunt maşinuţele, puzzle-urile, căluţii, mingile moi, ursuleţii din pluş, sau cuburile colorate (care pot fi construite şi dărâmate cu uşurinţă). La această vârstă micuţul are dexteritatea necesară – astfel jocurile creative, care conţin creioane colorate, vopsele şi hârtie, reprezintă o bună alegere; 
  • după 3 ani, copiii au nevoie de o tablă, plastelină colorată, vopsele, pensule, instrumente muzicale și diverse truse. Fetele vor fi interesate de păpușile cu accesorii, iar băieții de setul „Micul mecanic”.

 

Atunci când se cumpără jucării, se vor alege acele modele care să arate precum animalele sau oamenii adevărați, astfel încât copilul să poată face o analogie. Și, bineînțeles, se va încerca protejarea copilului de jocurile cu monștri sau creaturi ciudate, până când acesta împlinește vârsta de 5 ani. La această vârstă, psihicul copiilor este ușor vulnerabil, iar consecințele expunerii la astfel de jucării sunt dificil de prezis.

 

Cum alegi o vitrină frigorifică verticală pentru un spațiu comercial?

Articolul precedent

Sfaturi pentru curațenia corectă la birou

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse