AcasăStiriAmenajarea biroului: 5 finisaje recomandate

Amenajarea biroului: 5 finisaje recomandate

Publicat pe

Articole

Alegerea jucăriilor în funcţie de vârsta copilului

Jucăriile sunt o parte importantă a lumii copilăriei din jurul copilului, încă din primele zile de viață. Alegerea unei jucării pentru copil nu este o sarcină ușoară. Trebuie ca părinţii să abordeze această problemă cu deplină responsabilitate. Achiziţionarea jucăriilor din magazine şi puncte de vânzare...

Birourile moderne devin din ce în ce mai mult spații sofisticate, dar și funcționale, agreabile și plăcute. Ele ne oglindesc personalitatea, ne inspiră și ne atrag înapoi la activitatea profesională în fiecare săptămână. Dacă ți se pare că mai ai de lucru la biroul tău ca să ajungă așa, ia în calcul următoarele 5 finisaje de calitate. Acestea au rolul de a crea un cadru primitor și de a stimula productivitatea, așa că ți le prezentăm sub forma de inspirație. 

Finisaje cu piatră onix pentru birouri moderne

Cunoscut de secole, onixul este renumit atât pentru frumusețea sa deosebită, cât și pentru efectele spirituale, benefice pentru trup și suflet. Astfel, un birou cu pereți, pardoseală sau blat din piatră onix va fi o alegere îndrăzneață și de efect, care se va remarca nu doar prin originalitate, ci și prin durabilitate. 

Birourile din piatră onix sunt speciale, induc relaxarea și concentrarea și pun accent pe energiile pozitive. Onixul are un design desăvârșit, modern, similar cu marmura, fiind o opțiune populară în cadrul amenajărilor de lux, exclusiviste. Această piatră este semitransparentă, proprietate care o face să strălucească în mod deosebit sub o sursă de lumină caldă.

Birouri cu panouri decorative

Panourile ornamentale te pot ajuta să separi zona de lucru de alte spații funcționale, cum ar fi cea pentru depozitarea documentelor sau pentru relaxare. În același timp, ele sunt o opțiune excelentă pentru a păstra linia de eleganță pe care o are deja biroul tău prin piesele de mobilier și decorațiunile frumoase.

Îți poți îmbrăca biroul complet în panouri decorative de sticlă, astfel încât să te bucuri de rolul termic și estetic pe care îl au acestea.  

Finisaje din piatră naturală pentru birouri originale

În ciuda aspectului minimalist și brut, piatra naturală poate contribui cu ușurință la transpunerea unei amenajări în stil industrial sau rustic, astfel încât biroul tău să aibă un aspect deosebit. Aceasta este o opțiune economică, durabilă, dar și elegantă, care îți permite să amenajezi restul biroului fără a obține un decor monoton și plictisitor.

De exemplu, poți folosi câțiva stâlpi sau coloane din piatră naturală sau poți decora cu piatră peretele din spatele biroului; restul pereților poate fi în contrast sau într-o nuanță de alb care să accentueze destinația de uz a încăperii și s-o dimensioneze vizual, în același timp.

Amenajarea biroului cu finisaje din lemn

Finisajele din lemn sunt o alegere extrem de practică și populară, pentru că lemnul are un design atemporal și este extrem de „adaptabil“. El se regăsește într-o varietate largă de forme și culori, astfel că se poate transforma cu ușurință în finisajul de accent preferat pentru zona de office.

De exemplu, poți decora peretele cu mai multe plăci subțiri de lemn dispuse vertical sau orizontal, pentru a mări vizual biroul în lățime sau înălțime atunci când încăperea este îngustă sau de mici dimensiuni.

Totodată, poți crea și un panou din lemn într-o formă neregulată, pentru a realiza un perete despărțitor sau o zonă mai informală și primitoare unde să-ți găzduiești clienții și colaboratorii.

Finisaj din mozaic pentru birouri

Mozaicul este o altă sugestie pe care nu ar fi rău să o ai în vedere. Pentru un astfel de decor al pereților poți opta pentru diferite materiale, din plută, lemn, piatră decorativă sau chiar tapet cu acest imprimeu.

Finisajele din mozaic sunt deosebite și oferă o notă aparte de personalitate fără prea multe complicații. Varietatea de modele și de culori îți permite să amenajezi biroul într-un mod elegant și personal și să te inspiri din zeci de stiluri de amenajare sau prezentări. 

Mozaicul din piatră monocrom sau într-un joc de culori din aceeași gamă, acompaniat de un tablou din licheni, este o alegere originală și deosebită pentru birourile ecologice.

Finisajele potrivite pot oferi biroului tău acel strop de personalitate de care acesta are nevoie. Dacă vrei să îți sporești productivitatea, concentrarea și să te bucuri de un spațiu funcțional deosebit, ia în calcul aceste idei care pot schimba în totalitate imaginea biroului tău. 

Ultimele articole

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...

Știință și artă în bucătărie: secrete și sfaturi utile

În universul culinar, întâlnirea dintre știință și artă creează un spectacol inegalabil de arome,...

Articole asemanatoare

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...