AcasăTravelAntalya - o vacanță lipsită de griji

Antalya – o vacanță lipsită de griji

Publicat pe

Articole

Ce sunt talismanele si ce semnifica cele mai populare simboluri?

Bijuteriile sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri in scopuri diferite. Daca unele dintre ele aveau doar rol de podoaba, altele aveau si alte scopuri cum ar fi atragerea energiei pozitive, protectie impotriva spiritelor rele, crearea conditiilor favorabile pentru succes sau ajutorul in...

Atunci când îți faci lista de lucruri pe care o vacanță trebuie să le bifeze, din când în când, dacă nu de fiecare dată, adaugi și ideea de “lipsită de griji”?

Chiar dacă ești fan al vacanțelor active, în care ai ocazia să descoperi locuri noi și culturi fascinante, uneori ai nevoie de o vacanță care să fie fix așa – fără griji.

Cum se poate traduce ideea asta? Cel mai simplu ar fi printr-o vacanta in Antalya All Inclusive, unde ai tot ce ai putea avea nevoie la dispoziție – de la mâncare, la băutură, la zone de relaxare sau de joacă, la piscină sau plaja cu nisip fin și mare cu apă caldă și limpede.

Ce ți-ai putea dori mai mult?

E greu de crezut că există vacanțe în care singura ta grijă poate fi ce să alegi dintre toate variantele de mic dejun sau la ce oră să mergi la cină, dar da, se poate!

Primul resort all inclusive a fost deschis în anii ‘50 în Mallorca de către un belgian și s-a numit Club Med. Ulterior, conceptul a fost preluat și în Jamaica, în 1976, când s-a deschis primul astfel de complex.

În 1990 ideea de all inclusive a fost preluată în Turcia prin lanțul de hoteluri Magic Life și deschisă către publicul larg.

Pentru că un număr mare de turiști a început să solicite sejururi în regim all inclusive, hotelurile și-au adaptat încet încet oferta și au trecut de la oferte half sau full board către oferte care includeau, pe lângă mese și băuturi și alte servicii sau produse gratuite.

De-a lungul timpului, ofertele s-au diversificat și dacă la început băuturile incluse erau cele locale, servite alături de mesele principale, la care se adăugau mici gustări, acum există și conceptul de ultra all inclusive sau maxi all inclusive, high all inclusive, fiecare dintre ele având câte ceva în plus față de pachetul de bază.

Unele dintre oferte le pun la dispoziție turiștilor mâncare și băutură pe tot parcursul zilei. Deși există perioade fixe pentru mesele principale, în restul timpului sunt disponibile multe alte feluri de mâncare pentru cei care poate au ratat ora mesei sau vor să ia o gustare între mese.

În plus, barurile sunt deschise de dimineața până seara și oferă, în mare parte, orice fel de băutură, începând cu cele locale, bineînțeles, și continuând cu băuturi de import. Pentru cei care doresc băuturi fine, cu vechime de 10-15 ani, ele sunt disponibile, însă de cele mai multe ori contra cost.

Servicii suplimentare pentru un sejur in Turcia fără griji

Un sejur fără griji în Antalya nu înseamnă doar diversitate când vine vorba de mâncare sau băuturi ci și diversitate în ceea ce privește activitățile menite să îi ajute pe turiști să se relaxeze și să se deconecteze de la grijile cotidiene.

Fie că e vorba de o sesiune de răsfăț tipic turcesc, cu saună și masaj la hamam, sau de activități dedicate celor mici, alături de animatori, pentru ca părinții să se poată bucura de câteva ore doar pentru ei, astfel de servicii se regăsesc în majoritatea complexelor din Antalya care oferă regim all inclusive.

După caz, la ele se poate adăuga și distracția de care puteți avea parte la parcul acvatic al hotelului, dacă are unul, jucând mini golf pe terenul privat, sau volei pe plajă, de ce nu?

Pentru voi ce ar trebui să includă o vacanță lipsită de griji în Antalya?

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...