AcasăDiverseAntrenamentele full body: avantaje și echipamente utile

Antrenamentele full body: avantaje și echipamente utile

Publicat pe

Articole

Curs valutar: Leul incepe saptamana in scadere

Euro si dolarul fac un pas in fata la inceputul acestei saptamani, fata de moneda nationala.Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat un euro la 4,7668 de lei/unitate, o crestere de 0,05 % fata de sedinta anterioara. Si dolarul american a crescut, fiind cotat de...

Pentru a-ți tonifica musculatara și a îmbunătăți aspectul corpului, trebuie să dedici timp suficient activităților fizice. Atleții profesioniști care au două antrenamente pe zi au timp să lucreze fiecare grupă de mușchi separat, fără să-și facă griji că o alta ar putea regresa din cauza lipsei de exercițiu. Pentru noi ceilalți, este important ca măcar de 2-3 ori pe săptămână să mergem la sală sau să facem o activitate sportivă care solicită toți sau măcar majoritatea mușchilor. Antrenamentele full body sunt ideale pentru omul modern care nu se poate dedica sportului decât în timpul liber rămas după serviciu și îndeplinirea celorlalte activităților necesare. Descoperă în continuare care sunt avantajele acestui tip de antrenament și de ce echipamente ai nevoie.

Avantajele antrenamentelor full body

Combină exercițiile de forță cu cele cardio

Un antrenament de forță, fie cu un kettlebell de 10 kg sau cu o halteră de 100, solicită musculatura, dar nu îmbunătățește rezistența la efort. În schimb, exercițiile de aerobic, precum joggingul și ciclismul, pun accentul pe creșterea capacității de efort a sistemului cardiovascular. Pentru o dezvoltare armonioasă a corpului, cea mai bună abordare constă în combinarea celor două tipuri de antrenament.

Consumi multe calorii

Oricine știe că activitatea fizică ajută la scăderea în greutate, însă un antrenament full body este mai eficient decât unul care se axează doar pe o zonă a corpului. Când lucrezi tot corpul, metabolismul este, de asemenea, mai intens așa că vei pierde energie pe toată durata zilei, nu doar în timpul antrenamentului. 

Formezi musculatura mai eficient

Dacă antrenezi o grupă de mușchi o dată sau de două ori pe săptămână, chiar lucrând exerciții diferite, ai toate șansele ca aceasta să regreseze și să apară febra musculară. Dezvoltarea mușchilor, în astfel de condiții, este dificilă. Antrenamentul full body îți permite să lucrezi des fiecare zonă din corp, astfel că sinteza proteinelor în mușchi rămâne la un nivel ridicat toată săptămâna. 

Le poți face oriunde

Antrenamentele full body nu necesită aparate complicate, pe care le găsești doar la sală. Există echipamente și aparate care se pot utiliza acasă. În plus, îți poți pune creativitatea la lucru, prin combinarea diferitelor exerciții. Îți poți antrena corpul și cu exerciții care folosesc doar greutatea proprie.

Scad riscul de accidentare

Atunci când lucrezi tot corpul, riscul de a suprasolicita o grupă musculară scade. Oamenii care antrenează mușchii separat au tendința de a se antrena cu o greutate mai mare decât ar trebui sau într-un ritm prea intens. Exercițiile full body permit transferul sarcinii către musculatura și articulațiile învecinate, așa cum este firesc pentru corp. 

Echipamente utile pentru antrenamentele full body

Echipamentele pentru antrenamente full body nu sunt costisitoare și se pot folosi acasă fără partener și cu risc scăzut de accidentare, dacă știi regulile de bază pentru încălzire și antrenament. Îți recomandăm:

  • mingea medicinală – tonifiază eficient trunchiul, ajută la obținerea unei musculaturi simetrice și îmbunătățește echilibrul;
  • bară pentru pragul ușii – se fixează ușor și îți permite să te antrenezi cu propria greutate;
  • benzi de rezistență – ajută la tonifierea rapidă a întregului corp;
  • kettlebells – sunt rezistente și se pot folosi pentru exerciții diverse, de la genuflexiuni la împingeri;
  • cutii de gimnastică – se folosesc pentru exerciții multiple, de la antrenamentul pentru fesieri la flotări; se strâng pentru a ocupa puțin spațiu. 
  • bancă ajustabilă – te ajută să lucrezi numeroase grupe musculare în poziție corectă și fără risc de accidentare; reglarea unghiului îți permite să crești sau reduci dificultatea anumitor exerciții;
  • extensor – deja considerat un echipament clasic, extensorul se folosește în special pentru antrenamentul trunchiului, dar dacă este dotat cu mânere speciale, este util și pentru zona inferioară a corpului.

Antrenamentele full body, așa cum le spune și numele, îți permit antrenarea întregului corp într-un timp scurt. Achiziționarea echipamentelor potrivite este importantă pentru dezvoltarea armonioasă a corpului. 

Ultimele articole

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...

Compania Deratizescu: Lider în combaterea dăunătorilor

Deratizescu este un nume de referință în domeniul serviciilor DDD (Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție) în...

Articole asemanatoare

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...