AcasăDiverseAvantajele incalzirii pe baza de peleti din lemn

Avantajele incalzirii pe baza de peleti din lemn

Publicat pe

Articole

Cum se procedează în cazul unei urgențe stomatologice

Urgențele stomatologice constituie situații neprevăzute, adesea critice, care necesită tratament imediat și atenție specializată din partea unui medic stomatolog. Urgențele stomatologice pot implica orice condiții care determină durere severă, inflamații, sângerări gingivale abundente sau alte complicații care pot afecta sănătatea orală și bunăstarea generală...

Peletii din lemn sunt un combustibil solid ecologic, realizat din rumegus compactat si deseurile industriale conexe provenite din prelucrarea cherestelei.

Regenerabilitate

Peletii din lemn au un avantaj urias fata de combustibilii fosili (hidrocarburi, carbune, petrol sau gaze naturale): sunt produsi din materiale regenerabile, cum ar fi aschii de lemn si rumegus. Austria se numara printre tarile cu cele mai multe paduri din Europa si este una dintre tarile mari producatoare de peleti. Peste 30 de milioane de metri cubi de lemn masiv cresc in fiecare an. Stocul de lemn din padurile austriece a crescut de ani de zile, in ciuda utilizarii intensive a lemnului de constructie, a fabricarii hartiei si a sursei de energie.

Sustenabilitate

Investitia intr-un sistem nou de incalzire este costisitoare si, prin urmare, ar trebui sa fie profitabila pe termen lung. Cresterea puternica a preturilor si riscurile imprevizibile caracterizeaza piata combustibililor fosili. Astfel, investitia intr-o centrala care functioneaza pe peleti din lemn va fi una foarte avantajoasa, tinand cont de pretul acestora.

Rentabilitate

Avantajele economice ale peletilor din lemn sunt impresionante: in comparatie cu petrolul fosil sau gazele naturale, puteti economisi aproximativ jumatate din cheltuielile de combustibil. Un factor important pentru rentabilitatea incalzirii pe baza de peleti din lemn il reprezinta dispozitivele de incalzire foarte eficiente care au fost dezvoltate pentru acest combustibil solid. Centralele termice pe baza de peleti din lemn, precum si sobele pe peleti din lemn, transforma mai mult de 90% din energia continuta de combustibil in caldura utilizabila.

In esenta, aceasta combinatie intre costurile scazute si de dispozitive eficiente de incalzire face ca utilizarea peletilor sa fie atat de rentabila.

Confort

Centralele termice care functioneaza pe baza de peleti din lemn sunt recunoscute pentru un confort sporit, o operare usoara si curatenie. Odata livrati la domiciliu de la King Pellet, peletii sunt asezati in recipientul special al centralei si ajung direct in cazan. Aprinderea, controlul si curatarea cazanului se fac intr-o maniera complet automata. Tot ceea ce va ramane sa faceti este sa goliti „caseta” de cenusa o data sau de doua ori pe sezon.

De asemenea, sobele pe baza de peleti din lemn au avantaje sporite fata de sobele conventionale pe lemne. Odata umpluta cu peleti, soba asigura in mod automat o incalzire consistenta timp de 2-3 zile. O data pe saptamana cenusa trebuie eliminata.

Important de stiut este ca sistemele moderne de incalzire care functioneaza pe baza de peleti permit adaptarea unui modul GSM cu ajutorul caruia poti porni sau opri centrala, cat si verificarea parametrilor, direct de pe telefonul mobil.

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...