Sanatate

Avantajele laptelui praf fără lactoză pentru bebeluşi

0

Intoleranţa la lactoză este în prezent o problemă pe care o au tot mai multe persoane, inclusiv bebeluşii. Vestea bună este că aceste persoane nu sunt obligate să renunţe complet la lapte. Acest lucru ar fi oricum imposibil în cazul copiilor şi în prezent există lapte praf fără lactoză pe care copiii îl pot consuma. Toate alternativele de pe piaţă sunt utile inclusiv pentru mămicile care nu pot alăpta şi care trebuie să gestioneze cumva intoleranţă la lactoză a micuţilor lor, respectând însă normele unei nutriţii sănătoase.

Cum se obţine lapte praf fără lactoză

Printre cele mai interesante şi speciale lucruri despre lapte praf fără lactoză se numără şi procesul prin care acesta este obţinut. Cele mai multe persoane consideră că laptele praf fără lactoză este obţinut în urma extragerii lactozei din lapte. Acest lucru este însă imposibil. Pentru a se obţine lapte praf fără lactoză este adăugat un ingredient nou denumit lactază.

Lactoza reprezintă un dizaharid format din galactoză şi glucoză. În momentul în care organismul nu poate să o descompună în aceste două componente, problema se numeşte intoleranţă la lactoză, pentru că organismul uman nu va putea în această situaţie să digere lactoză.

Intoleranţa la lactoză poate să apară la adulţi, dar şi la copii. Laptele fără lactoză reprezintă cea mai bună alternativă pentru bebeluşii cu intoleranţă. Intoleranţa apare pentru că la nivelul organismului lactaza ajunge să fie inactivă pe măsură ce timpul trece.

Este de asemenea demn de menţionat faptul că sunt şi numeroase popoare în care această problemă nu apare. Unele ţări consumă extrem de mult lapte fără să facă intoleranţă de unde se poate deduce că aceasta poate fi moştenită genetic. Comparativ cu laptele normal, în lapte praf fără lactoză există şi lactază, care are rolul de a ajuta organismul să digere mai uşor lactoză.

Cât de sănătos este laptele praf fără lactoză

Aceasta este o întrebare pusă în primul rând de mămici. Laptele fără lactoză este sănătos, aşa cum este şi cel clasic. Deoarece conţinutul seamănă foarte bine, între cele două tipuri de lapte nu există diferenţe nutritive majore. Un alt avantaj este faptul că în laptele fără lactoză sunt introduse de specialişti mai multe vitamine, minerale, proteine şi grăsimi astfel încât acesta să rămână la fel de sănătos.

Gustul însă este uşor diferit pentru că laptele fără lactoză poate fi mai dulce în cele mai multe cazuri.

Printre cele mai importante avantaje ale laptelui praf fără lactoză se numără următoarele:

–           Laptele praf fără lactoză este mai dulce şi mult mai uşor agreat de copii;

–           Copiii se bucură de o alimentaţie sănătoasă chiar şi atunci când au intoleranţă la lactoză;

–           Bebeluşii cu intoleranţă la lactoză au numeroase sortimente de lapte praf fără lactoză ce pot fi folosite pentru o alimentaţie sănătoasă;

–           Laptele praf fără lactoză nu este scump.

Astfel, toate persoanele cu intoleranţă la lactoză, chiar şi bebeluşii, pot să se bucure în continuare de lapte şi de beneficiile acestuia pentru sănătatea organismului.

Cum te ajută mixul de marketing în afacerea ta?

Articolul precedent

Top 10 cei mai doriți angajatori din România

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate