Stiri

Avantajele și dezavantajele anvelopelor de iarnă

0

Atunci când circulați cu mașina în timpul iernii, este absolut necesar ca să aveți întotdeauna verificate principalele elemente ale vehiculului pentru a vă asigura siguranța în mersul rulării pe drumurile publice.

Cele mai ieftine cauciucuri de iarnă noi le găsiți pe site-ul anvelostar.ro.

Avantajele anvelopelor de iarnă

Aderență crescută

Dacă sunteți șofer mai vechi și le-ați încercat în anii trecuți, sigur că ați observat deja diferența: nu există nimic mai bun la ora actuală decât anvelopele de iarnă, așa că da, puteți să șofați mai cu încredere iarna pe gheață sau zăpadă, chiar și pe zonele cu polei (deși nu e recomandabil!). Cauciucurile hibernale aderă mult mai bine la drum, ceea ce este un prim factor de creștere a siguranței conducerii autovehicului în condiții meteo dificile.

Această anvelopă specială este capabilă să adere la asfalt mult mai bine decât o anvelopă de vară atunci când temperaturile sunt sub 7 grade Celsius.

Fiind singura suprafață de contact dintre vehicul și șosea, anvelopa de iarnă este foarte importantă, deoarece sub aceste 7 grade cauciucul unei anvelope de vară se întărește, ceea ce o determină să piardă aderența.

La revedere lanțuri de zăpadă?

Se pare că nu, dar faptul că nu trebuie să montați lanțurile dacă drumurile pe care călătoriți sunt pline de zăpadă sau cu gheață, vă va oferi mai mult confort, deoarece nu va trebui să pierdeți timpul punându-le și, desigur, veți evita situațiile periculoase care derivă din necesitatea că trebuie să staționați pentru a monta lanțurile. Asta ca să nu mai vorbim de instabilitatea pe care o generează la mers (plus că ar putea provoca daune anvelopelor dacă sunt montate greșit!)

Un studiu publicat menționează că 80% dintre utilizatori nu au montat niciodată lanțuri în vehiculele lor și/sau nu știu cum să le folosească, astfel încât aceste anvelope de iarnă sunt pentru ei soluția salvatoare. Ele stabilizează vehiculul, ceea ce contribuie la siguranța la drum.

Dezavantaje ale anvelopelor de iarnă:

Lipsa de spațiu

Poate părea o prostie, dar dacă ai două tipuri de anvelope, va trebui să ai un loc unde să le depozitezi atunci când le schimbi.

Nu se pot utiliza pe timpul verii

În ciuda faptului că au un desen mai marcant, dacă ai tendința să le folosești vara, ar trebui să știi că, la temperaturi ridicate, acestea se uzează mult mai repede față de cele de vară.

Sunt mai scumpe decât cauciucurile de vară

Cauciucurile de iarnă sunt într-adevăr un cost suplimentar pentru buzunarul oricărui șofer, dar ar trebui privite ca o investiție, deoarece prețul este compensat cu siguranța pe care o conferă conducătorilor auto.

Dacă vrei să cumperi cauciucuri de iarnă noi la preț mic, intră pe AnveloStar.ro. Le găsești acolo în mod sigur!

De ce sa folosim caietele mecanice pentru ordonarea si arhivarea documentelor importante?

Articolul precedent

Curs valutar: Euro si dolarul isi continua cresterea

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri