Diverse

Avantajele si dezavantajele listarii la bursa pentru companii

0

Bursa este un indicator fundamental atunci cand se masoara starea economiei unei tari. Dupa cum s-a aratat de-a lungul istoriei, schimbarile majore ale pietei bursiere, cum ar fi caderile subite determinate de anumite evenimente mondiale, au fost semne timpurii ale recesiunii care ar putea afecta economia luni mai tarziu. Cei care vor sa faca investitii in sensul acesta ar trebui sa ia in calcul sa urmeze un curs investitii bursa pentru a-si gestiona in mod corect capitalul.

Avantajele listarii la bursa pentru companii

Pentru unele companii este atractiv sa investeasca in piata de valori, deoarece acest lucru va determina cu succes anumite avantaje. Unele dintre aceste avantaje sunt urmatoarele:

Odata cu intrarea pe piata bursiera, compania reuseste sa diversifice si sa scada costurile surselor sale de finantare.

Actiunile reprezinta o parte din capitalul social al societatii care va fi distribuit intre un grup mare de actionari cu IP-ul sau. Acest lucru este benefic, deoarece daca actiunile sunt distribuite pe scara larga, posibilitatea ca cineva din afara companiei sa le aiba este tot mai mare. Trebuie spus ca acest lucru nu este imposibil, deoarece grupuri puternice de actionari vor putea sa fie de acord si sa preia controlul asupra societatii daca numarul lor de actiuni este suficient de mare.

Actiunile emise de o companie pot fi vandute la bursa in orice moment, ceea ce le ofera o lichiditate buna.

In ceea ce priveste imaginea companiei, trebuie remarcat faptul ca listarea la bursa ii confera o imagine a unei companii importante la care se face publicitate in toata mass-media care raporteaza cu privire la preturile actiunilor.

Compania si investitorii pot cunoaste in orice moment valoarea de piata a actiunilor emise. Acest lucru nu se intampla intr-o companie care nu este pe bursa.

Dezavantajele prezentei la bursa pentru companii

Cu toate acestea, listarea la bursa are unele dezavantaje pentru companii:

Asa cum este deja stiut, conjunctia mai multor grupuri de actionari importanti ar putea pune capat pierderii puterii conducerii fondatoare. Uneori, acest lucru poate determina probleme considerabile pe termen lung. Prin urmare, este foarte important ca fiecare firma sa aiba grija cum este listata si sa tina acest lucru sub control. 

Cei care intentioneaza sa investeasca la bursa si cred ca urmeaza sa se imbogateasca peste noapte ar trebui sa stie faptul ca cei care sunt acum bogati cu ajutorul bursei, au avut la randul lor mai multe avantaje obtinute de la cursurile pe care le-au urmat. Asta inseamna desigur ca pentru a obtine succesul dorit este nevoie de educare mai intai.

Din fericire exista numeroase cursuri ce pot fi urmate online, fara sa fie necesar ca persoana interesata sa se deplaseze pana acolo. De fapt, toti cei care vor sa inceapa sa investeasca mult timp si bani in ceva ar trebui sa se asigure ca detin cunostintele necesare pentru a face asta in mod corect. Astfel, ar fi mult mai simplu sa se urmeze cele mai bune practici pentru ca profitul vizat sa fie mai usor de obtinut.

Ce este un adaptor USB Type-C si cand este util un astfel de accesoriu?

Articolul precedent

La tricouri-misto.ro puteti face imprimare tricouri cu mesaje

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse