Tehnologie

Avantajele unui cuptor cu convectie si scurt ghid de achizitionare

0

Fara o documentare temeinica, specialistii nu sfatuiesc oamenii sa investeasca intr-un cuptor cu convectie. Cuptorul cu convectie de la Contigrup este recomandat gospodinelor, precum si specialistilor care prefera sa gateasca mai multe feluri de mancare in acelasi timp, fara ca aromele sa se intrepatrunda.

Un cuptor cu convectie reduce timpul de gatire, ajuta utilizatorii sa economiseasca ulei de gatit, pentru ca folosirea aerului cald si a aburului elimina necesitatea adaugarii uleiului sau a grasimii in momentul coacerii. In plus, acest tip de cuptor ofera posibilitatea prepararii unor meniuri mult mai sanatoase si este potrivit atat in bucatariile traditionale, cat si in bucatariile profesionale.

Motive pentru a investi intr-un cuptor cu convectie

Cuptorul cu convectie reduce in mod considerabil timpul de gatire si permite atat specialistilor, cat si gospodinelor sa prepare mai multe feluri de mancare in acelasi timp, fara a degaja fum sau mirosuri neplacute.

Alimentele nu se ard si nu se lipesc, vitaminele si substantele nutritive raman in interiorul acestora si textura este intacta. In plus, cuptoarele cu convectie se curata usor si ocupa putin spatiu, iar la finalizarea coacerii avertizeaza sonor utilizatorii.

In oferta magazinului online Contigrup se gasesc diverse modele de cuptoare cu convectie si aburi folosite pentru a coace, a dezgheta, a incalzi, a gati la abur anumite tipuri de alimente in mod uniform, atat in interior, cat si la exterior. Cuptoarele inteligente au functii de care se pot folosi utilizatorii, precum coacere peste noapte, coacere la temperatura joasa, confiat, sterilizare, iar lista poate continua.

Cum alegi un cuptor cu convectie bun?

Pe piata exista numeroase modele de cuptoare cu convectie, de la cele incorporabile, pentru gastronomie, pana la cele cu aburi sau cu halogen. Cuptorul cu convectie incorporabil este conceput pentru bucatariile personale, poate avea plita sau nu si poate fi folosit pentru rumenire, coacere, prepararea diverselor feluri de mancare si a prajiturilor.

Cuptorul cu convectie gastronomic va fi intalnit mai mult in restaurante, patiserii si cafenele, fiind disponibile modele profesionale, care corespund cerintelor clientilor.

Cuptorul cu covectie si halogen foloseste abur pentru a fierbe, a inabusi si a praji alimentele, atat carnea, cat si legumele. Aceste modele au o capacitate mai redusa si pot fi folosite in bucatariile personale.

Alimentarea cuptorului cu convectie este foarte importanta: exist modele pe gaz si pe curent electric, precum si modele mixte. Eficienta modelului ales depinde de temperatura de lucru, de programele pe care le are, de semnalul sonor care avertizeaza utilizatorii ca este cazul sa scoata mancarea si de afisajul LCD.

Functiile cuptorului cu convectie trebuie sa fie usor de setat si intuitiv de folosit, in functie de preparat sau de alimentele cu care se lucreaza, iar ergonomia este o caracteristica demna de luat in calcul.

Cuptoarele cu convectie dotate cu sistem de curatare catalitica sunt ideale, deoarece murdaria lasata in urma gatitului, care se strange pe peretii cuvei, poate fi indepartata foarte usor.

Nu in ultimul rand, un cuptor cu convectie trebuie sa prezinte siguranta in ultilizare, astfel incat daca se opreste gazul sa se opreasca si cuptorul in mod automat.

Plasturele care pune capat certurilor privind temperatura din birou

Previous article

De ce este necesar ca actuala guvernare sa plece urgent: studiu de caz – bomba de la fonduri europene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Tehnologie