Tehnologie

Care sunt avantajele și provocările energiei eoliene?

0

Vântul este o sursă de energie regenerabilă curată și, de multe ori, accesibilă. În fiecare zi, în întreaga lume, milioane de turbine eoliene captează puterea vântului și o transformă în electricitate. Generarea energiei eoliene joacă un rol din ce în ce mai important în modul în care ne alimentăm cu energie electrică – într-o manieră curată și durabilă.

Dar cum se obține energia eoliană? Turbinele eoliene ne permit să valorificăm puterea vântului și să o transformăm în energie. Când bate vântul, palele turbinei se rotesc în sensul acelor de ceasornic, captând energie. Acest lucru declanșează arborele principal al turbinei eoliene, conectat la o cutie de viteze din interiorul nacelei, să se rotească. Cutia de viteze trimite acea energie eoliană către generator, transformând-o în electricitate. Electricitatea se deplasează apoi către un transformator, unde nivelurile de tensiune sunt ajustate pentru a se potrivi cu rețeaua.

Energia eoliană este una dintre sursele de energie cu cea mai rapidă dezvoltare în lume datorită numeroaselor avantaje. Energia eoliană prezintă, de asemenea, provocări inerente în unele regiuni ale lumii, care sunt analizate prin proiecte de cercetare și dezvoltare din întreaga lume.

Energia eoliană este rentabilă în multe regiuni. În altele, ea trebuie să concureze cu alte surse de energie, dar eforturile globale se concentrează pe soluții pentru a reduce costul mediu al energiei energiei eoliene terestre, cât și offshore.

Un alt avantaj al energiei eoliene este că reprezintă o sursă internă de energie, valorificând o resursă locală nelimitată. Cu toate acestea, unele locații viabile pentru parcurile eoliene sunt situate în zone îndepărtate, care ar prezenta provocări în construcția și logistica de transport a energiei electrice. Progresele tehnologice însă contribuie la depășirea acestor provocări.

Un beneficiu suplimentar al energiei eoliene este că este o sursă sustenabilă de energie, deoarece funcționarea turbinei eoliene nu emite direct CO2 sau gaze cu efect de seră – ajutând țările să își îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor și să lupte împotriva schimbărilor climatice. Energia eoliană este abundentă, ușor accesibilă, iar captarea puterii sale nu epuizează resursele noastre naturale valoroase. De fapt, un beneficiu de mediu pentru energia eoliană este capacitatea sa de a contracara efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice. Perspectiva globală a energiei eoliene proiectează că până în 2030 energia eoliană va compensa 2,5 miliarde de tone pe an de carbon.

Colectarea datelor operaționale privind energia eoliană de la turbinele eoliene și transformarea acestora în informații valoroase ajută la creșterea veniturilor, la reducerea costurilor și la scăderea riscului pentru operatorii de turbine eoliene.

Expedierea și furnizarea de energie curată când și unde este necesară este importantă pentru operatorii de turbine eoliene. O soluție de stocare a energiei pe baterie oferă o nouă flexibilitate a aplicațiilor și deblochează o nouă valoare comercială atunci când este combinată cu generarea de energie eoliană. Stocarea energiei eoliene, contribuie la stabilizarea rețelei electrice, la controlul fluxului de energie, la optimizarea funcționării activelor și la crearea de noi venituri.

Sedinte foto de familie

Articolul precedent

Case de vacanță – de ce să închiriezi una?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Tehnologie