AcasăDiverseCât costă serviciile de ssm și psi?

Cât costă serviciile de ssm și psi?

Publicat pe

Articole

ELCEN o contrazice din nou pe Firea: Compania arata, cu cifre, ca n-a cauzat poluarea de acum cateva zile

ELCEN respinge in mod transparent si justificat orice afirmatii tendentioase care leaga nivelul de poluare excesiv inregistrat in Bucuresti in noaptea de duminica spre luni de activitatea companiei, si anunta ca pune la dispozitia opiniei publice toate detaliile necesare in vederea clarificarii oricaror aspecte...

Sursa foto: Pixabay.com

Mulți antreprenori se întreabă cât costă diferitele servicii de ssm și psi oferite de firmele de specialitate agenților economici interesați.

Nu există un singur răspuns corect la această întrebare, deoarece fiecare dintre acele agenții care prestează asemenea activități are o grilă proprie de tarife, în funcție de complexitatea serviciilor oferite, experiența specialiștilor ssm și psi, domeniul de activitate al clienților.

De ce să apelați la serviciile unei agenții cu notorietate ce oferă servicii ssm și psi?

– pentru că au prețuri adaptate la nevoile fiecărei firme, știut fiind că situațiile sunt diverse, niciodată similare în acest domeniu;

– pentru că tarifele sunt clare, nu există costuri ascunse, existând o transparență totală din punctul de vedere al ansamblului de servicii facturate;

– dacă urmează să se facă sesiuni de instructaj periodic ssm și psi pentru angajați, acestea sunt cuprinse de regulă în pachetele de servicii de tip abonament;

– tot în abonament se mai includ, după caz: fișele de instruire pentru angajații noi, deplasările inspectorilor, completarea și actualizarea fișelor de instruire ssm si isu, verificarea documentelor și fișelor de instruire înainte de control, depunerea adreselor și a înștiințărilor la ITM în urma controalelor etc.

În linii generale tarifele la serviciile ssm și psi se împart în trei categorii distincte:

– tarife per număr de angajați;

– tarife fixe sau periodice (servicii oferite o singură dată sau regulat, pe bază de contract ferm);

– tarife pentru întocmirea de documentații de SSM și PSI.

În practică, mulți patroni doresc doar a se pune la adăpost de organele de control ce le pot aplica diverse amenzi, vor să fie în regulă scriptic, mai ales cu privire la documentația de specialitate din acest domeniu. Instructajul ssm și psi din nefericire este lăsat pe locul secund și este trist că se întâmplă așa.

Tariful pentru serviciile simple (de bază) se calculează după formula: tarif/salariat/lună + tarif documentației ssm/funcție + tarif documentație psi/punct de lucru.

Acei antreprenori care vor ceva mai mult, pot include și instructaje ulterioare ținute de specialiști ssm și psi cu experiență, mai ales pentru angajații ce deservesc anumite puncte de lucru dintr-o companie.

În acest caz formula de calcul a tarifului global este: tarif/angajat/lună + tarif documentație ssm și psi/punct de lucru + instructaje la anumite puncte de lucru.

La cel mai înalt nivel de conștientizare sunt acei antreprenori care sunt preocupați de securitatea muncii și de protecția împotriva incendiilor și vor să aibă parte de pachete complete, de aceea investesc mai mult în această direcție.

Formula de calcul pentru tariful global este atunci compusă din: tarif/angajat/lună + tarif pentru documentația ssm și psi/punct de lucru + tarife instructaje/puncte de lucru + tarife servicii suplimentare + asistență/reprezentare la controalele organelor de specialitate.

Antreprenorii pot să găsească online agenții cu notorietate în branșă care oferă astfel de servicii reunite sub formă de pachete ssm sau psi ori pachete combinate ssm și psi (cele mai bune, din toate punctele de vedere).

Aceste pachete diferă ca preț în funcție de numărul de angajați, punctele de lucru, domeniul de activitate.

La fel de important ca implementarea serviciilor de ssm este monitorizarea acțiunilor acestora și a termenelor pentru desfășurarea activităților necesare prealabile întocmirii documentațiilor de specialitate, de aceea un serviciu de management al siguranței muncii este foarte important.

Gestionarea cerințelor legale în materie de ssm și psi trebuie făcută de specialiști

Știți dacă firma dumneavoastră respectă 100% din legislația muncii în materie de ssm și psi?

Cunoașteți toate legile, regulile și decretele de siguranță la locul de muncă care vă afectează direct sau indirect afacerea? Aveți un plan de acțiune pentru fiecare element neconform?

Dacă nu, atunci aveți nevoie de specialiști ssm și psi cu experiență pentru a evita accidentele neprevăzute.

Ea vă poate ajuta să creșteți productivitatea, să economisiți timp, să optimizați procesele, să maximizați profitabilitatea, să reduceți ratele de accidente de muncă, concedii, procese de muncă și dezvoltarea bolilor profesionale.

Compania dvs. va avea o imagine de ansamblu cu privire la îndeplinirea standardelor și prevenirea accidentelor de muncă. Și puteți răspunde la toate întrebările, bazate pe o grafică simplă și o lectură succintă.

Specialiștii ssm și psi se bazează inclusiv pe procesul de „consultanță managerială” când sunt angajați de către clienți, adică nevoile specifice ale companiilor sunt abordate prin îndrumări, recomandări și indicații de alternative, întotdeauna consolidate pentru luarea deciziilor finale chiar de către clienții respectivi.

Datorită creării unor standarde de reglementare privind siguranța muncii și creșterii companiilor mici și mijlocii în ultimii ani, cererea de consultanță în materie de siguranță a crescut semnificativ.

Acest lucru se datorează faptului că serviciile de consultanță se efectuează pentru toate lucrările care vizează respectarea regulilor actuale, nepermițând agentului economic respectiv ca să sufere sancțiuni date de organele de control și ajutând la implementarea unui sistem de management al sănătății și siguranței la locul de muncă.

Unul dintre principalele instrumente în prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale este instruirea. În conformitate cu acest scop, agențiile de ssm și psi oferă și instruire personalizată pentru fiecare companie, luând în considerare mediul lor profesional și riscurile specifice ale joburilor pe care angajații le ai.

Consultanța în materie de siguranță a muncii poate ajuta compania să pună în practică conceptul de siguranță a muncii, urmând un set de norme stabilite de către organele competente prin legi, decrete, regulamente și alte acte normativ, prin acțiuni preventive și măsuri specifice care vizează îmbunătățirea mediului de lucru.

Este foarte bine că deja mulți antreprenor au înțeles că obiectivul evaluării concrete a locurilor de muncă din companie nu se limitează doar la identificarea factorilor care pot dăuna sănătății lucrătorilor și chiar vieții acestora, ci se extinde și la implementarea tehnicilor de eliminare sau control al riscurilor și reducerea absenteismului din pricina unor accidente de muncă.

Capacitatea analitică dezvoltată în acest efort ne permite să mergem mai departe, sub forma identificării și propunerii unor schimbări în mediul de lucru și în firmă care au ca rezultat și creșterea productivității muncii, precum și motivația și satisfacția angajaților.

În concluzie, când vorbim de tarifele pentru servicii ssm și/sau  psi mai pot apărea modificări în plus sau în minus față de grila standard, în funcţie de condiţiile de risc ale fiecărei societăţi, de timpul alocat anumitor servicii, complexitatea acestora sau datorită unor diverse clauze contractuale convenite de către părţi.

 

 

 

 

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...