AcasăDiverseCât de avantajoasă este încălzirea în pardoseală? Se merită să optezi pentru...

Cât de avantajoasă este încălzirea în pardoseală? Se merită să optezi pentru această soluţie de încălzire? Ce costuri presupune?

Publicat pe

Articole

Sefa YouTube are reguli cand vine vorba de timpul petrecut de copiii sai in fata ecranului. Cand le-a dat primele telefoane

Susan Wojcicki este directorul executiv al YouTube, site care in primavara a ajuns la 2 miliarde de utilizatori pe luna, dintre care o buna parte sunt copii si mai ales adolescenti, insa, cand vine vorba de propriii copii, este preocupata, ca multi alti lideri...

Instalarea unei centrale termice pe gaz este o opţiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul locatarilor romani atât din mediul rural, cât şi din mediul urban unde există posibilitatea racordării la sistemul de gaze naturale. 

Când vine vorba despre confortul locuinţei, încălzirea în pardoseala prin intermediul centralei termice pe gaz este din ce în ce mai populară, fiind o variantă modernă ce presupune eliminarea caloriferelor şi a ţevilor din întreaga casă. Încălzirea în pardoseala este o modalitate termică eleganta şi eficientă de încălzire, ce nu presupune costuri mari.

Ce este încălzirea prin pardoseală? Ce presupune?

Încălzirea în pardoseala nu este altceva decât un sistem de conducte de apă caldă aşezat la nivelul podelei, exact deasupra sapei, sistem ce înlocuieşte cu succes caloriferele şi asigură încălzirea uniformă a locuinţei. Astfel căldura se propagă prin radiere de jos în sus şi nu determina ridicarea prafului sau încălzirea podelei într-atât de mult încât să fie deranjanta pentru tălpile picioarelor.

Sistemul de încălzire în pardoseala oferă siguranţă şi are foarte multe avantaje în comparaţie cu încălzirea tradiţională, fiind extrem de ecologic şi economic, ajutând la economia de energie şi de agze. Încălzirea în pardoseala cea mai des solicitată nu este cea prin reţea electrică, ci încălzirea alcătuită dintr-un sistem de ţevi prin care circulă apă caldă. 

Astfel, apa este încălzită cu ajutorul unei centrale termice la temperatura de 50 de grade C. Apa este transmisă apoi către reţeaua de ţevi montată în sapă de beton prin podea prin distribuitorul pentru încălzire. Acest sistem poate încălzi suprafeţe întinse, căldura fiind transmisă uniform şi reprezentând o soluţie mai eficientă şi economică din punct de vedere al energiei consumate faţă de sistemele clasice de încălzire.

Ce costuri presupune încălzirea în pardoseală?

La întrebarea “cat costa incalzirea in pardoseala?”, răspunsul nu este unul exact şi fix, ci variabil. Costul investiţiei într-un sistem de încălzire în pardoseala depinde de suprafaţă ce trebuie încălzită şi de tipul materialelor folosite. în medie, preţul pentru montarea încălzirii în pardoseala variază între 10-15 euro per mp, fără automatizare, iar cu piesele de automatizare incluse, preţul ajunge până la 20 euro per mp. Cu tot cu manopera, preţul ajunge la 40 de euro per mp, iar acest preţ se va amortiza în timp. Principalul motiv al amortizării preţului este legat e consumul de energie şi de gaze redus faţă de sistemele de încălzire clasice. În cazul unui sistem de încălzire cu agent termic, costurile se pot reduce cu până la 15%.

Avantajele încălzirii în pardoseală, pe lângă cel al costurilor reduse, includ:

  • creşterea confortului termic fiindcă căldura se distribuie uniform pe toată suprafaţa;
  • deplină libertate pentru amenajarea interioară;
  • încălzirea corpurilor pe care le întâlneşte la început, apoi încălzirea aerului din cameră;
  • reglarea temperaturii în mod individual în fiecare cameră;
  • reducerea cantităţii de praf şi prevenirea apariţiei mucegaiului;
  • economie de spaţiu preţios din locuință.
Ultimele articole

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...

De ce să utilizezi un calendar de social media în promovarea afacerii tale

Utilizarea unui calendar de social media este esențială în promovarea afacerii tale în era...

Eleganță Fără Efort: Secretele Asortării Unui Pulover Pentru O Ținută Bine Pusă La Punct

Indiferent dacă alegem un pulover din lână călduros sau unul din bumbac lejer, îmbrăcându-l...

Articole asemanatoare

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...

De ce să utilizezi un calendar de social media în promovarea afacerii tale

Utilizarea unui calendar de social media este esențială în promovarea afacerii tale în era...