AcasăDiverseCâteva idei de amenajare a unei terase

Câteva idei de amenajare a unei terase

Publicat pe

Articole

Cine iese golgheter în La Liga? Numele grele care luptă pentru trofeu

Campionatul de fotbal spaniol este unul dintre cele mai interesante din lume, datorită calității jucătorilor care evoluează în La Liga. An de an, nume deja consacrate, dar și tineri promițători se luptă să își păstreze numele în top sau să le aducă în prim-plan....

Terasa este un loc incredibil de confortabil, unde poți petrece timp de calitate cu familia, prietenii, te poți relaxa citind o carte sau pur și simplu poți să faci plajă vara chiar de acasă.

Ești în căutarea unor idei pentru o inchidere terasa ingenioasă? Internetul îți stă la dispoziție cu o mulțime de idei în acest sens. Vrei mai mult? Profesioniștii de la firma Rom Decor te pot ajuta cu amabilitate!

Profită pe deplin de avantajele oferite de o terasă personală!

A avea o terasă  sau o grădină este în zilele noastre un adevărat privilegiu. Dar amenajarea acesteia este recomandată pentru a avea șansa de a te bucura de un asemenea spațiu pe tot parcursul anului. Din moment ce nu putem schimba clima după dorințele noastre, ne putem adapta terasa la condiții meteorologice diverse.

Care este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de amenajarea unei terase la o casă? Pernele, păturile sau alte decorațiuni atrăgătoare? Ghivecele cu plante luxuriante? Un set de mobilier de grădină asortat corespunzător?

Designerii de amenajări exterioare afirmă că o combinație bună a tuturor acestor elemente nu este chiar atât de dificilă. Dacă nu vrei să jonglezi cu numeroasele accesorii sau alte detalii de amenajare oferite de magazinele de specialitate acum, un set de mobilier de terasă semnat de un designer inspirat poate fi o bună soluție de personalizare a terasei tale.

În prezent, din ce în ce mai populare sunt nu numai seturile care conțin mese și scaune de grădină, ci și acele kit-uri de mobilier ce includ și elemente inedite precum canapele confortabile sau colțare extinse de  grădină. Cu toate acestea, o închidere de terasă inspirată este aceea care va face toți banii, deoarece va personaliza extraordinar respectivul spațiu!

La ce trebuie să fii atent atunci când planifici amenajarea terasei din fața casei? 

Problema principală de luat în considerare la un asemenea proiect se referă la dimensiunile terasei și, pe această bază, se pot alege toate elementele: 

  • de la mărimea sistemului de închidere;
  • la dimensiunile mobilierului de terasă;
  • la tipologia ghivecelor cu plante și a celorlalte decorațiuni ce urmează a fi puse. 

Care ar trebui să fie raportul  corect dintre zona ocupată de setul de mobilier și zona liberă a terasei? Terasa este menită să fie folosită pentru relaxare și/sau pentru a lua masa în aer curat? După cum se vede, pe o terasă mare se pot combina cu ușurință ambele opțiuni, dar chiar și cele mai mici vor avea soluții inteligente care sporesc funcționalitatea mobilierului de terasă.

Idei pentru închiderea/deschiderea terasei

Închiderea terasei este o modalitate eficientă de a proteja mobilierul de intemperii, de a consolida securitatea acestui spațiu, de a menține locul mai plăcut și, pentru a finaliza, de a face locuința mai confortabilă, mai modernă. Printre modalitățile de închidere a unei terase se numără sistemele glisante de închidere, realizate din sticlă securizată

În mod ideal, sistemul ar trebui să fie de cea mai bună calitate, să fie rezistent la utilizări intense, la intemperii și la mediu salin, sa fie etanș pentru a nu lăsa ploaia, zăpada sau vântul să pătrundă în interiorul terasei. Feroneria din aluminiu și sistem de culisare cu rulmenti din oțel inoxidabil asigură fiabilitate și durabilitate în timp. De asemenea, instalarea sistemului trebuie sa fie executată ca la carte, doar de către profesioniști calificați..

Închiderea unei terase cu sticlă poate aduce numeroase avantaje proprietarului, precum utilizarea luminii naturale, lucru foarte important pentru un nivel superior de confort, panorama și conectarea directă cu natura, precum și o senzație de respirabilitate, de spațiu extins. 

2 sisteme de închidere terasă, pentru o personalizare inedită

1. Închiderea unei terase cu uși glisante din sticlă securizată transparentă 100%

Cea mai dorită soluție de închidere a unei terase este cu panouri și uși glisante din sticlă transparentă. Aceste elemente culisante se pot deschide complet sau parțial în raport cu restul grădinii. 

Într-un mod simplu, dar eficient, se poate obține efectul dorit: un spațiu deosebit de ofertant, motiv de bucurie pe tot parcursul anului, o extensie esențială a casei. Inclusiv terasele mici din casele aflate în zonele urbane pot fi închise cu astfel de sisteme de închidere.

2. Închiderea unei terase cu panouri din lemn și sticlă

Lemnul dă noblețe unei structurii pentru terasă dacă este combinat cu sticla ce lasă lumina naturală să pătrundă. În același timp, panourile de sticlă permit ca persoanele aflate în interior să se bucure de peisajul care înconjoară casa. 

În acest fel, chiar și într-un spațiu complet închis, proprietarii rămân aproape de natură. Lemnul este unul dintre cele mai versatile, frumoase și durabile materiale pe care le putem alege, alături de sticlă.

În acest fel, senzația de a fi în aer liber în mijlocul grădinii este mult mai reală și mai tangibilă. Spre exemplu, tavanul din lemn se armonizează perfect cu mobilierul ales, care ar trebui să fie simplu, dar versatil și atemporal.

Vrei mai multe idei de închidere a unei terase? Intră pe www.rom-decor.ro chiar acum!

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...