AcasăStiriCazuri în care se folosește lapte praf în alimentația sugarilor

Cazuri în care se folosește lapte praf în alimentația sugarilor

Publicat pe

Articole

Eurostat anunta ca Romania are cel mai mare deficit guvernamental din UE

La nivelul Uniunii Europene, Romania a avut cel mai mare deficit guvernamental raportat la Produsul Intern Brut in primul trimestru din acest an, cu 4,5% din PIB, in conditiile in care, in zona euro, deficitul guvernamental a fost 0,5% din PIB iar Uniunea Europeana...

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea naturală până la vârsta de 6 luni, dar nu întotdeauna acest lucru este posibil.

Majoritatea femeilor nu au probleme de alăptare, dar sunt și multe tinere mămici care nu pot face acest lucru și se decid, forțate de împrejurări, ca să apeleze la formulele de lapte praf Humana pentru sugari din comerț. Noroc că acum se pot comanda chiar și online de pe site-uri sigure.

 

Motivele cele mai obișnuite pentru care laptele matern se înlocuiește cu lapte praf

– rănile roșiatice profunde, de obicei la sfârcurile sânilor, care provoacă dureri mari mamei și facilitează apariția infecțiilor;

– inflamația toracică care poate să fie însoțită sau nu de infecții cauzate de anumite bacterii ale pielii, precum ar fi stafilococus aureus (din cauza acestor inflamații canalele galactofore prin care laptele curge sunt comprimate, ceea ce produce durere);

– retenția laptelui primară (sânii cresc în dimensiune și devin dureroși la atingere, dar laptele poate fi totuși extras) sau retenția secundară a laptelui (apar umflături ce pot închide canalele galactofore producând durere la nivelul sânilor);

– nașterea prematură – la un copil prematur unele dintre funcțiile sale, inclusiv reflexul de supt, nu sunt complet dezvoltate (el suge ceva mai slab), așa încât este mai dificil de alimentat la sân;

– situația în care mama trebuie să se întoarcă foarte repede la locul de muncă după naștere și nu are suficient timp pentru a-și alăpta bebelușul la fiecare două sau trei ore;

– alegerea personală care ține de fiecare femeie în parte: ea știe care îi sunt prioritățile, în consens cu stilul ei de viață și este singura care poate să facă această alegere; trebuie spus faptul că a refuza să își alăpteze natural copilul nu o face o mamă mai puțin bună, totul ținând pur și simplu seama de deciziile personale.

 

Folosirea laptelui praf pentru sugari

Bebelușul nu este încă pregătit ca să digere laptele de vacă normal pe care îl beau adulții sau copiii mai mari din cauză că acesta este prea bogat în proteine și grăsimi saturate, motiv pentru care nici formula de lapte praf aleasă nu este întâmplătoare.

Dacă mama se orientează către alimentația sugarului cu o formulă de lapte praf Humana, spre exemplu, cel mic are șansa de a suge un lapte valoros, nutritiv și vitaminizant. Evident, laptele praf trebuie prescris de medic.

Formulele de lapte praf au o etichetare foarte strictă, iar cei care îl prepară trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile producătorului, inclusiv în materie de conservare. În plus, trebuie ca să ia în calcul toate avertismentele cu privire la riscurile pe care o pregătire necorespunzătoare a laptelui le-ar putea genera micuților.

Avantajele folosirii formulelor de lapte praf calitative constau în faptul că mama are toată libertatea și nu este necesar să fie permanent alături de copilul ei, adică poate merge la muncă, poate merge la cumpărături, poate lua orice medicamentație, chiar poate bea alcool, fără riscul de a dăuna sănătății copilului. În plus, îngrijirea și creșterea copilului se poate împărți cu restul familiei, ceea ce întărește legăturile tatălui și bunicilor cu acesta.

Ca dezavantaje am putea menționa lipsa anumitor substanță de protecție pentru sistemul imunitar și necesitatea asigurării unei igiene maxime a biberoanelor, care trebuie curățate și sterilizate perfect, deoarece sistemul imunitar al copilului nu este complet dezvoltat și există riscul unor infecții. Este esențială spălarea foarte temeinică a mâinilor, manipularea corectă a ustensilelor utilizate la preparat, uscarea corectă și depozitarea acestora într-un loc foarte bine curățat anterior.

În plus, este o cheltuială destul de importantă pentru familie, deoarece trebuie să îl cumpere de la farmacie, altfel ar putea să achiziționeze un lapte praf necorespunzător.

Mai poate să fie cumpărat și online laptele praf Humana din magazine specializate și foarte bine verificate înainte (elaptepraf.ro e unul dintre ele!), pentru ca micuțul să nu sufere alergii sau intoleranțe, să nu îi fie greu ca să îl digere, să nu apară regurgitarea sau constipația.

 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...