AcasăDiverseCe ceasuri de femei se poartă în 2020?

Ce ceasuri de femei se poartă în 2020?

Publicat pe

Articole

Avantajele folosirii unui grătar cu rocă vulcanică

Preparatele gătite pe grătar sunt mult solicitate acum de către consumatori, deoarece alimentele au un conținut scăzut de grăsimi, deși gustul lor este extrem de bun. Rocile vulcanice au început să fie folosite la echipamentele de tip gratar, în principal la grătarele de gaz, dar...

 Sursa foto: Pixabay.com

La fel cum femeile iubesc bijuteriile, gențile și pantofii, sunt fascinate și de acele modele de ceasuri frumoase, elegante și sofisticate. Aceste accesorii sunt capabile să spună multe despre cine este persoana respectivă, deoarece reflectă identitatea, stilul și statutul ei social.

Fie că ele sunt destinate pentru a fi purtate în primăvara, vara, toamna sau iarna, ceasurile de mână pentru femei dau o notă foarte specială, cu modelele lor unice și elegante sau, de ce nu, casual sau sport.

Ceasul, pe lângă faptul că este un obiect util în viața de zi cu zi, poate fi și un accesoriu extrem de puternic în compunerea unui outfit personalizat.

Deși în perioada de maximă popularitate s-ar părea că nu mai avem nevoie de ceas, nu este deloc real acest lucru.

Cu siguranță ceasul este un accesoriu care conferă eleganță și rafinament aspectului ori un plus de vitalitate persoanei ce îl poartă.

Indiferent dacă modelele sunt mai clasice sau foarte moderne, dacă au curele din piele naturală ori ecologică, dacă sunt din silicon sau metal, ceasurile adaugă întotdeauna un plus de farmec look-ului personal.

Tendințe privind ceasurile pentru femei care sunt la modă în 2020 

Odată cu apariția telefoanelor mobile, mulți au crezut că ceasurile de mână sunt învechite, că nu mai e chic să le porți la mână sau chiar la gât, pe pot de medalion, dar adevărul este că accesoriul acesta a căpătat mai multă importanță în ultimele colecții de la începutul acestui an, chiar de dinainte de pandemia de coronavirus.

Departe de a fi folosite doar pentru a verifica cât este ora, astăzi ceasurile de diferite tipuri și ocazii sunt piese folosite ca accesorii în modă pentru a compune ținute casual și, de asemenea, outfit-uri pentru ocazii speciale, precum ar fi petrecerile.

Poate că datorită stării de urgență nu mai sunt atâtea oportunități de a le purta, dar, chiar și în perioada cînd ești online, pe zoom, un ceas de mână tot este vizibil. 

Există diferite stiluri, culori și tipuri de ceasuri care, corect alese pot schimba sau completa o variantă de look, fie datorită materialului din care sunt realizat, dimensiunii cadranului, fie chiar a modului original în care un model de ceas este inserat în ținuta abordată.

Regulile în materie de ceasuri de damă rămân mereu valabile, chiar și în pandemia de Sars-Cov-2 din teribilul an 2020:

  • Ceasurile clasice nu se demodează niciodată la o îmbrăcăminte mai casual.
  • Modelele sportive de ceasuri de damă, cu brățări din piele sau brățări de silicon colorate, care pot fi schimbate unele cu altele, sunt adevărate accesorii wow.  Aceste modele sportive sunt din ce în ce mai prezente în ținutele lejere ale femeilor și scad din rigiditatea unei ținute, dând culoare și făcând aspectul general al persoanei mai cool, mai modern.
  • Anumite modele de ceasuri sunt adevărate bijuterii, fiind înnobilate cu detalii fine, cu pietre, cristale.
  • Modelele retro și vintage sunt în vogă tot mai mare și pot fi combinate cu haine și pantofi în același stil.
  • Modelele feminine de ceasuri aurii erau deja o tendință și anul trecut, iar 2020 nu este diferit în această privință. Printre mai multe modele aurii, cele care vor avea mai multă vizibilitate sunt acelea cu luminozitate internă, dar și modelele aurii mate, fără detalii foarte strălucitoare, care aduc un aspect mai sofisticat și clasic femeii ce poartă un astfel de ceas deosebit.

Sunt și persoane care cred că există prea multe ceasuri de serie, dar adevărul este că aproape niciodată nu vei găsi pe cineva care să poarte ceasul la fel ca tine. Asta pentru că fiecare femeie are propriul stil!

Ce trebuie criterii trebuie luate în considerare atunci când alegi un ceas de damă?

Materialele din care sunt confecționate 

Multe ceasuri realizate din materiale de slabă calitate pot provoca alergii persoanelor cu pielea mai sensibilă, în special acele replici după produsele unor branduri renumite. Ferește-te de ceasurile fake sau foarte ieftine. Mai ales cele cu cadrane și/sau brățări metalice sunt periculoase, deoarece aliajele din care sunt realizate conțin adesea substanțe toxice. 

Dimensiunea și greutatea ceasurilor de damă

Ceasurile foarte mari sunt dificil de purtat și uneori chiar ridicole dacă sunt puse o încheietură de femeie foarte fină. Mai mult decât atât, ceasurile mai grele pot ajunge chiar să deranjeze și să obosească purtătoarea unui astfel de accesoriu până la sfârșitul zilei, motiv pentru care dacă o femeia iubește confortul, cel mai bine este să aleagă materiale mai ușoare, iar ceasurile să fie de dimensiune medie sau mică.

Personalitatea și stilul de viață al femeii

Există extrem de multe variante de diferite stiluri în materie de ceasuri, de aceea la momentul alegerii unui anumit model de ceas trebuie să fii atentă la ceea ce îți place cel mai mult, la scopul pentru care vrei să îl porți: să vezi cât este ora, să atragi atenția, să îți completezi outfit-ul etc.

Pe ce mână se poartă ceasul de damă?

Femeile pot ține cont de brațul pe care poartă alte bijuterii. Totuși, e bine de știut că brățările sau curelele groase pot zgâria ceasul, deci este mai bine să fie purtat pe celălalt braț.

Pe de altă parte, unele ceasuri la modă sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu alte bijuterii, astfel conferind ținutei un aspect mai modern.

Deoarece până la 95% dintre oameni sunt dreptaci, mâna lor non dominantă este stânga. Majoritatea ceasurilor sunt realizate în acest fel. Aceasta înseamnă că este mai ușor pentru femeile dreptace ca să privească cadranul de pe încheietura mâinii stângi. Numerele și detaliile afișajului pot fi mai bine văzute, iar majoritatea comenzilor sunt mai ușor de accesat folosind mâna dreaptă.

Autenticitatea este cea mai bună, iar în momentul în care vorbim de ceasuri de damă, adică de exactitate, ce ar putea să fie mai potrivit decât un astfel de accesorii pe care să îl iubești suficient de mult încât să alcătuiești ținutele în jurul lui, nu să fie doar un obiect în plus pe care îl porți pentru că este în trend și atât.

Luați întotdeauna în considerare acești factori pentru a nu cumpăra din impuls și a fi mulțumite de ceasurile alese!

 

Ultimele articole

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...

4 Soluții eficiente și naturale pentru curățarea locuinței

Odată cu trendul fiecăruia de a face alegeri cât mai ecologice și cât mai...

Articole asemanatoare

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...