Tehnologie

Ce este bicicleta electrica si ce avantaje aduce utilizatorilor?

0

In ultimii ani, pe piata au aparut o multime de modele de biciclete electrice, cu scopul de a ajunge mult mai rapid la destinatiile propuse.

Bicicleta electrica este, de fapt, o bicicleta cu un acumulator care permite deplasarea usoara si rapida si fara nevoia de a pedala si de a depune efort fizic. Practic, bicicleta electrica este foarte populara si a devenit un mijloc de transport de la si catre locul de munca sau cursuri, mai ales pe timpul verii. Bicicleta electrica presupune si o serie de costuri suplimentare, de avantaje si dezavantaje in comparatie cu bicicleta traditionala.

Ce este bicicleta electrica si cum functioneaza aceasta

Bicicleta electrica arata aproximativ la fel ca o bicicleta traditionala, insa are in plus un motor electric si un acumulator Li-Ion. Motorul electric are rolul de a pune in miscare dispozitivul, iar acumulatorul Li-Ion alimenteaza motorul electric cu energie, fiind amplasat, de regula, pe portbagajul bicicletei sau langa roata din spate. Cu un principiu de functionare simplu, in care acumulatorul se conecteaza la motor si este pornit cu o cheie de contact, bicicleta electrica poate avea propriul buton de acceleratie.

Autonomia si viteza bicicletei electrice variaza de la un produs la altul, cele mai accesibile modele asigurand o viteza de aproximativ 25 de kilometri pe ora. Reincarcarea bateriei este simpla, acumulatorul poate fi detasat pentru a fi transportat cu usurinta, alimentarea facandu-se la o priza obisnuita din casa, cu un ciclu complet de incarcare de pana la 7 ore.

In ceea ce priveste costurile de intretinere, pretul curentului electric este foarte mic; chiar si daca este incarcat in fiecare seara acumulatorul, factura nu va depasi cateva zeci de lei pe luna.

Care sunt avantajele si dezavantajele bicicletei electrice

Bicicleta electrica, spre deosebire de bicicleta traditionala, permite parcurgerea unor distante mari fara ca utilizatorii sa oboseasca. Practic, cu o bicicleta obisnuita, parcurgerea a 20 de kilometri se va dovedi destul de dificila, in timp ce, cu o bicicleta electrica, lucrurile sunt mult mai simple. Costurile sunt foarte mici, reincarcarea acumulatorului presupune costuri mai mici chiar si decat un abonament pentru mijloace de transport in comun.

Nu in ultimul rand, se poate vorbi si despre un alt avantaj important: bicicleta electrica poate fi condusa ca o bicicleta obisnuita, fara numar de inmatriculare si fara plata unor impozite, cu singura mentiune ca trebuie respectat codul rutier.

Bicicletele electrice reprezinta o solutie adecvata pentru cei care doresc sa calatoreasca in aer liber, pe distante mai lungi, insa nu vor sa oboseasca. Bicicleta traditionala este avantajoasa pentru ca va contribui la starea de sanatate a utilizatorului, ii va pune corpul in miscare si il va ajuta sa isi lucreze muschii picioarelor, muschii fesieri si ai abdomenului.

Bicicleta electrica este mult mai usor de utilizat, insa are o greutate mai mare, este destul de dificil de transportat cu masina sau de ridicat pe scari, cu exceptia bicicletelor electrice pliabile. Decizia de achizitionare a unei biciclete electrice este una dintre cele mai bune alegeri pe care le pot face persoanele care doresc sa evite traficul infernal din orasele mari.

Fitch a confirmat ratingul Romaniei, dar a venit cu un avertisment legat de cresterea salariilor si estimarile nerealiste ale Guvernului

Articolul precedent

Secretarul general al ONU avertizeaza ca lumea „nu merge pe calea cea buna”

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Tehnologie