AcasăTehnologieCe este bicicleta electrica si ce avantaje aduce utilizatorilor?

Ce este bicicleta electrica si ce avantaje aduce utilizatorilor?

Publicat pe

Articole

Alegerea covoarelor pentru spațiul de lucru: 6 criterii de selecție

Covorul potrivit poate schimba în totalitate aspectul spațiului tău de lucru, pentru că acesta joacă de fapt un dublu rol. Funcționalitatea se îmbină cu esteticul, iar rezultatul final este puternic influențat de o alegere corectă a covorului. Află cum să optezi pentru covorul potrivit...

In ultimii ani, pe piata au aparut o multime de modele de biciclete electrice, cu scopul de a ajunge mult mai rapid la destinatiile propuse.

Bicicleta electrica este, de fapt, o bicicleta cu un acumulator care permite deplasarea usoara si rapida si fara nevoia de a pedala si de a depune efort fizic. Practic, bicicleta electrica este foarte populara si a devenit un mijloc de transport de la si catre locul de munca sau cursuri, mai ales pe timpul verii. Bicicleta electrica presupune si o serie de costuri suplimentare, de avantaje si dezavantaje in comparatie cu bicicleta traditionala.

Ce este bicicleta electrica si cum functioneaza aceasta

Bicicleta electrica arata aproximativ la fel ca o bicicleta traditionala, insa are in plus un motor electric si un acumulator Li-Ion. Motorul electric are rolul de a pune in miscare dispozitivul, iar acumulatorul Li-Ion alimenteaza motorul electric cu energie, fiind amplasat, de regula, pe portbagajul bicicletei sau langa roata din spate. Cu un principiu de functionare simplu, in care acumulatorul se conecteaza la motor si este pornit cu o cheie de contact, bicicleta electrica poate avea propriul buton de acceleratie.

Autonomia si viteza bicicletei electrice variaza de la un produs la altul, cele mai accesibile modele asigurand o viteza de aproximativ 25 de kilometri pe ora. Reincarcarea bateriei este simpla, acumulatorul poate fi detasat pentru a fi transportat cu usurinta, alimentarea facandu-se la o priza obisnuita din casa, cu un ciclu complet de incarcare de pana la 7 ore.

In ceea ce priveste costurile de intretinere, pretul curentului electric este foarte mic; chiar si daca este incarcat in fiecare seara acumulatorul, factura nu va depasi cateva zeci de lei pe luna.

Care sunt avantajele si dezavantajele bicicletei electrice

Bicicleta electrica, spre deosebire de bicicleta traditionala, permite parcurgerea unor distante mari fara ca utilizatorii sa oboseasca. Practic, cu o bicicleta obisnuita, parcurgerea a 20 de kilometri se va dovedi destul de dificila, in timp ce, cu o bicicleta electrica, lucrurile sunt mult mai simple. Costurile sunt foarte mici, reincarcarea acumulatorului presupune costuri mai mici chiar si decat un abonament pentru mijloace de transport in comun.

Nu in ultimul rand, se poate vorbi si despre un alt avantaj important: bicicleta electrica poate fi condusa ca o bicicleta obisnuita, fara numar de inmatriculare si fara plata unor impozite, cu singura mentiune ca trebuie respectat codul rutier.

Bicicletele electrice reprezinta o solutie adecvata pentru cei care doresc sa calatoreasca in aer liber, pe distante mai lungi, insa nu vor sa oboseasca. Bicicleta traditionala este avantajoasa pentru ca va contribui la starea de sanatate a utilizatorului, ii va pune corpul in miscare si il va ajuta sa isi lucreze muschii picioarelor, muschii fesieri si ai abdomenului.

Bicicleta electrica este mult mai usor de utilizat, insa are o greutate mai mare, este destul de dificil de transportat cu masina sau de ridicat pe scari, cu exceptia bicicletelor electrice pliabile. Decizia de achizitionare a unei biciclete electrice este una dintre cele mai bune alegeri pe care le pot face persoanele care doresc sa evite traficul infernal din orasele mari.

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...