AcasăStiriCe este marmura și cum o poți integra în amenajarea locuinței?

Ce este marmura și cum o poți integra în amenajarea locuinței?

Publicat pe

Articole

Cum inveti arta seductiei la WOW Agency?

Arta si jocul seductiei – arme puternice pentru orice femeie A fi model de videochat este un job care implica multe aspecte. Contrar prejudecatilor, fetele care fac videochat nu trebuie sa fie doar lipsite de inhibitii si acestora nu li se cere doar nuditate. Un...

Marmura este o rocă naturală metamorfică, formată prin metamorfoza calcarului în calcit. Având o duritate mare și o strălucire deosebită, marmura este o rocă ce poate fi folosită pentru placarea suprafețelor interioare și exterioare. Ca și granitul, marmura oferă modele și culori variate, cu nuanțe de la roz la bej, verde sau chiar negru. Iată cum poate fi integrată marmura în amenajările locuinței și ce combinații se pot face pentru un aspect cu totul inedit. 

Pardoseli și suprafețe de podest

Pardoselile de marmură sunt unele dintre cele mai apreciate, grație frumuseții acestui material. Pentru realizarea unor pardoseli de calitate pot fi folosite plăcile de marmură de interior de la Piatra Online, deoarece acestea oferă o gamă variată de nuanțe. Plăcile pot avea diferite dimensiuni, nefiind standardizate, așa cum se întâmplă în cazul placajelor ceramice precum gresia și faianța. 

Pentru realizarea pardoselilor este important faptul că plăcile se montează fără rosturi, astfel că suprafețele se curăță cu ușurință și nu necesită lucrări ample de întreținere. În plus, marmura, ca orice tip de piatră naturală, se poate impermeabiliza și cerui, lucru care îi va spori frumusețea, luciul și durabilitatea. 

Glafuri realizate din marmură

Un aspect foarte important care ține de piatra naturală este acela că elementele liniare pot fi realizate dintr-o bucată, fără a mai fi necesare completări. Astfel, glafurile de interior sau de exterior pot fi realizate din marmură, conferind încăperilor sau fațadei un aer elegant, plin de rafinament. 

Glafurile din marmură se potrivesc indiferent de stilul locuinței și indiferent de natura amenajărilor sau a elementelor de decorare. În plus întreținerea se face facil, fără a necesita substanțe chimice speciale sau dispozitive speciale de curățat.

Trepte și contratrepte din marmură

Marmura este un material deosebit de eficient și pentru trepte și contratrepte, mai ales în diferite combinații cu alte tipuri de piatră naturală. În general marmura este un material sensibil la trafic foarte ridicat, în sensul că aspectul lucios se poate mătui în timp, dacă suprafețele nu sunt protejate.

Din acest motiv uneori se pot realiza diferite combinații, care implică folosirea unor materiale mai rezistente, precum granitul sau ardezia. Pentru trepte, acolo unde nivelul de trafic este cel mai ridicat, poate fi folosit granitul, pentru ca zona contratreptei să poată fi completată cu ajutorul elementelor de marmură.

Blaturi de bucătărie

Blaturile de bucătărie realizate din marmură conferă acestui spațiu o estetică specială și completează într-un mod delicat orice opțiune de amenajare. Alegerea unei nuanțe speciale pentru blatul de bucătărie ajută foarte mult în definitivarea stilului, pentru că marmura este atât de versatilă încât poate acoperi orice necesitate. 

Blaturile sunt realizate în general în grosimi de de circa 2-4 cm, iar marmura poate acoperi această cerință. Pentru că marmura se extrage din blocuri mari, aceasta poate fi prelucrată astfel încât să ofere grosimea necesară pentru realizarea celor mai rezistente, dar în același timp estetice blaturi de bucătărie.

Acestea pot fi carotate în vederea tăierii golurilor pentru elementele de utilare, pentru ca orice bucătărie să arate excepțional. 

Elemente de mobilier

Mesele pot fi placate cu ajutorul plăcilor de marmură, pentru a obține suprafețe care se curăță și se igienizează cu ușurință. Acestea vor constitui cu siguranță atracția oricărei locuințe, pentru că marmura este un material unic, cu un aspect ce nu poate fi reprodus. 

Placări la nivelul pereților

Marmura poate fi utilizată și pentru placarea pereților, indiferent de tipul camerelor. Fie că vorbim despre băi, holuri, dormitoare sau livinguri, fiecare dintre aceste camere poate fi amenajată folosind un chit potrivit și tipul de marmură ales. 

Marmura este un material special, care oferă o multitudine de avantaje cu adevărat importante atunci când vorbim despre lucrări de amenajare a caselor. Durabilitatea, rezistența și versatilitatea reprezintă atuuri de bază atunci când vine vorba despre folosire elementelor de marmură pentru amenajarea locuințelor.

Ultimele articole

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...

4 Soluții eficiente și naturale pentru curățarea locuinței

Odată cu trendul fiecăruia de a face alegeri cât mai ecologice și cât mai...

Articole asemanatoare

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...