Sanatate

Ce este un aparat ortodontic? Cand se recomanda? Iara ce spun specialistii anului 2022!

0

De la an la an, domeniul stomatologiei ajunge sa se bucure de tot mai multe inovatii aparute, majoritatea procedeelor fiind modernizate in asa fel inca sa poata oferi un grad de eficienta cat mai ridicat. Conform informatiilor de specialitate, printre cele mai populare tratamente ale momentului actual se numara si asa numitul aparat ortodontic, cunoscut de catre majoritatea oamenilor de rand sub denumirea de aparat dentar.

Ce este aparatul ortodontic?

Mai pe intelesul tuturor, aparatul ortodontic este un sistem proiectat special cu scopul de a deplasa dintii problematici intr-o pozitie corecta, fapt care duce la o schimbare considerabila a dinamicii intalnita la nivel dentar. Rezultatul final consta in obtinerea unei danturi, atat frumoasa din punct de vedere estetic, cat si sanatoasa din punct de vedere medical, majoritatea ortodontilor alegand sa apeleze la acest tip de procedeu pentru o gama variata de probleme.

Cand se recomanda aparatul ortodontic?

Dupa cum a fost mentionat in subcapitolul anterior, aparatul ortodontic se bucura de o aplicabilitate extrem de ridicata, el putand sa fie utilizat pentru rezolvarea mai multor probleme stomatologice:

  • inghesuirea dintilor. Dintii aflati in pozitii mult prea inghestuite pot duce la mentinerea bacteriilor in ciuda curatarii bine realizate, fapt care poate genera, atat respiratie urat mirositoare, cat si aparitia unor potentiale probleme.
  • dinti strambi. Dintii strambi sau aflati in pozitii nepotrivite pot pune in pericol sanatatea dintilor sanatosi. Prin urmare, pentru a se evita eliminarea acestora, stomatologul va opta pentru introducerea unui aparat dentar, care va avea rolul sa pozitioneze intr-un mod optim dintii problema.
  • maxilare nealiniate. Atunci cand maxilarul superior si cel inferior nu sunt aliniate corespunzator, pacientul va putea intampina dificultati in ceea ce priveste procesul de masticatie. De asemenea, conform statisticilor de specialitate, persoanele care se confrunta cu astfel de probleme sunt mai predispuse la aparitia unor fracturi dentare.

 

In concluzie, cele 3 cazuri mentionate pe parcursul articolului reprezinta doar cateva exemple de situatii concrete in care aparatul ortodontic isi poate gasi utilizare, acest procedeu fiind extrem de apreciat pentru rezultatele clare pe care ajunge sa le genereze.

Titan, cartierul unei vieti linistite

Articolul precedent

Despre sindromul de tunel carpian

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate