Diverse

Ce sunt anvelopele all season şi cum alegi din topul acestora?

0

Pe piaţa există la acest moment trei tipuri de anvelope importante în funcţie de anotimpul în care se folosesc, şi anume anvelopele de vară, de iarnă şi all season. Acestea sunt cunoscute şi sub denumirea de cauciucuri şi deşi arăta simplu şi aproape la fel pe toate autoturismele, sunt destul de sofisticate şi pot avea o influenţă mare asupra frânarii, deplasării, manevrabilităţii autoturismului, zgomotului şi consumului de carburant.

Ce sunt cauciucurile all season? Cum pot fi caracterizate?

Cauciucurile all-season sunt cele mai populare modele de anvelope, fiind construite pentru a face faţă atât condiţiilor de vară, cât şi de iarnă. În topul anvelopelor all season sunt incluse produsele de la producători de top, care au o bandă de rulare caracteristică, astfel încât să asigure niveluri ridicate de performanţă pe drum umed şi uscat şi o tracţiune acceptaila pe zăpadă în regiunile cu o vreme de iarnă uşoară. Aceste anvelope sunt practice, concepute pentru folosirea în toate anotimpurile, implicând o perioadă îndelungată de utilizare a benzii de rulare.

Cauciucurile all-season sunt produse special pentru a conferi un condus liniştit, dar şi o durată de viaţă mare şi o performanţă bună pe tot parcursul anului. Acestea sunt foarte populare pentru că sunt fabricate în aşa fel încât să funcţioneze în numeroase împrejurări, chiar şi pe zăpadă şi pe drumuri umede. Tehnologia anvelopelor pentru toate anotimpurile este recomandată şoferilor care trăiesc în climă moderată şi nu întâmpină frig extrem, zăpadă şi gheaţă în lunile de iarnă.

Caracteristici importante ale anvelopelor all season

Conducătorii auto care s-au decis să facă o economie semnificativă şi totodată să investească într-un set de anvelope all season de bună calitate, trebuie să aibă în vedere următoarele criterii de achiziţie:

  • design interesant cu aspect premium, care să nu compromită performanța pe diferite suprafeţe de drum;
  • greutatea suportată de anvelopele all season, care trebuie să reziste atât sub numărul de pasageri, cât şi sub încărcătura din autoturism şi greutatea autoturismului în sine;
  • gradul uniform al calităţii anvelopei, un criteriu ce măsoară gradul de siguranţă al anvelopelor şi calitatea lor generală, care măsoară toate proprietăţile necesare unei roţi fiabile, ce includ tracţiunea, rezistență la temperaturi şi uzura benzii de rulare;
  • economia de combustibil, anvelopele all season având un impact pozitiv asupra consumului de combustibil;
  • garanţia benzii de rulare, durata de viaţă îndelungată a acestora indiferent de condiţiile de rulare.

Topul anvelopelor all season la momentul actual

La momentul actual, topul anvelopelor all season preferate de conducătorii auto fac parte din următoarele produse fabricate de companii de top în domeniu:

  • Firestone – o companie care a dezvoltat o gamă de anvelope all season remarcabile care permit autoturismelor să fie eficiente în toate condiţiile meteo, creând o experienţă de condus confortabilă şi plăcută;
  • Michelin –  o companie care a dezvoltat anvelope de bună calitate, all season, care furnizează cele mai bune aderenţe de tracţiune, de stabilitate şi manevrabilitate;
  • Goodyear – o companie care oferă anvelope all season cu numeroase beneficii, care sunt reprezentate de capacitatea mare de frânare, capacitatea mare de manevrabilitate şi de tracţiune, aderenta sigură pe toate tipurile de carosabil şi la un cost extrem de accesibil.

 

Beneficiile de a lua un credit ipotecar de la Banca Românească pentru până la 35 de ani de zile!

Articolul precedent

Ce semnifică optimizarea SEO off page şi cum poate fi aceasta efectuată în mod corespunzător în acest an?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse