Lifestyle

Ce sunt talismanele si ce semnifica cele mai populare simboluri?

0

Bijuteriile sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri in scopuri diferite. Daca unele dintre ele aveau doar rol de podoaba, altele aveau si alte scopuri cum ar fi atragerea energiei pozitive, protectie impotriva spiritelor rele, crearea conditiilor favorabile pentru succes sau ajutorul in timpul bataliilor. In prezent, talismanele sunt inca populare, iar noi iti prezentam cele mai importante semnificatii ale simbolurilor folosite.

Talismanele sunt bijuterii folosite pentru puterile lor magice. Sunt in general de dimensiuni mici si foarte usor de integrat in tinute. Aproape toate religiile au talismane utilizate in scopuri variate. Este important sa alegi talismanul tinand cont de simbolul reprezentativ.

Talismane cu steaua lui David

Unele dintre cele mai des intalnite talismane sunt cele cu steaua lui David. Aceasta stea mai poarta si numele de stea cu sase colturi. De fapt, simbolul este format din doua triunghiuri care se suprapun. Confom datelor istorice, aceste doua triunghiuri amplasate astfel formeaza chiar numele regelui David, care in ebraica este scris doar in trei litere, care impreuna alcatuiesc triunghiurile. Acest simbol este utilizat pe talismane pentru protectie.

Talismane Hamsa

Hamsa este un simbol care arata ca o mana stilizata. Simbolul este cunoscut si sub numele de Mana lui Miriam. Talismanul acesta are origini extrem de indepartate si este utilizat pentru a oferi protectie contra deochiului. De asemenea, acest talisman atrage si forta divina si ajutor din partea acesteia. In unele scriei, Hamsa este numit si mana lui Dumnezeu.

Talismane cu scarabeul egiptean

Scarabeii au fost venerati de egipteni prin asociere cu zeul Khepera. Egiptenii apreciau modul in care micii pui de scarabeu reuseau sa iasa singuri la suprafata si astfel, au denumit scaraubeul Khepera, insemnand cel ce reuseste sa iasa la soare. Egiptenii considerau ca acest zeu este cel care duce Soarele la apus zilnic, exact cum scarabeul misca bulgarii de pamant. In prezent, scarabeul este un simbol pentru echilibru si succes.

Talismane cu cruce

Crucea este si ea un talisman desi nimeni nu se gandeste la asta. In realitate, crucea a fost initial un simbol pagan, insa in prezent este utilizata de crestini. Crucea simbolizeaza victoria contra pacatului, iar cei care o poarta o aleg pentru a fi protejati de divinitate. Exista mai multe tipuri si forme de cruci care pot sa fie alese in functie de preferintele utilizatorului, insa toate au rolul de a atrage forta divina.

Talismane cu nodul tibetan

Nodul fara sfarsit sau nodul tibetan, numit si Strivasta, reprezinta un simbol al budismului. Acest nod este facut special pentru a arata consecintele karmice ale tuturor actiunilor pe care le facem. Fiecare lucru facut aduce cu sine un efect, care se va simti aproape sau departe de tine. Ideea aceasta este conturata cu ajutorul nodului tibetan, imposibil de desfacut. Vei descoperi ca atunci cand tragi dintr-o parte a acestui nod incercand sa il deznozi, o anumita parte va incepe sa se stranga tot mai tare.

Acestea sunt unele dintre cele mai des utilizate simboluri pentru talismane, insa in magazine vei descoperi ca sunt mult mai multe optiuni.

Ce sa urmaresti pe Netflix in primavara 2021

Articolul precedent

Top 4 motive pentru care nu ai parte de un somn odihnitor

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle