Lifestyle

Ce trebuie să știi despre hrănirea mixtă a bebelușului tău?

0

În primele șase luni de viață, alăptarea este cea mai bună opțiune pentru un bebeluș. Cu toate acestea, există situații în care oferirea de lapte praf de la Humana este inclusă în alăptare.

Există mai multe motive pentru care hrănirea mixtă poate fi considerată benefică pentru bebelușul tău. Decizia de a introduce lapte praf în timpul alăptării continue se ia în primul rând după luarea în considerare a nevoilor copilului și a motivelor de sănătate. Hrănirea mixtă poate fi recomandată de medic, de exemplu, în cazul alăptării întârziate sau întrerupte din cauza complicațiilor.

Hrănirea mixtă a nou-născutului poate fi utilizată atunci când:

  • Mama are prea puțin lapte și încercările de a stimula alăptarea nu dau rezultatele scontate, iar bebelușul se îngrașă prea încet. Un consultant în lactație sau o moașă pot lucra cu mama pentru a stimula alăptarea, iar bebelușul poate fi hrănit cu o formulă adecvată în acest timp. Amintește-ți că, în cazul unei întreruperi a alăptării, este posibil să menții alăptarea – dacă este necesar, poți folosi întotdeauna sprijinul unui consultant sau psiholog în lactație.
  • Uneori bebelușul nu mănâncă suficient și este prea slab (acest lucru este adesea cazul bebelușilor prematuri născuți înainte de 35 de săptămâni de sarcină). În cazul în care ratele de creștere ale bebelușului sunt inadecvate, medicul tău îți poate recomanda ajustări la hrănirea bebelușului pentru o vreme.
  • Copilul nu mănâncă eficient din cauza unui defect anatomic, de exemplu un frenul prea scurt.

Experții sfătuiesc: hrănirea cu formulă este adesea utilizată la nou-născuții cu o scădere excesivă (mai mult de 10% comparativ cu greutatea la naștere) sau creștere insuficientă în greutate, precum și atunci când copilul este deshidratat și uneori în timpul tratamentului hipoglicemiei (niveluri prea mici de glucoză din sânge).

Alegerea formulei corecte de lapte praf 

Indiferent de motivul pentru care introduci formula de lapte praf în dieta bebelușului tău, amintește-ți că o astfel de schimbare trebuie făcută întotdeauna în consultare cu medicul tău. Un specialist te va sfătui cu privire la alegerea celui mai bun produs pentru un copil care ar putea avea nevoie de lapte specializat adecvat riscului de alergii, colici sau constipație.

Noul lapte trebuie să satisfacă nevoile bebelușului într-un anumit stadiu de dezvoltare, adică să fie adaptat vârstei sale. Deși aceasta este prima formulă din dieta bebelușului tău, nu înseamnă că ar trebui să fie formulă pentru sugari. 

Hrănirea mixtă nu trebuie întotdeauna alimentată cu biberonul. Dacă este doar o soluție temporară și mama vrea să revină la alăptarea completă, nici măcar nu se recomandă hrănirea laptelui printr-o tetină. În acest caz, medicul va sfătui metoda optimă de hrănire a bebelușului (o seringă, pahar sau accesorii mai specializate, cum ar fi o sondă).

Când suge, copilul trebuie să depună mai mult efort (ceea ce este foarte benefic pentru dezvoltarea vorbirii și, de asemenea, îl pregătește mai bine să mănânce alimente solide). În cazul hrănirii temporare cu lapte praf, sugarul este mai probabil să revină la alăptarea sânului după hrănire, de exemplu, cu o cană. Poate fi mai dificil să te întorci la alăptare odată ce bebelușul tău se obișnuiește cu suptul din biberon.

 

Top 7 canale de marketing digital pentru afacerea ta

Articolul precedent

Decor: de ce să alegi mobilierul din lemn?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle