Lifestyle

Ce trebuie să ştii pentru a obţine o cafea cât mai bună, preparată acasă?

0

Pentru că nu oricine îşi poate permite să servească zilnic o ceaşcă de cafea în oraş sau la restaurant, cafengiii împătimiţi trebuie să ştie cum să îşi prepare singuri cafeaua acasă. Sunt miliarde de oameni în lume împătimiţi de gustul de cafea care nu îşi imaginează un alt start mai bun al unei zile reuşite, de aceea, pentru a obţine o ceaşcă de cafea aromată şi fierbinte, energizantă şi delicioasă, este necesară respectarea anumitor reguli în acest sens.

Cafea boabe vs. cafea măcinată, calitate premium

Indiferent de tipul de cafea aleasă, boabe sau măcinată, este important ca persoanele care doresc să obţină un gust deosebit să aleagă varietăți de cafea premium. Specialiştii recomandă boabele de cafea proaspăt măcinate acasă, care reprezintă o materie primă delicată ce încep să îşi piardă din proprietăţi dacă sunt foarte procesate sau măcinate în urmă cu mult timp.

De aceea, este importantă achiziţionarea cafelei boabe premium pentru a o măcina acasă, indiferent că măcinarea se face cu o râşniţă manuală sau electrică. Dacă râşnița este manuală, gustul va fi deosebit. Este important de avut în vedere faptul că aceasta îşi pierde aromele din momentul în care este măcinată, calitatea fiind afectată de contactul cu lumina şi cu aerul. De aceea, este bine că persoanele interesate să macine cafeaua doar înainte de a o prepara. Cafeaua măcinată proaspăt poate fi preparată la ibric sau la cafetiera.

Cafeaua să fie cât mai proaspătă pentru rezultate excelente

Pentru rezultate bune, cafeaua boabe trebuie să fie cât mai proaspăt măcinată, dar şi culeasă şi prăjită. Cu cât a trecut mai puţin timp de la cules, uscat, transport şi prăjit boabele de cafea, cu atât aromă este mai intensă. 

Boabele trebuie să fie bine conservate, să nu fi fost expuse la aer şi la lumină, de aceea se acordă o atenţie deosebita granulaţiei de măcinare, în funcţie de modul de preparare. Cu cât cafeaua petrece mai mult timp în contact cu apă, cu atât mai mare trebuie să fie granulaţia cafelei măcinate.

Folosirea apei de bună calitate influenţează calitatea cafelei

Un ingredient foarte important al preparării cafelei este apă, de aceea trebuie luată în serios alegerea unei ape de bună calitate, stând la baza infuziei. O apă de slabă calitate poate “strica” o cafea, indiferent de modul de preparare. Nu se va folosi niciodată apă caldă pentru a accelera procesul de preparare al cafelei, ci această trebuie încălzită gradual astfel încât să nu fie afectat procesul natural de infuzie.

Temperatura apei trebuie să fie constantă, iar apa să fie cât mai puțin dură. Cei mai mulţi specialişti recomandă adăugarea cafelei în apă imediat înainte de a ajunge la punctul de fierbere.

Cafeaua cu lapte – ce fel de lapte să foloseşti?

Cafengiii împătimiţi considera un “păcat” adăugarea de lapte în cafea, de aceea adesea se recomandă consumul de cafea simplă, fără lapte, zahăr sau alte arome adăugate. Sunt şi persoane care adoră gustul cafelei cu puţin lapte, considerând că puţin calciu şi puţină vitamina D în licoarea de dimineaţă le aduce numai avantaje. Se recomanda folosirea unui lapte mai puţin gras care nu alterează gustul cafelei.

Poți lupta împotriva Covid 19 cu lămpi UV pentru dezinfectare

Articolul precedent

Cum sa personalizezi interiorul cafenelei tale astfel incat sa te reprezinte

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle