Diverse

Ce unelte nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie bine pusa la punct?

0

Din mai multe puncte de vedere, traiul la casa are o serie intreaga de avantaje fata de cel presupus de convietuirea de la bloc si multi sunt cei care impartasesc  aceasta convingere. 

In primul rand are legatura cu independenta de care se pot bucura cei aflati in aceasta situatie, posibilitatea fara nicio opreliste, cu exceptia celei dicatate de bunul simt, de a stabili propria organizare acasa, de a lua propriile decizii, fara a fi necesara aprobarea altora sau intrunirea unui anumit nivel de consens, asa cum se intampla in cazul locatarilor de la bloc.

Dar si responsabilitatile sunt mai mari, activitatile sunt mai multe si mai diverse, mai ales atunci cand casa are o curte generoasa, o gradina, deci o gospodarie in adevaratul sens al cuvantului, indiferent daca este situata in oras sau in mediul rural.

Si pentru o organizare eficienta a tuturor sarcinilor presupuse intr-o gospodarie, sunt cateva unelte care au un rol important si de care un gospodar are nevoie frecvent.  Astfel, alaturi de clasicele sape, greble, lopeti, roabe etc, tehnologia actuala usureaza mult munca si gospodarii se bucura de beneficiile detinerii in propria casa a unei drujbe, de exemplu, extrem de utila in mai multe activitati, de la curatarea pomilor din curte, pana la pregarirea rezervei de lemne pentru iarna.

De asemenea, vecinatatea unui put il poate determina pe gospodar sa aleaga dintr-o gama variata de pompe submersibile un model potrivit nevoilor din curtea sa, de exemplu asigurarea apei pentru irigarea gradinei, a gazonului din curte, unde cu siguranta se va simti si nevoia unei masini de tuns iarba, eficienta si rapida.

O alta unealta extrem de utila si care „merita toti banii” este si un aparat de vopsit cu aer comprimat sau vibrator, care va usura semnificativ munca gospodarului de a da o fata noua peretilor exteriori ai casei, gardul care inconjoara proprietatea, a bancutelor, foisorului si a altor elemente din curte, carora nu le-am putea face fata lesne inarmati doar cu o bidinea clasica pentru vopsit.

De asemenea, instalarea unor panouri solare fotovoltaice, care sa capteze energia soarelui si sa o transforme in energie electrica, pentru economie considerabila la factura de curent electric sau panouri solare termice, cu care sa fie incalzita apa menajera din casa, sunt alte utilaje extrem de utile intr-o gospodarie bine pusa la punct.

Au si masinile electrice o problema: sunt silentioase. Cu ce trebuie sa fie dotate de luni

Articolul precedent

Microfoanele spion, unele dintre cele mai populare gadgeturi

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse