AcasăTehnologieTop 10 Cele Mai Avansate Ceasuri Inteligente

Top 10 Cele Mai Avansate Ceasuri Inteligente

Publicat pe

Articole

Sfaturi pentru curațenia corectă la birou

Un spațiu curat, pe lângă faptul că protejează sănătatea, are și efectul de a îmbunătății starea de spirit și mai ales productivitatea, dacă este vorba despre un birou. Cu toate că majoritatea companiilor au firme specializate în curatenie birouri, menținerea acesteia și organizarea propriului...

A trecut puțină vreme de la acea perioadă în care ceasurile electronice inteligente erau o raritate care îi lăsa pe mulți cu gura căscată.

În prezent există dispozitive realizate de branduri internaționale renumite care sunt în stare să înlocuiască cu brio chiar și un smartphone.

Dar cu siguranță va mai trece multă vreme până când vom renunța cu totul la telefoanele care au devenit deja un fel de prelungire a noastră și fără de care nu ne mai putem imagina că putem să rezistăm în lumea noastră modernă supertehnologizată.

Acum, orice telefon mobil arată data și ora, doar că indiferent cât de subțiri și ușoare sunt, ele nu pot să rivalizeze cu gradul de compactare pe care un ceas inteligent îl are.

Cele mai multe ceasuri inteligente funcționează totuși la capacitatea lor maximă în pereche cu telefonul mobil, ele permițând inclusiv să se citească rapid mesaje fără a mai fi nevoie ca să se scoată telefonul din buzunar sau din geantă.

Există multe ceasuri smart pe piață, din diverse categorii de preț și provenind de la diverse companii internaționale, atât pentru adulți, cât și pentru copii, pentru sportivi profesioniști sau amatori.

Ca o trăsătură generală toate tind ca să atingă parametrii înalți de comoditate de confort în utilizare.

1. Amazfit Bip

În categoria celor mai bune ceasuri inteligente ieftine Amazfit bip este un nume de marcă pe segmentul buget al unui ceas inteligent bun fabricat în China.

El este produs sub umbrela brandului Xiaomi de Huami și etichetat ca Amazfit.

Uneori toate cele trei logo-uri apar în nume, dar utilizatorii nu sunt deranjați de acest mic amănunt, deoarece au ceea ce își doresc la un preț excelent.

Din punct de vedere vizual, corpul produsului nu este din aluminiu, ci din plastic, dar are o curea de silicon hipoalergenic, ecranul atinge 1,28 inch, are luminozitate reglabilă și iluminare de fundal, sticlă Gorilla Glass, iar ora este afișată digital. Dispune de un set de senzori, accelerometru, monitor de ritm cardiac, altimetru și busolă, monitorizează activitatea, numărul de calorii arse și somnul utilizatorului.

Mai mult decât atât, se poate selecta dintre patru moduri: sport, mers pe jos, alergarea pe stradă, pe un simulator sau folosirea unei biciclete.

Avantajele oferite de acest ceas inteligent constau următoarele: are suport pentru apeluri și notificările primite, calendar, Facebook, email, Twitter, SMS, are autonomie excelentă de până la 45 de zile funcționare, GPS, afișaj flexibil, clar vizibil pe orice vreme, vibrații și o clasă de protecție IP 68.

2. IWOWN P1

Acest brand de ceasuri inteligente atrag deopotrivă atât iubitorii de sport amatori, cât și sportivi profesioniști.

În fapt, este vorba de o brățară de fitness cu un ecran mare informativ și o curea perforată detașabilă, care are capacitatea de a primi notificări de la un smartphone, de a controla o cameră foto și de a respinge după dorință apelurile primite.

Deosebit de bun, acest model de ceas smart monitorizează activitate efectuată, caloriile, somnul, are un pedometru, monitorizează ritmul cardiac cu posibilitatea de măsurare dinamică și reușește să depisteze tipul de antrenament care se efectuează. De remarcat și faptul că are o carcasă cu un grad de protecție împotriva prafului și umidității IP67.

Principalele avantaje pe care le oferă sunt următoarele: un ecran OLED de 1,3 inch, 240 x 240 pixeli, management mecanic și senzorial, este compatibil iOS și , permite navigarea GPS, comunicare bluetooth 4.0.

3. Apple Watch Series 5

Cea mai recentă versiune a ceasului inteligent Apple menține aspectul generației anterioare cu niște modificări minore, autonomia sa fiind de până la 18 ore de utilizare.

Modelul de față prezintă două opțiuni de materiale noi, cu aluminiu reciclat sau titan, o busolă și un sistem internațional de apeluri de urgență sistemul de operare watchOS.

Este menit să îmbunătățească experiența de utilizare, fiind cea mai bună opțiune pentru acele persoane care sunt deja posesoare de iPhone. Este un produs care are integrare profundă cu ecosistemul Apple și mai multe opțiuni de personalizare.

Acest ceas inteligent există atât în varianta feminină, cât și masculină, la alegere, datorită design-ul său putând fi purtat aproape în orice situație. De remarcat și autonomia sa foarte bună.

4. Samsung Galaxy Watch Bluetooth

Acest tip de ceas inteligent alternativ compatibil cu Android și iOS înlocuiește modelele anterioare GEAR S.

Fiind din toate punctele de vedere un ceas extrem de interesant, are un sistem de operare Tizen Wearable OS 4.0 și acest fapt transformă dispozitivul într-unul intuitiv și compatibil cu Android și iOS.

Bateria sa durează aproximativ patru zile, cea de 46 de mm, iar cea de 42 de mm, 3 zile. Are 4 GB memorie internă pe care se pot stoca piese muzicale.

Este cel mai bun ceas inteligent de la Samsung foarte potrivit pentru cei care caută un traker al activităților sportive, datorită autonomiei bateriei, design-ul și construcției robuste, gradului fidel de monitorizare al activităților sportive etc.

5. XIAOMI AMAZFIT 2 STRATOS

Marca Xiaomi din China este foarte bine reprezentată în materie de ceasuri inteligente cu Amazfit.

Deși aparent este vorba de un smartwatch sport,. el include toate caracteristicile unui smartwatch de fitness performant. Oferă un confort deosebit la purtare și are un ecran protejat tip Gorilla Glass, monitorizează somnul, urmărește bătăile inimii și are GPS.

Prețul său este unul destul de accesibil, doar că design-ul său este un pic mai masculin, mai ușor de purtat pe încheieturi mai mari ale mâinii

6. HUAWEI WATCH GT

În ciuda scandalurilor cu care s-a confruntat în ultima vreme, Huawei rămâne un brand pe care te poți baza.

Iar acest model de smartwatch elegant, clasic, surprinde prin ecranul său luminos și colorat, precum și prin design-ul său deosebit, discret.

Foarte important, Watch GT are o baterie care rezistă două săptămâni, ceea ce este lăudabil pentru un ceas inteligent, iar fabricanții spun că poate supraviețui chiar și o lună întreagă în așteptare.

Ca puncte negative, deși calitatea ecranului este una deosebită și design-ul foarte frumos, lipsesc aplicațiile cu care se laudă alte tipuri de ceasuri inteligente. În plus, aspectul său este unul masculin datorită dimensiunilor mai mari ale ceasului.

7. HUAWEI WATCH 2

Huawei propune clienților și un al doilea model al ceasului său inteligent cu sistem de operare Wear OS cunoscut anterior ca Android Wear 2.0.

Acest model de smartwatch vine cu un pachet special de funcții, așa încât este mai atractiv decât celălalt tip de ceas atât pentru sportivi, cât și pentru amatorii care vor să facă mișcare. Ecranul său este mai mic decât media ceasurilor inteligente actuale, dar se bucură de mai multă conectivitate.

Bateria  sa oferă circa două zile de autonomie. Modelul este 4G este construit din plastic, iar performanțele sale sunt, zic cei ce l-au achiziționat, un pic neregulate, totuși este popular mai ales prin prețul său care este unul relativ accesibil.

8.TICWATCH PRO

Acest smartwatch provenit de la firma Mobvoi este bun pentru orice persoană își dorește un ceas care să ofere puțin din toate: are un sistem de operare WearOS (Android Wear 2.0) care oferă multe aplicații de fitness.

Design-ul a fost conceput pentru utilizare cotidiană, nu doar pentru a fi luat atunci când se merge la o sală de gimnastică.

Un beneficiu pe care acest ceas inteligent îl oferă este faptul că autonomia sa este una excepțională, bateria putând dura până la 30 de zile.

Ceasul are modul esențial care poate dezactiva toate funcțiile smartwatch-ului pentru a extinde de intervalul de timp al funcționării bateriei cât mai mult posibil.

Dacă toate caracteristicile sale sunt în funcțiune, ceasul are autonomie de două zile.

Ca beneficii putem remarca tehnologia înglobată și calitatea ecranului, design-ul premium și modul constructiv bun, dar trebuie spus și că are aplicații limitate și este dependent de smartphone.

9. FITBIT IONIC

Iată un model de ceas inteligent care are o durată mare a bateriei, perfect pentru pasionații de fitness.

Este dificil să găsească un smartwatch sport mai bun decât acesta, deși îi lipsesc funcțiile la care te-ai putea aștepta să le posede.

Este un gadget de fitness excelent, cu un pachet de programe și funcții de monitorizare prestabilit. Este foarte bun pentru a monitoriza activitățile fizice ale utilizatorului.

Modulul are un design unghiular ceva mai masculin, dar este cel mai bun smartwatch sport din ziua de astăzi: are un display luminos, caracteristici de instruire și fitness, o durată de funcționare a bateriei bună, dar conectarea la internet îl face să aibă performanțe mai lente și nu poate să aibă acces la aplicații terțe.

10. Apple Watch Series 4

Este opțiunea economică pentru iOS Smartwatch Apple și deși face parte dintr-o versiune mai veche de ceasuri inteligente, este încă opțiune bună pentru cei care își doresc un gadget smart.

Ecranul este cu circa o treime mai mare decât la modelele anterioare ale brandului, putând fi găsit cu dimensiuni de 40 și 44 mm.

Acest lucru face posibil ca să se afișeze mai multe informații pe ecran.

Ceasul are un sistem de detectare a căderilor care transmite automat un mesaj sau apelează persoanele de contact.

În caz de accident, seria 4 permite inclusiv să se efectueze o electrocardiogramă.

Bateria smartwatch-ului durează circa 18 ore de utilizare zilnică sau șase ore de exercițiu cu GPS-ul pornit.

Are un ecran mare, lizibil și un design ergonomic, totuși autonomia este destul de redusă față e alte modele de ceasuri inteligente, iar prețul său este unul relativ mare, având în vedere performanțele limitate pe care le oferă.

Ultimele articole

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...

Cum poate fi utilizată hala de către o măcelărie?  – Descoperă sfaturi pentru a închiria hala potrivită

O hală poate fi utilizată în mai multe moduri de către o măcelărie pentru...

Articole asemanatoare

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...