Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade din viață, deoarece ai ocazia să te descoperi și să-ți găsești sensul. Cu toate acestea, poate fi și o perioadă foarte stresantă din cauza faptului că există presiunea examenelor, iar materia pe care trebuie să o înveți este destul de stufoasă. În aceste momente, tinerii găsesc diferite metode de a gestiona stresul și de a se relaxa, iar în articolul de azi o să discutăm despre câteva dintre acestea.
Iată 3 modalități prin care studenții aleg să scape de stres:
1. Exercițiile fizice și activitatea sportivă
În ciuda programului aglomerat, mulți studenți își fac timp pentru a se angaja în activități fizice. Mișcarea ajută la eliberarea endorfinelor, hormonii fericirii, care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Unii preferă să meargă la sala de fitness, alții ies la alergat în parc, iar alții aleg să participe la clase de yoga sau pilates. În plus, sesiunile de fitness în grup reprezintă o ocazie remarcabilă de a face sport și a socializa în același timp. Din acest motiv, sporturile de echipă precum fotbalul, baschetul sau tenisul sunt, de asemenea, extrem de îndrăgite de studenți.
2. Fumatul
Pentru mulți studenți, găsirea unui moment de liniște în mijlocul agitației este crucială pentru a-și recăpăta echilibrul mintal, motiv pentru care unii aleg să-și aprindă o țigară în timpul pauzelor de la învățat sau între cursuri. Aceasta este o practică răspândită, dar periculoasă din cauza efectelor dăunătoare ale fumatului asupra sănătății. O alternativă mai sigură pentru acești studenți ar putea fi țigările electronice, care, în comparație cu țigările tradiționale, prezintă riscuri reduse pentru sănătate atunci când sunt folosite cu lichid pentru țigara electronică fără nicotină disponibil pe merlin.ro. Deși nu sunt complet lipsite de riscuri, țigările electronice sunt o opțiune mai bună pentru cei care caută să minimizeze impactul negativ al fumatului. Totuși, cea mai sănătoasă alegere rămâne renunțarea la fumat în favoarea unor obiceiuri mai benefice, cum ar fi hidratarea adecvată sau mestecatul gumei fără zahăr.
3. Socializarea și activitățile recreative
În ciuda responsabilităților academice, mulți studenți înțeleg importanța menținerii unui echilibru între viața academică și cea socială. Petrecerea timpului cu prietenii, participarea la evenimente sociale sau la activități recreative precum vizionarea unui film, jocurile de societate sau chiar simpla plimbare în parc pot oferi o pauză binevenită de la stresul examenelor. Pentru extrovertiți, interacțiunea cu ceilalți este absolut vitală pentru a-și reîncărca bateriile.
Acestea fiind spuse, studenții se află într-o etapă solicitantă în care fac tranziția de la adolescență la viața de adult. Astfel, pentru a trece peste momentele solicitante, tinerii recurg la diverse activități, unele mai pozitive precum socializarea sau mișcarea fizică sau altele periculoase, precum fumatul.