AcasăDiverseCum alegem cele mai bune seminte castraveti pentru o recolta bogata!

Cum alegem cele mai bune seminte castraveti pentru o recolta bogata!

Publicat pe

Articole

Iti doresti un spatiu comercial pentru afacere? Ce trebuie sa stii inainte de a semna contractul?

Daca vrei sa inchiriezi sau sa cumperi un spatiu comercial in Romania, trebuie sa stii ca procesul va fi facilitat foarte mult daca optezi pentru ajutorul unei agentii imobiliare. Daca in cazul unei locuinte personale, procesul poate fi facut de unul singur, cand vine...

Castravetii sunt unul dintre eroii mei din bucatarie. Sunt la fel de esentiale in salate ca cele mai bune dintre frunze si adauga o prospetime potolitoare smoothie-urilor cu fructe. In prezent, exista o multime de seminte castraveti care provin de la soiuri diferite. Pe site-ul esenzi.ro agricultorii si gradinarii pot gasi cele mai bune plante fie ca alegerea lor este sa creasca fasole, cartofi sau castraveti. Toate tipurile de castraveti sunt foarte satisfacatoare de crescut si, odata ce incep sa-si produca fructele, vei fi sigur ca vor urma multe altele.

Castravetii standard care seamana cu cei gasiti in magazinele alimentare sunt suficient de versatili si fac o alegere prolifica pentru cultivarea acasa, producand in medie 10 pana la 20 de fructe per planta. Dar castravetii sunt mult mai mult decat lungi si verzi. De la mostenire ciudata sau tipuri de mostenire pana la soiuri compacte perfecte pentru cultivarea in containere, exista un castravete potrivit pentru fiecare gust si locatie.

Taierea castravetilor: acestia sunt castravetii tai standard, perfecti pentru, bine, feliere. Cojile tind sa fie subtiri, iar pulpa suculenta si fara seminte in momentul culesului. Soiurile moderne au fost crescute pentru a elimina orice amaraciune, dand fructelor o aroma blanda si racoritoare.

Castraveti pentru gustari: O tendinta recenta este pentru fructele mai mici care pot fi consumate intregi ca o gustare crocanta la pranz. Acestia sunt de obicei culesi odata ce au atins 8-10 cm lungime, desi unele soiuri pot fi lasate sa creasca in fructe de dimensiune completa.

Castraveti de mostenire: Exista o gama impresionanta de soiuri de castraveti  disponibila pentru cei care adora sa experimenteze, de la castraveti „Lamaie” sau „Mere” cu fructe galbene rotunde, de marimea unei mingi de golf, pana la tipuri mari, cu coaja alba, care nu au nevoie de peeling. Multe dintre aceste soiuri au, de asemenea, coji spinoase.

Murarea castravetilor: Fructele mai scurte si spinoase produse prin murarea castravetilor sau cornisilor au o pulpa mai uscata, ceea ce le face alegerea perfecta pentru conservare in acest mod. Cornisii murati in saramura si otet condimentat este o modalitate excelenta de a capta o parte din recompensele verii pentru a le savura mai tarziu in timpul iernii.

In climatele mai reci, castravetii sunt clasificati in continuare in functie de daca sunt cultivati intr-o sera sau in aer liber. Unele soiuri usoare pot fi cultivate in orice mod. Toti castravetii se dezvolta intr-un sol bogat, dens in nutrienti, care este mentinut constant umed, asa ca este esential sa mentineti plantele bine udate si hranite pe masura ce cresc.

Cultivati in mod traditional in asa fel incat sa ajutam drenajul, metodele moderne de crestere vad de obicei castravetii plantati pe suport plat, apoi lasati sa se intinda pe pamant sau sa creasca in spalier. S-a dovedit ca cultivarea in sus creste randamentul, facilitand in acelasi timp gestionarea plantelor.

Secretul pentru a incepe sa cultivati plantele cu adevarat este sa pregatiti “buzunarele” de plantare. Acestea ar trebui sa fie distantate la aproximativ 60 de cm. Pentru a face unul, sapati un patrat de 30 cm pana la adancimea unei cazmale. Umpleti din nou gaura cu un amestec de compost de gradina sau gunoi de grajd dintr-o sursa de incredere, impreuna cu o parte din pamantul excavat. Greblati niste ingrasamant organic la suprafata. Pregatiti-va buzunarele de plantare cu aproximativ o saptamana inainte de plantare pentru a le oferi timp sa se aseze.

Castravetii cultivati intr-o sera sau o casa cu cerc au nevoie de o temperatura minima pe timp de noapte de 16 °C, ceea ce poate fi dificil la inceputul sezonului. Un propagator incalzit va va ajuta sa puneti toate tipurile de castraveti si rasaduri din stadiile lor incipiente de crestere, inainte de a le aclimatiza la conditii putin mai reci. Sau cumparati castraveti tineri, gata de plantat, ceea ce scuteste multa munca cu o mica investitie suplimentara.

La fel ca tipurile de exterior, puteti pregati buzunare de plantare pentru a le alimenta cresterea. O alta optiune este sa ii cresteti in ghivece mari umplute cu pamant de ghiveci de calitate. In timp ce castravetilor le place clima fierbinte si umeda, ei vor aprecia umbra in plina vara pentru a preveni coacerea sau parjolirea frunzelor. Vor beneficia si de amortizare, care nu numai ca raceste temperatura aerului in zilele excesiv de calduroase, dar creste si umiditatea.

Antrenati cu plase sau trestie pentru a ajunge la acoperisul serei, apoi prindeti punctul de crestere. Lastarii laterali trebuie apoi antrenati orizontal si ciupiti dupa ce fructele incep sa creasca, lasand doua frunze dupa fiecare fruct.

Majoritatea castravetilor de sera produc fructe fara polenizare, dar multe soiuri de castraveti in aer liber au nevoie de obicei de polenizare pentru a da fructe. Desigur, albinele si alti polenizatori isi vor face treaba, desi, daca nu vedeti multe despre ele, puteti sa folositi o pensula fina pentru a imrastia polenul de la florile masculine pentru a-l transfera in florile femele.

Castravetii au o marime pe care trebuie sa o atinga insa trebuiesa stiti care este aceasta. Acestia trebuie verificati frecvent si trebuie consumati cat mai curand posibil dupa taiere. Cu putina dragoste si atentie, ii veti culege exact atunci cand trebuie. Castravetii sunt legume ce pot fi savurate in mai multe moduri pe toata durata anului!

Ultimele articole

Vlad – semnificatie nume

Originea si istoria numelui Vlad Numele Vlad este un nume traditional cu radacini adanci in...

13 si 13 – semnificatie

Exista o fascinatie aproape mistica in jurul numerelor, iar numarul 13 este adesea vazut...

Agnes – semnificatie nume

Numele Agnes este unul cu o istorie indelungata, fiind purtat de-a lungul secolelor de...

5 trandafiri – semnificatie

Simbolismul trandafirilor in istorie si cultura Trandafirii au fost dintotdeauna considerati un simbol al frumusetii,...

Articole asemanatoare

Vlad – semnificatie nume

Originea si istoria numelui Vlad Numele Vlad este un nume traditional cu radacini adanci in...

13 si 13 – semnificatie

Exista o fascinatie aproape mistica in jurul numerelor, iar numarul 13 este adesea vazut...

Agnes – semnificatie nume

Numele Agnes este unul cu o istorie indelungata, fiind purtat de-a lungul secolelor de...