Diverse

Cum alegi cea mai bună gresie pentru baia ta? Sfaturi de care trebuie să ții neapărat cont!

0

Ce gresie de baie va funcționa cel mai bine? Pătrată sau dreptunghiulară? Sau poate hexagonală ori octogonală? Imitând lemnul sau piatra, așa cum sunt modelele de gresie Spania? Alegerea plăcilor de baie este imensă! Verifică și cum să cumperi plăci pentru baie, astfel încât acestea să se potrivească perfect cu interiorul și, în același timp, să îndeplinească toate cerințele de siguranță, durabilitate și utilizare confortabilă.

Cum să alegi gresie pentru baie? Parametrii contează!

Cel mai simplu mod ar fi să mergi la magazin și să alegi gresia de baie  care îți place. Din păcate, baia nu este un loc în care să îți lași imaginația să lucreze. Plăcile trebuie să fie potrivite corespunzător cu specificul interiorului – dimensiunea, numărul de aparate sau stilul său. Deci, este mai bine să pregătești mai întâi designul și abia apoi să ajustezi plăcile de gresie la acesta.

Atunci când alegi produsul potrivit, trebuie să acorzi atenție parametrilor acestuia. Nu este vorba doar de calitate, deși acest lucru este cu siguranță de mare importanță. Totuși, absorbția apei este la fel de importantă. Caută plăci cu un parametru de până la 6% pentru podea și până la 10% pentru pereți. Astfel de ceramice vor păstra o rezistență ridicată la colorare, detergent și fisurare.

Plăcile de baie trebuie să fie antiderapante. Pentru podea, alege unele cu marcajul R9 sau R10. Verifică, de asemenea, clasa de abraziune – cu cât este mai mare, cu atât vor fi mai rezistente la zgâriere și abraziune.

Ce plăci ar trebui să alegi pentru pardoseala băii?

Baia este un spațiu specific care necesită un finisaj care combină soliditatea și calitatea cu cerințele elegante și optice. Interesant este faptul că alegerea plăcilor de baie pentru pardoseală este mult mai slabă decât pentru plăcile de perete. Oferta producătorilor este dominată de bej, alb și gri. 

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu poți găsi produse cu culori mai intense. Plăcile asemănătoare lemnului din baie sunt o idee foarte interesantă . Acestea vor adăuga un interior la modă, rustic sau modern – în funcție de amenajare.

În timp ce plăcile de podea pot fi așezate pe perete, plăcile de perete pe podea – nu. Așadar, asigură-te că alegi un produs destinat pardoselilor sau pentru utilizare universală. Baia este un loc perfect pentru plăci de porțelan. Fabricate pe bază de silice nobilă, acestea se disting prin duritate foarte mare. În plus, nu absorb apa și nu absorb murdăria lichidă.

Gresie deschisă sau întunecată pentru podeaua băii – ce să alegi?

Plăcile de baie, asemănătoare plăcilor de terasă, arată foarte elegant în culoare închisă, dar reduc optic spațiul. Prin urmare, vor funcționa cel mai bine în interioare puțin mai mari. De asemenea, trebuie amintit faptul că ceramica în culori închise, în special cele strălucitoare, nu arată foarte bine cu zgârieturi și suprafață uzată. Astfel de schimbări devin vizibile mai repede pe plăcile întunecate.

În cazul plăcilor deschise la culoare, uzura este mai puțin vizibilă. În plus, acestea măresc optic spațiul și sunt mai ușor de păstrat curate. Dacă vrei o vizibilitate mai mică a murdăriei, alege gresie ceramică cu un model neregulat. 

Importanța de a experimenta ȋn viața sexualӑ a cuplului tӑu

Articolul precedent

Cum se realizează bugetul de călătorii și vacanțe

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse