AcasăDiverseCum alegi cea mai bună gresie pentru baia ta? Sfaturi de care...

Cum alegi cea mai bună gresie pentru baia ta? Sfaturi de care trebuie să ții neapărat cont!

Publicat pe

Articole

Cât costă serviciile de ssm și psi?

Sursa foto: Pixabay.com Mulți antreprenori se întreabă cât costă diferitele servicii de ssm și psi oferite de firmele de specialitate agenților economici interesați. Nu există un singur răspuns corect la această întrebare, deoarece fiecare dintre acele agenții care prestează asemenea activități are o grilă proprie de...

Ce gresie de baie va funcționa cel mai bine? Pătrată sau dreptunghiulară? Sau poate hexagonală ori octogonală? Imitând lemnul sau piatra, așa cum sunt modelele de gresie Spania? Alegerea plăcilor de baie este imensă! Verifică și cum să cumperi plăci pentru baie, astfel încât acestea să se potrivească perfect cu interiorul și, în același timp, să îndeplinească toate cerințele de siguranță, durabilitate și utilizare confortabilă.

Cum să alegi gresie pentru baie? Parametrii contează!

Cel mai simplu mod ar fi să mergi la magazin și să alegi gresia de baie  care îți place. Din păcate, baia nu este un loc în care să îți lași imaginația să lucreze. Plăcile trebuie să fie potrivite corespunzător cu specificul interiorului – dimensiunea, numărul de aparate sau stilul său. Deci, este mai bine să pregătești mai întâi designul și abia apoi să ajustezi plăcile de gresie la acesta.

Atunci când alegi produsul potrivit, trebuie să acorzi atenție parametrilor acestuia. Nu este vorba doar de calitate, deși acest lucru este cu siguranță de mare importanță. Totuși, absorbția apei este la fel de importantă. Caută plăci cu un parametru de până la 6% pentru podea și până la 10% pentru pereți. Astfel de ceramice vor păstra o rezistență ridicată la colorare, detergent și fisurare.

Plăcile de baie trebuie să fie antiderapante. Pentru podea, alege unele cu marcajul R9 sau R10. Verifică, de asemenea, clasa de abraziune – cu cât este mai mare, cu atât vor fi mai rezistente la zgâriere și abraziune.

Ce plăci ar trebui să alegi pentru pardoseala băii?

Baia este un spațiu specific care necesită un finisaj care combină soliditatea și calitatea cu cerințele elegante și optice. Interesant este faptul că alegerea plăcilor de baie pentru pardoseală este mult mai slabă decât pentru plăcile de perete. Oferta producătorilor este dominată de bej, alb și gri. 

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu poți găsi produse cu culori mai intense. Plăcile asemănătoare lemnului din baie sunt o idee foarte interesantă . Acestea vor adăuga un interior la modă, rustic sau modern – în funcție de amenajare.

În timp ce plăcile de podea pot fi așezate pe perete, plăcile de perete pe podea – nu. Așadar, asigură-te că alegi un produs destinat pardoselilor sau pentru utilizare universală. Baia este un loc perfect pentru plăci de porțelan. Fabricate pe bază de silice nobilă, acestea se disting prin duritate foarte mare. În plus, nu absorb apa și nu absorb murdăria lichidă.

Gresie deschisă sau întunecată pentru podeaua băii – ce să alegi?

Plăcile de baie, asemănătoare plăcilor de terasă, arată foarte elegant în culoare închisă, dar reduc optic spațiul. Prin urmare, vor funcționa cel mai bine în interioare puțin mai mari. De asemenea, trebuie amintit faptul că ceramica în culori închise, în special cele strălucitoare, nu arată foarte bine cu zgârieturi și suprafață uzată. Astfel de schimbări devin vizibile mai repede pe plăcile întunecate.

În cazul plăcilor deschise la culoare, uzura este mai puțin vizibilă. În plus, acestea măresc optic spațiul și sunt mai ușor de păstrat curate. Dacă vrei o vizibilitate mai mică a murdăriei, alege gresie ceramică cu un model neregulat. 

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...