AcasăLifestyleCum alegi mărimea potrivită pentru pantofii cu toc

Cum alegi mărimea potrivită pentru pantofii cu toc

Publicat pe

Articole

De ce e Grecia cea mai iubită destinație de vacanță și ce merită văzut aici

Anual, sute de mii de români aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul elen și au toate motivele din lume să facă această alegere. Grecii sunt recunoscuți la nivel internațional pentru ospitalitatea lor. Oamenii care trec pragurile hotelurilor sau chiar și apartamentelor private din Grecia se...

Chiar dacă te caracterizează stilul casual și porți des sneakersi, pantofii cu toc trebuie să facă parte din colecția de încălțări a unei femei. Indiferent dacă ai nevoie de tocuri pentru evenimente sau pentru o ieșire la restaurant, acești pantofi oferă un aer de eleganță și celei mai simple ținute.

Totuși, alegerea pantofilor cu toc poate fi dificilă. În afară de designul pantofilor, care trebuie să fie pe placul tău, ai nevoie de un model în mărimea corectă. Atâta timp cât alegi pantofii cu toc în mărimea corectă, scapi de disconfort și bătături sau de situații inconfortabile. Află cum alegi mărimea potrivită pentru pantofii cu toc, din articolul de mai jos!

Măsoară-ți piciorul

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a cumpăra o pereche de pantofi cu toc? Măsoară-ți picioarele, pentru a afla care este dimensiunea lor în centimetri. Dacă nu știi ce mărime ai la picior, folosește un creion pentru a-i crea conturul. Folosește două hârtii separate pe care să-ți așezi picioarele. După ce ai trasat conturul, folosește rigla și măsoară, începând de la degete, până la capătul călcâiului.

Ulterior, poți să măsori lățimea piciorului de la cele mai îndepărtate margini. Pentru a efectua măsurători corecte, poți folosi o foaie dintr-un caiet dictando, fiindcă are linii drepte.

Consultă tabelul de mărimi

După ce afli numărul de centimetri al picioarelor, nu trebuie decât să consulți tabel de mărimi încălțăminte. Acest lucru este valabil dacă îți place să cumperi încălțăminte cu toc de pe site-uri, pentru a alege pantofii care ți se potrivesc cel mai bine.

Pantofii cu toc aleși corect au rolul de a-ți îmbunătăți confortul și aspectul picioarelor. De regulă, în dreptul fiecărui model de pantofi de pe site, vei găsi dimensiunea exactă în centimetri, corespunzătoare numărului ales. Trebuie să știi că mărimile pantofilor pot să difere de la brand la brand, așa că trebuie să consulți cu grijă fiecare tabel cu mărimi.

Probează pantofii cu toc

Ai dat comandă de o pereche de pantofi sau te afli într-un magazin fizic, în căutarea modelului ideal? Probează întotdeauna pantofii cu toc! Chiar dacă vezi o pereche care corespunde numărului tău, nu ezita să probezi pantofii.

Introdu piciorul în pantofii cu toc și fă câțiva pași. Picioarele ar trebui să între perfect în încălțări. Dacă simți că te strâng, vei avea nevoie de o pereche cu jumătate de mărime mai mare sau chiar cu o mărime. În caz contrar, pantofii sunt prea mari.

Verifică zona călcâiului și a degetelor

Pentru a te asigura că pantofii cu toc ți se potrivesc perfect, atunci când îi probezi, verifică zona călcâiului. Dacă există spațiu între călcâi și tocul pantofului, nu trebuie să fie mai mare de un centimetru. Acest lucru te va ajuta atunci când picioarele se umflă. Atunci când tocul pantofilor strânge sau taie pielea călcâiului, pantofii sunt mici și îți pot provoca bătături sau tăieturi.

Mai mult, trebuie să inspectezi cu atenție și zona degetelor. Atunci când te încalți cu pantofii cu toc și stai în picioare, degetele trebuie să fie plasate în vârful din față al pantofilor. Indiferent de modelul pantofilor, degetele de la picioare trebuie să se simtă confortabil. Contează și părțile laterale ale picioarelor, care trebuie să atingă marginea din interior a pantofilor. Picioarele tale se extind peste marginile pantofilor cu toc? Înseamnă că ai ales o pereche de pantofi care îți sunt mici.

Vrei să achiziționezi o pereche de pantofi cu toc pe care să o porți la ținutele preferate? Ține cont de aceste sugestii și nu vei da greș cu mărimea aleasă!

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...