AcasăTehnologieCum ar trebui sa arate un nume de domeniu bine ales?

Cum ar trebui sa arate un nume de domeniu bine ales?

Publicat pe

Articole

Cum stii ca ai ales laptele praf ideal pentru copilul tau?

Din cauza faptului ca tinerele mame nu beneficiaza de suficient suport din partea cadrelor medicale sau a celor din jur pentru a sustine alaptarea, cele mai multe dintre ele, nestiind cum trebuie sa procedeze, daca trebuie sa alapteze dupa program sau la cerere, se...

A avea un site pe Internet probabil ca nu mai reprezinta un lucru complicat astazi, cand avem la dispozitie atat de multe companii de profil, ce ne pot oferi tot suportul de care avem nevoie. Potentialul pe care mediul online il are in prezent nu a ramas neobservat, astfel ca acesta a devenit mai competitiv ca oricand. Acesta este motivul pentru care succesul unui magazin online depinde la ora actuala de o serie larga de factori, printre care se numara si numele de domeniu sau serviciile de web hosting. Dincolo de faptul ca aceste servicii sunt esentiale existentei unui site pe Internet, ele au astazi si un impact major asupra evolutiei unei afaceri pe Internet. 

Alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru o afacere online nu a fost niciodata un lucru simplu, avand in vedere ca procesul in sine presupune urmarea unor reguli importante. De ce este atat de important sa alegi un nume de domeniu inspirat? Pentru ca el reflecta o parte din imaginea afacerii tale, insa poate avea o pondere si in ceea ce priveste pozitionarea in cadrul motoarelor de cautare. Cum ar trebui sa arate insa un nume de domeniu bine ales? 

Scurt

Chiar daca numele de domeniu generice s-au epuizat cel mai probabil cu multi ani in urma, acest lucru nu ar trebui sa te determine sa alegi unul lung si complicat, crezand ca acesta te va scuti de eforturi. In realitate, un nume de domeniu lung, este greu de scris si de retinut, ceea ce poate deveni frustrant pentru un potential utilizator. De aceea, o “regula de aur” in alegerea numelor de domenii este aceea de a se cauta nume de domeniu cat mai scurte, dar care sa aiba desigur sens.

Usor de retinut

Un nume de domeniu bine ales este cel pe care un utilizator il poate retine si scrie cu usurinta. Daca intr-o prima etapa, lungimea acestuia poate influenta acest aspect, pe de alta parte, este absolut esential ca numele de domeniu sa fie unul descriptiv, nu doar niste litere aruncate la intamplare pentru a forma un cuvant. De indata ce ai reusit sa identifici numele de domeniu potrivit, este recomandat sa cauti servicii exceptionale de inregistrare domenii, astfel incat sa iti poti proteja in mod legal marca. 

Fara cifre si simboluri

Utilizarea cifrelor si simbolurilor in cadrul numelor de domenii nu este o raritate, insa acest lucru nu inseamna ca este o decizie tocmai inspirata. Desi nu este neaparat gresit sa faci o astfel de alegere, trebuie avut in vedere faptul ca atat cifrele cat si simbolurile, pot ingreuna semnificativ scrierea si memorarea unui nume de domeniu. Astfel, recomandarea este aceea de a evita pe cat posibil la cifre sau simboluri atunci cand este posibil, in special daca acestea nu sunt in vreun fel relevante pentru afacerea ta. 

Profesional

Un nume de domeniu ar trebui intotdeauna sa denote profesionalism mai presus de orice. De ce? Pentru ca un nume de domeniu ce reuseste sa bifeze acest aspect, este elementul care aduce un plus de credibilitate si autoritate, atat in online, cat si in offline. 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...