Diverse

Cum funcţionează o centrală termică pe gaz?

0

Există o gamă variată de centrale termice pe gaz de la producători diferiţi şi cu diverse funcţii, însă modul de bază de funcţionare este similar pentru toate. Există multe tipuri de sisteme de încălzire din care să alegi şi este foarte important să înţelegi cum funcţionează. Sistemele de încălzire sunt sisteme complicate și, deoarece există atât de multe tipuri diferite, este nevoie de ore de cercetare pentru a afla care sunt cele mai potrivite. Mulți oameni sunt conștienți de modul în care funcționează un sistem de încălzire centrală, dar mulți nu sunt familiarizați cu astfel de informaţii şi se bazează exclusiv pe brand atunci când aleg.

Centrale termice pe gaz – mod de funcţionare

Încălzirea centrală își obține sursa de energie dintr-o varietate de locuri diferite, inclusiv combustibili solizi (cum ar fi lemnul), apă / abur, petrol și alte lichide, electricitate, pompe de căldură și gaze naturale. Cele mai frecvenţe forme de încălzire centrală sunt cele care folosesc electricitatea și gazul, deoarece acestea sunt cele mai ușor de întreținut. O centrală pe gaz pur și simplu ia gaze naturale și le arde pentru a produce căldură.

Gama de centrale termice pe gaz folosesc gaz natural pentru încălzirea locuințelor. Un astfel de sistem este confortabil, convenabil, fiabil și mai eficient.

Cel mai comun tip de centrale termice pe gaz este cel cu tiraj de aer forţat. Acest sistem folosește un arzător cu gaz natural pentru a încălzi aerul. Sistemul special funcționează aducând aer rece în sistem, care este apoi mutat într-un schimbător de căldură care încălzește aerul. Aerul este apoi împins afară de o pompă sau ventilator prin sistemul de conducte al casei. O teamă pe care mulţi utilizatori o au  cu privire la încălzirea cu gaz este emisia de CO în interiorul casei. CO nu are cum să ajungă în casă atâta timp cât aerisirea este curăţată şi întreţinută corect.

Sistemele pe bază de apă folosesc un boiler pe gaz pentru încălzirea locuințelor. Boilerul este cea mai importantă parte a acestui sistem special. Este aproape ca o sobă mare care are continuu o sursă de gaze naturale pe care le arde. Acest sistem folosește boilerul pentru a crea apă fierbinte sau abur care este apoi trecut prin conducte până acolo unde este nevoie de el. Multe boilere utilizate în aceste sisteme sunt utilizate și ca încălzitoare de apă caldă. Aceste sisteme pot utiliza diferite moduri de a crea căldura, inclusiv radiatoare, sisteme de podea sau unități de încălzire prin ţevi acoperite cu plinte. Radiatoarele pot fi pornite sau oprite complet, deoarece fie au apă fierbinte care curge prin el, fie nu.

Cele mai des întâlnite sunt centralele normale cu tiraj natural sau forţat iar aceste sisteme cu boilere se folosesc în prezent doar în aplicaţii speciale.

 

 

Trucuri de stil: cum creezi cele mai chic ținute cu pantofi sport

Articolul precedent

Trebuie sau nu să tundem pisicile?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse