In ultimii 20 de ani, biroul modern a trecut printr-o serie de evolutii. Inceputul anilor 2000 a dus la declinul birourilor de tip cubic si la evolutia spatiilor deschise. In timp ce tendintele spatiilor de birouti vin si pleaca, un lucru care nu se schimba este impactul pe care un asemenea spatiu il are asupra starii de bine asupra celor care isi desfasoara ori isi vor desfasura activitatea intr-un asemenea loc.
Un design de spatiu de lucru de calitate duce la o atmosfera mai putin stresanta si mai productiva. Da, se spunde ca e esential ca angajatorii sa ia in considerare mediul de lucru fizic al angajatilor lor. Iar angajatii trebuie sa se simta confortabil si chiar…calm cand isi desfasoara activitatea pentru a da tot ceea ce e mai bun.
Desigur, gasirea unui spatiu potrivit destinat unor viitoare birouri care sa ofere o buna calitate a vietii profesionale nu este usoara. De exemplu se pot gasi cu usurinta spatii de birouri in Timisoara care pot intruni caracteristici semnificative ce pot duce catre crearea unui mediu lucrativ sanatos.
Potrivit raportului Fellowes Workplace Wellness Trend, angajatii doresc sa lucreze intr-un mediu sanatos. Iata cateva rezultate din sondaj: o majoritate coplesitoare (87%) a lucratorilor ar dori ca angajatul lor actual sa ofere beneficii pentru un spatiu de lucru mai sanatos, optiunile variind de la sali de wellness, beneficii de fitness ale companiei, scaune stationare, optiuni de pranz sanatoase si scaune ergonomice.
De asemenea si 93% dintre cei care lucreaza in IT au declarat ca ar ramane mai mult timp la o companie care ar oferi beneficii pentru un spatiu de lucru mai sanatos.
Acces la elementele de wellbeing
Concluzia este lesne de inteles: toata lumea isi doreste sa munceasca in locuri care dau „senzatia de acasa”. Astfel, a crea spații de birouri „centrate pe om” a devenit o necesitate. Pentru multe companii, biroul lor este doar un loc funcțional pentru a pune calculatoare si oameni. Dar noile legaturi dintre mediul fizic, sanatate si bunastare psihica insesamna ca e imperativ ca organizațiile sa reevalueze efectele – pozitive sau negative – pe care ar putea sa le aiba spatiile de birouri asupra oamenilor. Tocmai de aceea, vorbind despre spatii de birouri din Timisoara e necesara adaugarea faptului ca o asemenea oferta se concentreaza in principal pe nevoia de un spațiu de lucru adaptat stilului de viata actual.
Daca ne punem in pielea celor care vor utiliza si vor insufleti aceste spatii e lesne de inteles ca vom intelege mai bine nevoia lor de multe servicii, cu scopul de a le satisface anumite nevoi și pasiuni, astfel încât calitatea vieții să fie imbunatatita. Atat pe plan profesional, cat si personal.
Un spatiu de lucru trebuie conceput astfel incat faca angajatii sa se simta impliniti, apreciati, stimulati, dornici sa vina oricand cu placere la locul de munca. Nu degeaba se spune ca fericirea e o precondiție necesara a productivitatii. Iar multe studii arata ca accesul la elementele de wellbeing stimuleaza sanatatea mentala si productivitatea.
.