AcasăStiriCum poți amenaja o casă in stil clasic folosind profile decorative

Cum poți amenaja o casă in stil clasic folosind profile decorative

Publicat pe

Articole

Din nou in insolventa, Complexul Energetic Hunedoara e la un pas de a ajunge la fier vechi

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a intrat joi, pe 14 noiembrie, in insolventa, la cererea creditorilor. Paradoxal, aceasta insolventa, desi ii este utila pe termen scurt, risca totodata sa-i grabeasca sfarsitul colosului energetic. Iar daca acesta s-ar prabusi necontrolat, ar produce pagube majore. Primii afectati...

Stilul decorativ clasic în designul interior este unul dintre cele mai recunoscute și apreciate stiluri, caracterizat de eleganță, simetrie, proporție și detalii rafinate. Acesta a evoluat de-a lungul secolelor, împrumutând elemente din arhitectura și arta clasică, precum stilurile grecesc și roman. 

Stilul clasic se remarcă prin atmosfera sa nobilă și sofisticată, transformând fiecare încăpere într-un spațiu plin de prestanță și farmec. 

Prin ce se remarcă stilul clasic

Eleganța și rafinamentul: unul dintre aspectele distinctive ale stilului decorativ clasic este eleganța sa atemporală. Stilul clasic pune accent pe simetrie și ordine, utilizând elemente arhitecturale precum coloane și arcade pentru a adăuga o notă grandioasă în designul interior. Pentru a-l aduce în casa ta poți opta pentru decoratiuni polistiren interior atent lucrat și finisat, pentru a crea o atmosferă nobilă și impresionantă.

Materiale naturale și de calitate: stilul clasic presupune utilizarea materialelor naturale și de calitate, adăugând astfel un plus de autenticitate și durabilitate în designul interior. Lemnul prețios, marmura, piatra și catifeaua sunt doar câteva exemple de materiale des întâlnite în stilul clasic. Cu o baghetă decorativa atent aleasă poți aduce acest aer și în casa ta.

Culori rafinate și neutre: culorile utilizate în stilul decorativ clasic sunt în general tonuri rafinate și neutre, care contribuie la crearea unei atmosfere calde și elegante. Aceste culori clasice permit accesoriilor și elementelor decorative să strălucească, creând un echilibru și armonie în întregul design interior.

Cum să integrezi stilul clasic în casa ta cu ajutorul profilelor decorative

Coronamente și rozete la tavan: profilele pot fi folosite pentru a adăuga detalii ornamentale în jurul candelabrelor sau lămpilor de tavan. Adăugarea acestor elemente la tavan va crea un impact vizual impresionant și va completa stilul clasic al casei tale.

Profile decorative pentru pereți: pentru a adăuga un plus de eleganță și rafinament pereților, poți utiliza profile decorative sub formă de baghete, frize sau plinte. De asemenea, pot fi folosite și la îmbinarea pereților cu tavanul, creând un aspect finisat și clasic. 

Chedere și plinte pentru ferestre și uși: ferestrele și ușile pot fi transformate în elemente deosebite prin adăugarea chederelor și plintelor decorative. Aceste profile se aplică în jurul marginilor ferestrelor și ușilor, adăugându-le un aspect sofisticat și în stil clasic. 

Profile decorative pentru mobilier: acestea pot fi aplicate în jurul marginilor sau pe suprafețele frontale ale pieselor de mobilier, adăugându-le un aspect elegant și distins. Optează pentru profile decorative în culori care se potrivesc cu restul mobilierului și finisajelor din casă, astfel încât să creeze o armonie în designul interior.

Prin utilizarea profilurilor decorative, vei aduce un farmec aparte și vei transforma casa ta într-un loc deosebit, plin de eleganță și bun gust.

 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...