AcasăDiverseCum poți calcula cantitatea necesară de vopsea lavabilă pentru exterior?

Cum poți calcula cantitatea necesară de vopsea lavabilă pentru exterior?

Publicat pe

Articole

Incepe Expo Shop, evenimentul care iti arata viitorul industriei de retail. 9-11 octombrie, la Romexpo

O noua editie de amploare a EXPO SHOP, singura expozitie dedicata industriei de retail din sud-estul Europei, se desfasoara intre 9 si 11 octombrie, la Romexpo.Cei mai mari producatori si distributori internationali din industria de retail vin in Pavilionul C1 de la Romexpo sa...

Atunci când vrei să schimbi aspectul casei tale, una dintre cele mai bune opțiuni este aceea de a aplica o vopsea lavabilă la nivelul suprafețelor de perete. Achiziția vopselei ridică însă mai multe semne de întrebare decât culoarea și brandul, așa că discutăm în cele ce urmează despre consumuri și cantități și despre felul în care poți calcula câtă vopsea lavabilă îți va fi necesară. 

Ce trebuie să ai în vedere pentru a face un calcul corect?

Trebuie să știi că vopseaua lavabilă este un produs care se poate aplica prin pensulare sau cu ajutorul pistolului de vopsit, iar acest lucru poate atrage și anumite pierderi de material. 

Vopseaua lavabilă are o anumită densitate și este recomandat să iei și acest lucru în considerare atunci când decizi să cumperi o cantitate de vopsea. De asemenea, este important să reții că poți cumpăra vopsea lavabilă de exterior de pe site-ul Mathaus.ro și că în fișele tehnice de produs vei găsi aceste detalii, care te vor putea ajuta să decizi mai ușor.

Pentru a putea estima necesarul de material, un prim aspect la care trebuie să fii atent este suprafața. Va trebui să măsori foarte bine suprafețele exterioare ale construcției, pentru a calcula totalul în metri pătrați.

Această suprafață în metri pătrați poate fi raportată la consumurile fiecărui tip de vopsea lavabilă în parte. Fără această valoare riști să acoperi doar parțial suprafețele, deoarece produsul poate avea anumite particularități speciale.

Un aspect de asemenea important este consumul, în metri pătrați, pe care îl are o vopsea lavabilă. În general consumurile variază în funcție de substrat, de porozitatea acestuia și de eficiența amorsei folosite. Practic, amorsa joacă două roluri deosebit de importante în acest proces. 

Pe de o parte vorbim despre pregătirea suportului, astfel încât acesta să constituie o suprafață eficientă pentru aplicarea vopselei, iar pe de altă parte amorsa nivelează, fixează particulele de praf și oferă rezistență finisajului. 

Revenind la consumuri, acestea pot fi influențate de cât de bine se comportă amorsa aplicată. Dacă în urma acesteia substratul rămâne tot poros, va fi nevoie de un consum mai mare de vopsea deoarece aceasta va fi absorbită de către beton sau zidărie.

Calculul consumurilor este un subiect analizat încă de când a început să se folosească vopseaua – vezi Wikipedia. Consumul este deosebit de important și este de ajutor să iei în calcul toate variabilele care pot influența procesul de aplicare.

În general pentru vopsea este stabilit un consum de referință, însă acesta poate varia și în funcție de numărul de straturi. 

Astfel, gândește-te că primul strat este întotdeauna cel care este absorbit de către substrat, pentru ca al doilea să finiseze într-un mod plăcut suprafețele. De asemenea, pentru unele culori pot fi necesare 3 straturi, însă acestea sunt cazuri destul de rare. 

O dată ce știi aproximativ consumul mediu recomandat (8 – 15 m2/litru/strat), este destul de simplu să apreciezi ce cantitate de vopsea îți va fi necesară. Pur și simplu va trebui să raportezi această valoare la metrii pătrați pe care îi ai de acoperit, astfel încât să obții cantitatea necesară într-un singur strat. 

Valoarea se înmulțește cu numărul de straturi, iar în acest fel ai aproximat un consum total de material. 

Vopseaua lavabilă este cea mai utilă opțiune de amenajare a suprafețelor, mai ales la exterior. Vopseaua lavabilă de exterior se poate folosi atât pentru suprafețe de beton și zidărie, cât și pe suprafețe izolate termic. Este important însă să alegi materiale de calitate, care să îți garanteze o putere mare de acoperire și consumuri mici.

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...