Diverse

Cum să ai o evidență cât mai clară asupra banilor?

0

Managementul financiar este un lucru ce nu te învață în școală, însă odată ce ajungi să fii pe picioarele tale și să-ți câștigi singur banii, este esențial să îți gestionezi cât mai bine banii, astfel încât să știi exact ce și unde se duc. Mai mult, o bună evidență a câștigurilor tale te va ajuta să înțeleg unde te situezi, ce cheltuieli ai lunar, precum și cum poți face investiții și economii sănătoase. 

Iată cele mai bune sfaturi pe care le poți urma atunci când vrei să ai o gestiune mult mai bună a banilor: 

  1. Folosește o aplicație de management

Trăind în era în care există o aplicație pentru aproape orice, să ții evidența banilor în mod automat este din ce în ce mai ușor. La momentul actual există o multitudine de softuri, cu diverse funcții ce te pot ajuta, însă tu trebuie să găsești aplicația care ți se potrivește cel mai bine ție și nevoilor tale. Recomandarea noastră este să te orientezi către una ce are versiune și pentru telefonul mobil, astfel încât să ai acces la ea mereu și cât mai simplu. 

  1. Programează-ți cheltuielile

Un alt mod prin care îți poți gestiona banii cât mai inteligent este să îți programezi cheltuielile din timp și să încerci, pe cât posibil, ca acestea să fie realizate în perioada în care îți intră în cont și veniturile. Mai mult, atunci când știi că urmează o serie de cheltuieli mai mari, precum cheltuielile cu automobilul, încearcă să le planifici și să îți amortizezi suma de bani. Recomandare noastră este să utilizezi un calculator RCA de la Asiguraricontactless.ro, pentru a vedea cât trebuie să pui deoparte.  

  1. Creează-ți un buget lunar 

 Gestiunea banilor ține foarte mult de planificare, după cum tot am mai menționat. De aceea, realizarea unui buget lunar realist, poate să fie exact ceea ce ai nevoie. Acesta trebuie să fie adaptat stilului tău de viață și să te ajute să îți creezi obiceiuri mult mai bune. Mai mult, crearea unui buget lunar îți va oferi o perspectivă obiectivă asupra modului în care îți cheltuiești banii și ce ai putea schimba în viața ta.  

  1. Nu uita să faci economii

Viața nu este lipsită de evenimente neplăcute, motiv pentru care e necesar ca tu să ai câteva economii, în caz de orice. Astfel, cel mai inteligent ar fi ca lunar 20% din salariul tău să meargă către fondul de economii și astfel încât să ai asigurat aproximativ 3 luni, în cazul în care rămâi fără venituri.  

  1. Investește

Dacă ai posibilitatea alege să-ți investești banii, astfel încât aceștia să îți ofere un venit pasiv. Dacă nu te pricepi sau nu vrei să înveți despre ce presupune acest domeniu, poți alege să apelezi la un specialist și să se ocupe el în locul tău.  

Important atunci când îți planifici banii este să fii extrem de realist și să iei măsuri atunci când este necesar astfel încât să fii mereu pe plus. 

Sursa foto: pexels.com

Cum să îți gestionezi banii în mod inteligent și eficient

Articolul precedent

Cum să tratezi durerile de spate

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse