AcasăDiverseCum să alegi cele mai bune ghete moto pentru tine

Cum să alegi cele mai bune ghete moto pentru tine

Publicat pe

Articole

Cum funcţionează o centrală termică pe gaz?

Există o gamă variată de centrale termice pe gaz de la producători diferiţi şi cu diverse funcţii, însă modul de bază de funcţionare este similar pentru toate. Există multe tipuri de sisteme de încălzire din care să alegi şi este foarte important să înţelegi...

Echipamentul moto este indispensabil pentru pasionații de două roți, iar alegerea lui se face ținând cont de mai multe criterii. Primul și cel mai important este gradul de siguranță pe care acesta îl oferă motociclistului, iar fiecare element din echipament–cască, mănuși moto sau încălțăminte–trebuie să se potrivească perfect​​. La capitolul ghete moto, există mai multe variante pe piață, însă indiferent de modelul ales, ele trebuie să-ți protejeze picioarele în cazul unui incident și să-ți ofere confortul de care ai nevoie la drum.

Cum alegi cele mai bune ghete moto pentru tine și care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție în ceea ce privește materialele din care sunt confecționate sau elementele de protecție incluse? Iată câteva aspecte care te vor ajuta sa le găsești pe cele potrivite ție: 

Alege cu atenție mărimea ghetelor moto

La fel ca în cazul căștii de protecție sau al mănușilor, ghetele moto trebuie să ți se potrivească perfect. Alegerea mărimii optime va înseamna și un confort sporit atunci când te afli pe motocicletă. Dacă vrei să optezi pentru ghete moto impermeabile, care sa te ferească de umezeală, asigură-te că nu sunt nici prea strânse, nici prea largi, ci perfecte pentru fiecare picior. Ia în calcul că unele modele pot avea inserții de metal în vârf sau protecții la călcâi. Rigiditatea lor nu trebuie să îți provoace totuși disconfort. Ca să eviți acest lucru, verifică tabelul cu mărimi indicat de fiecare producător în parte și măsoară-ți picioarele conform instrucțiunilor, în special dacă le cumperi online. 

Materialul din care sunt confecționate este important

În ceea ce privește materialul, există ghete moto din piele, din material sintetic (microfibră), mixte, simple sau cu tot felul întăriri pentru o mai mare protecție a piciorului. Ideal ar fi ca încălțămintea pentru motocicliști să aibă o talpă rigidă, să fie impermeabilă și să asigure un grad ridicat de siguranță picioarelor în cazul unei posibile accidentari. 

Există numeroase modele de ghete și cizme moto. Unele pot fi ușor confundate cu o pereche de pantofi sport de purtat la ținute casual, în timp ce altele sunt potrivite inclusiv pentru utilizarea pe circuite moto. Cele mai înalte, care cuprind și tibia piciorului, au de regulă zone întărite la calcai și degete și oferă o fixare optimă a gleznei pentru protecție crescută la accidentări. Talpa este în general aderentă, indiferent de model, iar dacă îți dorești o experiență completă în materie de echipament moto, atunci găsești ghete realizate special pentru călătorii lungi, care oferă un control mai bun asupra comenzilor motocicletei. Un alt aspect care deosebește ghetele moto este modalitatea de închidere. Ele pot avea fermoar lateral, șireturi sau catarame. 

Ghetele moto au scopul de a proteja în special gleznele

La fel ca mănușile, ghetele sunt un accesoriu de care orice motociclist are nevoie, fie că se urcă pe „motor“ pentru un drum scurt sau pentru o călătorie ceva mai lungă. Scopul lor este să fixeze glezna și să ofere protecție întregului picior în cazul unui incident. De asemenea, modelele care au protecție din cauciuc pentru schimbătorul de viteze aduc un plus de confort în mers. 

Ghetele moto fac parte obligatoriu din echipamentul fiecărui motociclist. Dacă ești pasionat de două roți și iubești drumețiile, asigură-te că ai tot confortul și mai ales toată protecția necesară. Alege modelul potrivit nevoilor tale fără să faci rahat de la calitate. O ultimă recomandare este să achiziționezi întotdeauna accesorii moto din magazine de specialitate, pentru că în acest fel te asiguri că produsele care ajung la tine sunt certificate și oferă garanții în ceea ce privește siguranța. 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...