Indiferent de problemele cu care se confruntă tenul, de la îmbătrânire, la acnee și piele uscată, măștile de față pot ajuta la îmbunătățirea stării acestuia și la obținerea unui aspect sănătos și strălucitor. Acestea conțin ingrediente active ce pătrund rapid în piele, îmbunătățind textura, hidratându-l și oferindu-i nutrienții necesari. Pentru rezultate optime, însă, trebuie să alegi măștile adecvate vârstei tale, tipului de ten și eventualelor afecțiuni ale pielii. Îți arătăm în continuare care sunt cele 3 aspecte esențiale de care trebuie să ții cont când alegi masca de față.
Ține cont de tipul măștii pentru ten
Există numeroase tipuri de măști faciale, în funcție de modul de aplicare și rolul acestora:
-
tip cremă sau gel: ușor de aplicat, potrivite pentru toate tipurile de ten;
-
din argilă sau cu cărbune: eficiente în curățarea porilor și îndepărtarea impurităților din piele;
-
peel-off: după aplicare, măștile se usucă și se îndepărtează într-un strat subțire, eliminând celulele moarte și impuritățile din piele;
-
tip șervețel: concepute pentru a hidrata, calma sau revitaliza pielea;
-
cu nămol: ajută la reducerea ridurilor și la regenerarea pielii;
-
exfoliantă: conține adesea particule exfoliante care ajută la eliminarea celulelor moarte;
-
antirid: ajută la reducerea ridurilor și la îmbunătățirea fermității pielii;
-
de noapte: concepută pentru a hidrata, hrăni și repara pielea în timpul somnului.
Poți alege dintre acestea unul sau mai multe tipuri de măști pe care să le folosești alternativ în ritualurile tale de îngrijire.
Alege ingredientele potrivite pentru pielea ta
Dacă vrei să remediezi o problemă a pielii, poți alege masca facială în funcție de ingrediente. Iată ce rol au cele mai întâlnite elemente din compoziția unei măști:
-
Acidul hialuronic: hidratează pielea uscată. Se regăsește în mod natural în corpul uman.
-
Acidul salicilic: ameliorează erupțiile acneice și diminuează aspectul de ten uleios. Este un ingredient comun în măștile destinate tenului cu probleme, de la puncte negre la pori măriți.
-
Niacinamide: combat rozaceea, acneea și luminează tenul. Niacinamidele sunt același lucru cu vitamina B3.
-
Colagenul: reduce pierderile de apă din piele și produce un film hidratant pe suprafața tenului. O mască cu colagen pentru față va avea un rezultat bun dacă printre ingrediente se numără și colagenul hidrolizat, ce ajută la absorbția moleculelor în piele. ActivLayr se bazează pe o tehnologie inovatoare, tehnologie cu ajutorul căreia colagenul și substanțele active ajung la 2.5 mm in derm, așa cum ajung alte substanțe prin proceduri invaziv.
-
Glicerină: este umectant și hidratant. Se regăsește, de asemenea, în mod natural în piele. Menține lipidele dintre celulele pielii într-o stare sănătoasă, protejează împotriva iritațiilor și ajută la refacerea barierei pielii.
Citește cu atenție eticheta
Citește cu atenție eticheta și optează pentru măștile faciale care conțin mențiuni precum „fără parfum”, „fără parabeni” și „hipoalergenic”. Atunci când îți alegi măștile pentru față, e foarte important să eviți produsele ce pot provoca iritații, precum cele care conțin alcool, mentol, camfor, eucalipt, uleiuri esențiale. Verificarea etichetelor este esențială pentru a identifica orice ingredient care ar putea provoca probleme tenului tău sensibil.
De asemenea, testarea produsului pe o suprafață mică este ideală atunci când te hotărăști să încerci o mască nouă. Aplică masca pe zona din spatele urechii și las-o să acționeze timp de 5 minute. Dacă nu apare nicio problemă, atunci poți s-o folosești și în zona feței.
Urmează recomandările de mai sus și vei alege în mod corect masca facială potrivită pentru a avea o piele mai frumoasă și mai sănătoasă.
Sursa:
“INCIDecoder – Decode Your Skincare Ingredients.” Incidecoder.com, incidecoder.com/.