AcasăTehnologieCum să investiți în bitcoin: principalele modalități de a cumpăra, avantajele și...

Cum să investiți în bitcoin: principalele modalități de a cumpăra, avantajele și dezavantajele acestora și strategiile de luat în considerare

Publicat pe

Articole

Foraje puturi cu firma specializata

Daca locuiesti intr-o casa din afara orasului si vrei sa ai propriul sistem de alimentare cu apa, atunci ai nevoie de foraje puturi pentru a avea propria ta fantana. Pretul forajului va depinde de adancimea putului.Cum sa comanzi foraje puturi Bucuresti? Pentru a incepe forarea,...

Există o varietate de moduri de a investi în bitcoin, chiar dacă nu sunteți un comerciant de zi profesionist sau jucați în mod regulat pe piețele valutare.

De la aplicații financiare până la fonduri tranzacționate public până la schimburi criptografice, există acum o multitudine de opțiuni pentru investiții în bitcoin.

Bitcoin rămâne riscant și volatil, astfel încât persoanele fizice ar trebui să investească sume mici, să își păstreze conturile în siguranță și să gândească pe termen lung.

Creșterea dramatică a prețurilor Bitcoin de la debutul său din 2009 atrage atât investitori instituționali, cât și investitori individuali.

Bitcoin este probabil cea mai la modă investiție din ultimul deceniu. S-a apreciat ca valoare de la 717.900% la doar un miliard la sută ( în funcție de cifra dvs. de pornire ) în ultimii 10 ani. Oricum ar fi, este unul dintre cele mai performante active financiare din istoria recentă.

Dar, deși bitcoinul este cu siguranță discuția orașului, o mare parte din el rămâne învăluit în mister. Noilor veniți nu le este clar cum să investească cel mai bine în criptomonedă, băncile și majoritatea platformelor de brokeraj obișnuite refuzând să o gestioneze. În plus, fluctuațiile sale de prețuri pot fi înfricoșător de volatile în conformitate cu standardele piețelor tradiționale de acțiuni și obligațiuni.

De ce să investești și să cumperi bitcoin?

Bitcoin este o criptomonedă, o formă de monedă electronică privată ale cărei tranzacții sunt validate folosind criptografie, știința criptării și decriptării informațiilor. De la lansarea sa în ianuarie 2009, a ajuns să fie comercializată pe fondul convingerii că limita sa aplicată de software la 21 de milioane de bitcoini va asigura că va aprecia valoarea numai pe termen lung.

Dar chiar înainte de pandemia COVID-19, bitcoin s-a bucurat de creșteri semnificative ale prețurilor pe termen lung. În valoare de aproximativ 1 USD la începutul anului 2010, a atins un nou record istoric de 23.770,85 USD pe 17 decembrie 2020. 

Având în vedere astfel de fluctuații de preț, bitcoinul poate fi clasificat slab în aceeași ligă de investiții ca acțiunile de creștere și tehnologie , care au oferit investitorilor randamente mai mari decât media, în schimbul asumării unui risc mai mare decât media. 

Cumpara bitcoin Presupunând că sunt dispuși să accepte riscul, investitorii interesați să cumpere și să investească în bitcoin au la dispoziție o serie de opțiuni. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje.

De exemplu, în noiembrie 2020, PayPal a început să ofere clienților săi din SUA capacitatea de a cumpăra, vinde și efectua achiziții cu bitcoin, împreună cu alte trei criptomonede (ethereum, bitcoin cash și litecoin).

Unul dintre principalele moduri în care investitorii cumpără bitcoin este prin schimburi de criptomonede. Deoarece această opțiune implică achiziționarea directă de bitcoin pe un schimb de criptomonede dedicat, este recomandată investitorilor mai experimentați. Acestea au anumite avantaje față de aplicații și fonduri, cum ar fi:

  • Taxe mai mici în intervalul de la 0,10% la 0,26%
  • Posibilitatea de a retrage bitcoins și de a le descărca într-un alt cont. Acest lucru este considerat esențial de mulți comercianți de bitcoin cu experiență, având în vedere că diferite schimburi de criptomonede de profil înalt au suferit hacks de-a lungul anilor. (Unele aplicații o permit, dar cele populare precum Robinhood și PayPal nu sunt printre ele.)
Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...