Stiri

Cum să îți alegi lenjerii de pat de calitate pentru a avea un somn pe măsura așteptărilor tale

0

Știai că o lenjerie de pat nouă îmbunătățește calitatea somnului? Cercetătorii spun că durata pentru a adormi scade la 7 minute de la o medie de 15 minute, iar durata somnului crește cu 20 de minute dacă avem o lenjerie de pat nouă.

Aceste date statistice subliniază faptul că un somn de calitate se poate obține dacă știm să alegem lenjerii de pat potrivite, adaptate nevoilor și gusturilor noastre. Cu toții ne dorim ca dimineață să ne trezim cu un boost de optimism, o putere de muncă sporită și o concentrare maximă.

Pași simpli în alegerea unei lenjerii de pat pe măsura așteptărilor noastre

Nu se cunoaște exact cine a inventat lenjeria de pat. Unii istorici spun că egiptenii au început să prelucreze bumbacul, transformându-l în țesături. Alții sunt de părere că romanii sunt pionierii. În trecut, doar bogații aveau privilegiul să doarmă în așternuturi comode și fine.

În zilele noastre pline de stres și agitație trebuie să luăm în considerare faptul că somnul este extrem de important pentru ca organismul nostru să se refacă. Astfel, niște pași simpli în alegerea unei lenjerii de pat sunt esențiali. Odihna reprezintă un must-have după o zi de muncă obositoare.

Alegerea unei lenjerii de pat trebuie să fie în funcție de tipul de confort dorit. La SomProduct găsești: lenjerii de pat Ranforce, lenjerii de pat lux, lenjerii de pat bumbac, lenjerii de pat satin, lenjerii de pat bebe, lenjerii de pat copii.

Cum alegem lenjeria de pat potrivită. Top sfaturi

Principalele criterii sunt atât de ordin estetic, însemnând dimensiuni, design, culoare, cât și criteriul calitativ, care ține de material și țesătură.

Materialul este foarte important pentru că lenjeria de pat intră în contact direct cu pielea. Din punct de vedere calitativ, cele mai potrivite sunt confecționate din bumbac 100%, sunt foarte ușor de întreținut și curățat.

Bumbacul ranforsat este alegerea cea mai bună. Acesta nu se scămoșează, având o rezistență sporită în timp. Este rezistent la apă, lumină și soluții de curățare, precum detergent. Datorită bumbacului de calitate, lenjeriile de pat din acest material sunt extrem de ușor de întreținut si curățat.

Mai mult, are proprietatea de a se adapta la temperatura ambiantă, atât pe timpul verii, cât și în sezonul rece, generând răcoare și căldură în funcție de anotimp. 

Bumbacul satinat este un mix între bumbac și satin, dar cu o țesătură mai fină și mai plăcută la atingere. Trebuie să mai cunoaștem că o lenjerie de pat de lux permite aerului să circule astfel încât pielea să fie oxigenată.

Dacă dorești un set de lenjerii de pat pentru copii trebuie să ai în vedere ca acestea să fie confecționate dintr-un bumbac extrem de delicat, precum și să garanteze un confort ridicat la utilizare. Materialul trebuie să fie plăcut și moale la atingere.

Criteriul estetic

Trebuie să avem în vedere că așternuturile au capacitatea de a influența tot aspectul dormitorului și starea noastră de spirit. Din aceste considerente, și criteriul estetic are scopul de a crea o atmosferă cât mai relaxantă. 

Totul depinde de gustul fiecăruia, dar anumite culori, precum cele calde sau combinația verde – albastru creează o stare de liniște.

Dacă ești o persoană căruia îi plac culorile vii poți alege lenjerii de pat colorate cu modele variate. Cu cât este mai frumoasă și mai comodă lenjeria de pat, cu atât de plăcut ne va fi și somnul. 

Alegerea unei lenjerii de pat perfecte, adaptată nevoilor și personalității tale, poate să îți creeze o oază de relaxare chiar în dormitorul tău. Nu uita că un somn de odihnitor este factor cheie în a face față tuturor provocărilor! Alege lenjerii de pat potrivite dormitorului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Top caracteristici ale camioanelor IVECO

Articolul precedent

Cumpărarea de electronice second hand. 10 aspecte de care să ții cont

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri