Diverse

Cum să îți amenajezi baia într-un stil modern?

0

Baia reprezintă, pentru mulți oameni, mult mai mult decât o simplă cameră: o oază de liniște și relaxare. Astfel, aceasta trebuie amenajată în așa fel încât proprietarul său să simtă aceste sentimente atunci când pășește în baie. Tu știi care sunt elementele prin care să îți transformi baia într-un spa?

Iată cele 5 caracteristici ale unei băi moderne!

  1. Cada

Vedeta unei băi moderne este, cu siguranță, cada. Alegerea acesteia trebuie făcută cu atenție la dimensiuni, material, culoare și model. Astfel, cumpără o cadă destul de încăpătoare, dar fără să ocupe tot spațiul din baie – trebuie încadrată astfel încât să rămână loc de jur împrejurul ei. O idee de design modern ar fi să fie așezată lângă un geam. Căzile ovale tind să fie mai plăcute vizual decât cele dreptunghiulare.

  1. Alegerea gresiei și a faianței

Un aspect cheie în amenajarea unei băi ține de gresia și faianța folosită. Astfel, această trebuie aleasă astfel încât să nu se demodeze – un aspect ca de marmură sau care dă impresia de piatră naturală are un aer modern. Dacă vrei să renovezi baia, o poți face chiar singur, având nevoie doar de materialele necesare și de o mașină electrică pentru tăiat gresie și faianță – la magnetcenter.ro găsești astfel de mașini cu specificații diverse de unde poți achiziționa instrumentul indispensabil pentru acest proces. Dacă ai răbdare, poți realiza acest lucru la fel de bine ca un profesionist.  

  1. Materialele folosite

În design, totul ține de îmbinarea materialelor potrivite. Rezultatul armonios de baie relaxantă, cu efect de spa, se poate obține prin combinarea unor materiale de lemn (cu protecție la apă), cu materiale mai dure, precum marmura. Dacă adaugi și câteva plante, de preferat naturale (atenție, cele care suportă bine umiditatea ridicată) pentru un accent colorat, vei obține o cameră extraordinară, demnă de revistă. 

  1. Alegerea culorilor

Culorile trebuie alese în funcție de preferințe, însă recomandarea este să folosești două culori principale și una de accent. Astfel, baia nu va fi nici supraîncărcată, dar nici plictisitoare. Culorile neutre cu accente colorate merg cel mai bine, mai ales pentru efectul de spa modern. Poți combina lemnul de culoare închisă cu marmură albă și accente verzi sau galbene, sau dimpotrivă, lemn de culoare deschisă cu negru și accente albastre sau mov. 

  1. Satisfacerea a 4 simțuri

Alegerile de mai sus sunt, în principal, pentru aspectul vizual, însă mai rămân 3 simțuri la care trebuie să te gândești. Pentru simțul olfactiv, cumpără odorizante cu mirosuri naturale; pentru cel auditiv, pune muzică relaxantă sau sunete din natură la o boxă rezistentă la apă; iar cel tactil – amestecă texturi diferite, obținute din alegerea prosoapelor și a unor obiecte decorative. 

Nu este greu să obții un spațiu dedicat ție chiar la tine acasă. Ghidul de mai sus te poate ajuta în inițiativa ta de a crea această baie modernă, la care nu ai nevoie decât de creativitate, materialele potrivite și răbdare pentru a obține un loc special, care nu se va demoda în viitorul apropiat. 

Sursa foto: pexels.com

Află cum să-ți protejezi mașina pe timpul iernii! 3 soluții ce vin în ajutorul tău

Articolul precedent

Refacerea asfaltului: când e necesară si cum se realizează

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse